Over Annemarie van Gaal, Divorce Hotel en dat LOML hiervan gruwelt.

04/06/2014 - 10 reacties

Annemarie-van-Gaal-4-Roy-Beusker

Zoals ik gisteren al in mijn plog zei: ik ben fan van een nieuw tv-programma. Namelijk Divorce Hotel.
En dat komt voornamelijk voor mijn all time hero: Annemarie van Gaal.

Annemarie,oh Annemarie met je schattige Limburgs accentje; i just love you. Annemarie is geweldig.
Ik heb haar ontdekt via nog zo’n leuk top programma: Dubbeltje op zijn kant. Dat gaat over mensen met geldproblemen en zoals jullie wellicht weten vind ik dit mateloos interessant. Waarom maken mensen op een gegeven moment hun post niet meer open? Waarom zijn mensen op een gegeven moment hun hele prioriteiten kwijt: wel een extra huisdier aanschaffen maar nog een lening bij de Wehkamp moeten aflossen? Waar komt dit toch vandaan?

Welnu: Annemarie vindt dit waarschijnlijk ook heel interessant want zij is een STER in mensen op de juiste weg te zetten. Al zeg ik het zelf.  Ze is keihard en zegt gerust tegen een 40 jarige man: “maar lieve schat; zou je niet moeten solliciteren en keihard gaan werken in plaats van nog meer gaan vissen?”.  BAM! HOPPA! Daar hou ik nou van.

LOML gruwelt van dit soort programma’s want “lekker genieten van andermans leed”, zeg ik gewoon heel eerlijk: I. LIKE. IT.
Sorrynotsorry.

Goed, Divorce Hotel dan. Gaat over stelletjes die willen scheiden. Annemarie helpt hen met de financiën, en Goedele Liekens (ook al zo’n topper want Vlaams accent+sextherapeute=gouden combi) helpt hen op emotioneel gebied.

LOML vraagt mij altijd met een gruwel op zijn gezicht wat ik nou echt leuk vind aan dit soort programma’s, maar echt jongens: ik vind het echt leerzaam. Waar ging het mis tijdens het huwelijk? Waarom besloten ze om te scheiden? Kortom: kan dit mij en LOML ook overkomen? En vooral: hoe kunnen wij het dan voorkomen?
(Na deze uitleg blijft LOML met een gruwel op zijn gezicht naar mij kijken).

Waar ik dan echt totaal niet tegen kan is de inboedelverdeling. In een ruimte zijn verschillende objecten gestald: een kastje, de spiegel, de brandblusser, lampjes, huisdieren,de canvas portretten van de kinderen, het tv kastje, de strijkijzer, en strijkplank, het bed,de wasmachine, de droger enz enz.

En dan mogen de stelletjes dit verdelen door een sticker ergens op te plakken waarvan zij denken dat zij er recht op hebben. En dan jongens. Oh boy. Het fascineert me dat er nog niet 1 man of vrouw was die zegt: nou ik hoef niets. Ik begin opnieuw. Jij mag alles hebben.

Verschrikkelijk vind ik het. Echt plaatsvervangende schaamte. Dat er gisteren  bijvoorbeeld een vrouw was die zei: “nee ik wil de strijkplank EN het strijkijzer en de brandblusser (!!) ook. Ik wil ALLES”.  Of dat er vorige week een vrouw was: nou eigenlijk wil IK de canvas portretten van de kinderen. CANVAS. PORTRET! VOOR 8 EURO KUN JE HET BESTELLEN BIJ BESTECANVAS.NL!!

En daar maak je dan ruzie over? Oh lieve mensen waar is jullie eer, jullie zelfrespect, jullie kleine beetje waardering voor jezelf?  Is dit echt wat je wilt: ruzie gaan maken wie het bureaulampje krijgt?  Ga je hier later over terugdenken “maar ik heb in ieder geval HET TV KASTJE, ZO! LEKKER PUH!”.

Op dit soort momenten zeg ik dan altijd tegen LOML “ik wil dat dit echt nooit tussen ons gebeurd hoor. Ik wil alleen Badu.  Jij mag Totoro wel hebben”.
Waarom LOML dan zegt “nee, ik wil Badu”.

Zie je nou wel. Daar begint het al.
Toch leerzaam om nu naar dit soort programma’s te kijken.

Vorige post Volgende post

10 reacties

 • Reageer Yss 04/06/2014

  Haha heerlijk artikel!

 • Reageer Emma 04/06/2014

  haha je schrijft het zo heerlijk op!
  Ik keek het gister ook, mijn vriend zat naast me op de bank maar wilde eigenlijk niet meekijken 😛 ik vind het ook gewoon interessant en zit ongegeneerd te roepen naar de tv. Lekker oordelen over anderen en vooral mijn onbegrip uitspreken.

  Die vrouw zegt achteraf dat ze op haar bruiloft al niet van plan was met haar nu-ex oud te zullen gaan worden, oh dan heb je aan mij de verkeerde. Waarom dan ‘ja’ zeggen en ‘tot de dood ons scheidt’?!
  En als reden verzinnen dat ze nog zo jong waren toen ze een relatie kregen, nou sorry hoor maar als daarin de fout ligt blijf je heus niet nog 25 jaar samen.

  (Kijk, daar ga ik weer! Oeps!)

 • Reageer Didi 04/06/2014

  Leuk blogje! Hihi ik las met zijn gruwel van een gezicht! :-p

 • Reageer blauwesokken 04/06/2014

  Oooh wat schrijf je dit weer fantasticooo! Geen woord meer aan toe te voegen.

 • Reageer Marjolijn 05/06/2014

  Hahaaaa! Ik Hwb ook gekeken en heb me echt kapot gelachen om die brandblusser. ‘Hij zit bij de brandweer dus hij kan zo en nieuwe regelen’. Echt beste tv ever.
  En ik hou ook van Annemarie. Als ik ooit voor mezelf begin wel ik haar als investeerder (want dat doet ze ook geloof ik) en dan ga ik gaat lagen zien dat ik wel heel goed met geld om kan gaan en realistisch ben enzo. Oh wat zal ze trots op me zijn

 • Reageer Lianne 05/06/2014

  Oh my. Klinkt toch ook als iets wat ik nu toch moet checken want ik vind dat ook allemaal zo interessant, hoe mensen omgaan met spullen, zo’n situatie en de relatie.

  …Arme Manfriend want die vind het net als LOML wss ook vreselijk.

 • Reageer Petra 05/06/2014

  Ik zit hier te grinniken op de bank. Leuk geschreven.

 • Reageer Elsbeth 06/06/2014

  Ik vind het ook een fascinerend programma. Ik heb ervan geleerd dat ‘in gemeenschap van goederen’ nooit een goed idee is. De redenen waarom mensen uit elkaar gaan vind ik echt interessant. Zoals een voorkeur voor SM (de vrouw wilde niet) of dat je een kind baart en gelijk ziet: shit, dat is toch van die ander (dat was vorige week), of zoals deze week: ‘ik vond ‘m ineens niet meer zo leuk’.

 • Reageer Sas 08/06/2014

  Haha leuk geschreven zijn alleen niet echt programma’s waar ik naar kijk. ben het dus eens met LOML 😉

 • Reageer Lezenswaardig | de beste blogposts van juni 2014 | ..::Horstinkistan::.. 01/07/2014

  […] Over Annemarie van Gaal, Divorce Hotel en dat LOML hiervan gruwelt. ~Des vertelt waarom Divorce Hotel een uitermate belangrijk programma is om te kijken. […]

 • Laat een reactie achter