De vicieuze cirkel van Totoro en ik

29/06/2014 - 16 reacties

unnamed (1)

Als mama blogger is het natuurlijk wel zo eerlijk dat ik stukjes schrijf over al mijn kinderen; dus niet alleen over kleine A.

Dit stukje gaat daarom over Totoro.  Het is helaas niet een heel positief stukje..

Om het maar even keihard te zeggen: ik vind Totoro best vervelend de laatste tijd. Ik heb zelf eens geroepen “ga nou verdomme aan de kant, rotkat”. Ik vond het ook niet netjes van me, en LOML eiste dat ik excuses bood (deed ik ook hoor, maar Totoro was al chagerijnig).

unnamed (6)

Nee, Totoro en ik zijn niet de beste vrienden de laatste tijd. Kijk, Badu blijft gewoon mijn beste maatje. Badu is rustig, en zo af en toe loopt hij met een flinke rode plek bij zijn oortjes (dan heeft Totoro hem weer eens achterna gezetten), en ’s ochtend komt hij gezellig bij mij liggen. Hij maakt (bijna) niets kapot in huis, hij is vaak gewoon lekker aan het slapen, en als hij niet aan slapen is, dan kijkt hij heel zen om zich heen.

Totoro niet. Ja nouja, Totoro kan ook flink slapen hoor. De hele dag lang zie of hoor je hem niet. Tot hij dus wakker wordt. ’s Avonds. Wanneer kleine A. gaat slapen. Dan opeens, vindt Totoro het hoognodig om de trap op en af te gaan, keihard. En als de deur per ongeluk dicht is krabt hij er tegen aan. Ik durf zelf te  beweren dat hij er met zijn pootje keihard tegenaan stompt; zo klinkt het in ieder geval wel. En hij miauwt. Als hij de trap af gaat. Bij de deur. Als hij ergens op gaat springen. Vannacht bleef hij maar bezig gaan met als resultaat dat kleine A wakker werd, en die heeft al geen beste nachten de laatste tijd (tandjes. Kunnen die krengen gewoon niet in 1x komen??).

Verder loopt Totoro mij altijd voor de voeten. Als ik met kleine A. de trap op loop, als ik binnenkom met een tas vol boodschappen, of als ik ’s nachts naar de wc moet. Meerdere keren struikel ik over hem heen, waarna hij weer  boos miauwt en ik weer boos op hem word want jezus, je ziet me toch aankomen??

unnamed (5)

En hij maakt alles kapot.  Is het niet de luxaflex, dan is het wel de bank, of de gordijnen. Of de lamp. Of een vaas. Of mijn haakwerkje waar ik maar liefst 3 maanden over deed om zo ver te komen, of ons bed of mijn mooie Amelie lamp (touwtje eruit getrokken).

Kortom: ik boos op Totoro omdat hij alles kapot maakt of kleine A wakker maakt of voor mijn voeten loopt,  hij boos op mij omdat hij nou eenmaal een kat is en they dont give a goddamn fuck.

We zijn nu dus in een heuse vicieuze cirkel beland. Wat nu te doen?
Als kattenmoeder ben ik even het spoor bijster.
Goede tips hoor ik daarom graag.

unnamed (7)

 

Vorige post Volgende post

16 reacties

 • Reageer Mariet 29/06/2014

  Hè wat een rotkat, kan je ‘m niet de hele dag naar buiten schoppen en alleen om te eten even binnen laten? :$

 • Reageer Rox 29/06/2014

  Het klinkt alsof Totoro gewoon wat meer aandacht nodig heeft.. Tweemaal daags tien minuutjes knuffelen dus. Dan is ie zo weer lief (hij is gewoon jaloers op Kleine A en de beeb in de buik).

 • Reageer Aline 29/06/2014

  Ik wil nu niet overkomen als zo’n stomme belerende crazy cat moeder die alles beter weet maar ik denk dat Totoro zich gewoon een beetje verveelt 🙁 Katten gaan vaak slopen uit verveling of gebrek aan aandacht. Wat Rox zegt; elke dag even 10 minuutjes spelen moet al heel veel helpen en wordt vaak aangeraden bij binnenkatten omdat die sneller verveeld zijn dan buitenkatten.

 • Reageer Elsbeth 29/06/2014

  Heb je zo’n lasermuis? Als ik daar 5 minuten mee speel met de katten (en dat kan vanaf je luie stoel) zijn ze uitgeput…

 • Reageer Totoro 29/06/2014

  Ehhhh kakie nou sjeg

  ME POOTJE DIKKE POOT KAKIE

 • Reageer Paul 30/06/2014

  Dit herken ik, en dat is een aandachtstekort. Volgens mij schiet je er veel mee op om heel bewust een paar keer per dag even volop aandacht aan Tortoro te besteden. Dus even tien minuten hem op schoot pakken en uitgebreid aaien en knuffelen.

 • Reageer Olga 30/06/2014

  Bizar hoe verschillend katten kunnen zijn he? Voordat die van ons naar buiten konden waren ze ook redelijk destructief en Mo kon huilend voor de voordeur staan omdat hij ZO GRAAG EEN KEER NAAR BUITEN WILDE. Nu ze naar buiten mogen is Mo het liefst 24 uur per dag buiten en komt alleen binnen om een powernapje te doen, wat te eten en te drinken en even te knuffelen. En dan is hij weer weg. Terwijl Tetkees het liefst de hele dag op een oor ligt.

  Mijn poezenmoeder gevoel zegt dat Totoro meer een Mo is en stiekem veel avontuur wil. Als hij naar buiten zou kunnen (het is een binnenkat toch?) zou dat waarschijnlijk heel veel uitmaken. Met spullen kapot maken helpt het plaatsen van krabpalen vlakbij de deur heel goed. Katten willen graag de ingang van een ruimte kunnen markeren met krabbeltjes. Dit duurt een tijdje voordat je ze dit aanleert eraan te krabbelen (erheen lokken met een speeltje en snoepjes geven als ze eraan krabben). Die van ons hangen nooit meer aan het meubilair en maken alleen per ongeluk dingen stuk. Maar het scheelt waarschijnlijk dat ze al hun energie buiten kwijt kunnen…

 • Reageer meike 30/06/2014

  Ha, dit doet mij echt aan Flappie denken. Hij kan soms voor mijn voeten lopen (trouwens, het is meer een soort van hysterisch langs sprinten) en miauwen totdat ik er echt zwaar agressief van wordt.

 • Reageer Khadija 30/06/2014

  Tijd voor de kattenschool wellicht?

 • Reageer blauwesokken 30/06/2014

  ik denk ook dat Totoro een klein beetje jaloers is want hij vraagt om negatieve aandacht en maakt daarom alles kapot want dan zie je hem tenminste, zoiets zegmaar.
  Flink knuffelen dus! heel veel knuffelen.

 • Reageer Aïsha 01/07/2014

  IK KEN DIT! Lily is nog steeds lief en Pebz is zo irritant! Maar ik denk dat we gewoon lief tegen ze moeten doen en wat meer aaien (MAAR DIE VERREKTE KATTENHAREN UHL!). Dan komt t vast wel weer goed!

 • Reageer Lianne 01/07/2014

  Ik ben geen kattenmoeder en het klinkt als een rotbeest. Sorry. Tips van boven zullen vast wel helpen, want ja, he, katten zijn net mensen.

  Als mensen altijd allemaal heel onvoorspelbaar en uit de hoogte deden en Whiskas (weigerden te) eten en Amelie lampjes kapot maken (WAT).

  Succes ermee.

 • Reageer Sigrid 01/07/2014

  Nou ja zeg, een rotbeest…

  Lasermuis helpt vast! Of heb je die al? En als hij naar buiten zou kunnen, dat zou vast helpen! Maar ik weet niet of dat in jouw buurt kan… Anders een speelkwartiertje inlassen? Spelen ze ook samen of vallen ze elkaar alleen maar aan? En hoe gaat kleine A. met ze om?

 • Reageer Suzanne 02/07/2014

  Ja, ik denk ook aan verveling en daardoor alles doen om maar aandacht te krijgen. Ik herken het ook wel een beetje, het is hartstikke vervelend. Is er genoeg speelgoed in huis? Goede krabpalen? Ik heb laatst een krabmeubel (Pookie heet ‘ie, bij Zooplus) van karton gekocht met catnip waar ze hier helemaal gek van zijn. Misschien is dat een idee, wat meer uitdaging?

 • Reageer iooon 03/07/2014

  Ik had m bij het grofvuil gedaan. Maar dat is vast niet verantwoord. Maar ik hou dan ook niet van katten. En al helemaal niet van vervelende katten.

 • Reageer Renee 04/07/2014

  Misschien daagt hij je uit oom – ook nu je niet vast – geduld en liefde te oefenen tijdens deze maand, hihi 🙂

 • Laat een reactie achter