Mijn WK-principes

16/06/2014 - 21 reacties

Ergens vorige week zei LOML opeens: we moeten even praten.

Ik dacht: hij heeft nu echt een ander of hij is van plan om zijn koffer nu echt op te ruimen (al 1 week thuis en dat ding staat nog in de gang) of hij zegt “het spijt me voor alle stomme grapjes over je dikke buik, ik houd ontzettend veel van je, mijn koningin”, maar nee, niets van dit alles:

“Volgende week begint het WK, en ik ga alle wedstrijden zien”.

De rest van de week was hij vol vrolijkheid en mompelde hij liedjes als “volgende week elke dag voetbal, joepiejajee”.

Zucht. Ik was het dus een beetje vergeten; dat hele WK.  Bij mij in de buurt zijn er bar weinig oranje slingers te vinden. Ik hoor niets over voorbeschouwingen, mis (gelukkig) alle werk poules en ik hoor niemand om me heen er over.  Of wellicht was het gewoon pure ontkenning van mijn kant.

Nederland is namelijk de komende tijd in 3 teams te verdelen:
– zij die voetbal zien;
– zij die het voetbal vooral zien ter achtergrond geluid tijdens het koken of;
– zij die voetbal totaal niet willen zien.

En ja; ik zeg het er maar gewoon eerlijk bij: ik hoor bij dat laatste team.”Ook als Nederland speelt?”, wordt mij vervolgens verbaasd gevraagd, en ja lieverds; vooral juist als Nederland speelt.

Ik zou nu een heleboel redenen kunnen opnoemen waarom ik dan geen voetbal kijk, maar het is eigenlijk gewoon iets…..tegen mijn principes. En ik heb normaal gesproken een hekel aan mensen die zeggen “gewoon, dat is mijn principe”, maar voor nu kan ik gewoon niets anders. Het is een beetje in de trant van “godallemachtig mensen, het is maar voetbal”.   Alleen als je dat zegt wordt je helemaal doodgezwegen dus mompel ik maar iets over mijn principes.

Ik dacht dat mijn beste vriendin R (die overigens ook regels van haar vriend heeft gekregen. Namelijk “geen commentaar leveren aub” en “niet doelloos voor de tv rondlopen”) mijn teammaatje in deze was. Maar nee. Ook mijn beste vriendin R. kleedt zich opeens ook helemaal in het oranje. Mijn beste vriendin R. begint opeens ook in de groepsapp te roepen “dat was dus echt geen overtreding!”.
Een mes in mijn rug is het.

Dus keek ik afgelopen vrijdag geen Law&Order, nee ik lag op bed een boek te lezen waarna LOML in de pauze bij me kwam om te zeggen “ik kan niet wachten tot de jongens groot genoeg zijn en ik samen met ze voetbal kan kijken”.

Voor mij als niet-kijkende voetbal mens zijn de komende weken (maand? Maanden? DE REST VAN HET JAAR?? Hoelang duurt zo’n WK eigenlijk??) dus een ramp. Geen crimi series, geen 24 kitchen, geen goede tijden,  niets. In plaats daarvan waggel ik maar naar de slaapkamer om een goed boek te lezen.

(Of ik kijk echt mee, als het moet. Gisteren bijvoorbeeld keken we naar Frankrijk-Honduras. Ik dacht dat HON stond voor Hongarije, LOML vond dat de meest “sulligste opmerking ooit, jeetje Des, je kunt toch zo zien dat het voor Honduras staat??”.  Enfin; ik zei toen dat ik het belachelijk vond dat hij de wedstrijd perse zien want als het geen WK zou zijn zou hij ook niet naar Frankrijk-Honduras kijken. En toen zei hij weer zo’n stom antwoord namelijk “dit is iets anders”).

Behalve kleine A dan, die staat natuurlijk alles.

Kortom; een beetje medelijden voor mij is op zijn plaats. Dan heb ik ook een beetje medelijden met jullie want eerlijk:  die roodwitblauw vlaggetjes op jullie wangen en oranje nagellak staat helemaal niemand.

Vorige post Volgende post

21 reacties

 • Reageer iooon 16/06/2014

  Ik dacht ook dat het Hongarije was!!!

 • Reageer Eva 16/06/2014

  “ik kan niet wachten tot de jongens groot genoeg zijn en ik samen met ze voetbal kan kijken”.

  Kan ik hieruit opmaken dat je nog een jongetje krijgt??

 • Reageer Vroni 16/06/2014

  Hallo Des,
  Heb je je verraden?lach….
  Dus nog een zoontje.trouwens nog gefeliciteerd ermee.
  Groetjes,
  Veronika

 • Reageer Petra 16/06/2014

  Oei wat heb jij het zwaar de komende tijd. Sterkte en succes.

 • Reageer Wen. 16/06/2014

  Wat een heerlijke opmerking dat ie ze gewoon allebei al noemt terwijl LOYL3 (staat voor geboorte volgorde, niet op volgorde van wie je t meest houdt :P) nog niet eens geboren is ^_^

  En dat je het even weet; ik heb een heel mooi zalm-oranje-roze kleurtje nagellak ja! 😛

 • Reageer Manja 16/06/2014

  Ow ik kijk ook niet, ik hoorde mn buurman heel hard juichen, ff naar het doelpunt gekeken (van Perzie, goed moet toegeven, was een hele mooie), en daarna weer verder gegaan met mn ding. Ik ben blij dat mn vriend altijd in de kroeg kijkt.

 • Reageer Sigrid 16/06/2014

  oh wat erg ook dat vooruitzicht dat LOML je geeft, dat kijkje in de toekomst, waarin hij samen met twee jongens op de bank zit te roepen naar de tv!!!

 • Reageer Sas 16/06/2014

  Jaaaa! EINDELIJK iemand die er ook een hekel aan heeft. En ik heb een ras echte voetballer in huis. IS het eindelijk zomerstop krijg je dat WK /EK bullshit weer. HUILEN! Het boeit me gewoon hélemaal niks.

 • Reageer Maris 16/06/2014

  Ahhh ik heb zware medelijden. Manlief hier kijkt het niet. Wij hebben zelfs Nederland niet gekeken. we keken lekker samen Orange is the new Black. Veel leuker! Ennuh, staat HON niet voor Hongarije?

 • Reageer Jolien 16/06/2014

  Ik vind het geweldig als België of Nederland speelt. Dan verander ik plots in een hevige voetbalfan! Alvast veel sterkte de komende maand. 🙂

 • Reageer Lianne 17/06/2014

  Ik moet ineens mysterieus werken op woensdagavond. En alle andere avonden dat Nederland speelt.

  Leuk dat mensen het leuk vinden hoor maar ik vind het echt zo’n zonde van m’n tijd om daar 90+ minuten naar te gaan zitten kijken.

  Good luck out there. Samen staan we sterk. (ik wilde eigenlijk nog iets doen van hand in hand maar ja dat is alleen maar Feyenoord dus dat werkt dan niet)

 • Reageer Roos 17/06/2014

  Hm, geen medestander hier, ik HOU van het WK! Dus schrap me maar uit je Bloglovin’-feeder, haha! Enne, pauze??? In het voetbal noemen we dat rust he! 😉 😉

 • Reageer Blogleesvoer #6 | SYLVIA KUIJSTEN 17/06/2014

  […] Des heeft zo haar eigen WK-principes. […]

 • Reageer Indira 17/06/2014

  I’m with you!

  Mijn vriend krijgt van mij geen medelijden dat hij gisteren tot in de nacht zat door te werken aan zijn scriptie. Had hij maar geen tijd moeten verspillen aan voetbal moeten kijken hihi.

 • Reageer Inge 17/06/2014

  Tja, dat WK, het is toch iets speciaals hé, bij ons wordt er nooit voetbal gekeken behalve dus bij het WK, en hier en daar kijk ik mee, zeker als het België is, voor de rest interesseert het mij minder…
  Succes..

 • Reageer Marcella 17/06/2014

  Oranje staat ook bijna niemand, daar zijn we veels te wit voor. Ik doe mee voor m’n lief, maar op zo’n avond alleen in de bios of het zwembad vind ik stiekem onwijs fijn! 😉

 • Reageer E 18/06/2014

  Och, ik vind dat hele voetbal WK ellende ook uh, ellende dus. Vooral als je weet wat er allemaal aan vooraf is gegaan om die stadions daar neer te kunnen zetten. En inderdaad: volgens mijn principes kijk ik geen voetbal (want waarom naar broekies rennend achter een bal aan kijken) dus nu ook niet. Ik zal je een beetje steun toesturen komende weken 😉 Hier is geen vriend aanwezig om de tv op te eisen. Ha!

 • Reageer Blogleesvoer #6 | SYLVIA KUIJSTEN 23/06/2014

  […] Des heeft zo haar eigen WK-principes. […]

 • Reageer Emma 24/06/2014

  Een medestander, eindelijk! Ook hier een vent die alles kijkt, en ik weiger. Ik vind het zo afschuwelijk. Gister had ik een verjaardag tijdens de Nederlandse wedstrijd en terwijl iedereen keek en belachelijk deed zat ik buiten met een boek. Nog een paar weken… En in ieder geval heb je straks geen 4 wedstrijden per dag meer!

 • Laat een reactie achter