34 weken zwanger

29/07/2014 - 13 reacties

unnamed (1)

Vandaag ben ik precies 34 weken zwanger. Nog 6 weekjes broeden, of als ik (en vooral LOML, want die fungeert voornamelijk als verbale boksbal de laatste paar weken) (hij zou zeggen: weken? Weken? JE BEDOELT MAANDEN??) pech heb: nog 8 weken broeden.

Het kindje zou nu helemaal volgroeid zijn. Armpjes, beentjes, teentjes, zelfs een beetje haar, een volgroeid piemeltje incl balletjes en weet ik veel wat nog meer: het is compleet. Het zou niet erg zijn om nu te bevallen alleen moet het wel in het ziekenhuis en ik zou het kindje niet meteen mee naar huis mogen meenemen.

Dat weet ik want met kleine A. beviel ik ook met precies 34 weken. Nadat ik 3 dagen in de weeën had gezeten. Ja, ik weet het nog zo goed.

Gisteren was het Suikerfeest en was ik de hele dag onderweg. Dom, dom, dom, maar ik kan toch niet thuis blijven terwijl ik alleen maar foto’s zie van vretende moslims in mijn timeline?? Ik was dus kapot toen ik thuis kwam. Ik voelde een hevige kramp in mijn bovenbenen, ik had hartkloppingen, een opgezette buik en opeens wist ik heel zeker: dit zijn weeën.

Of nee, toch niet? Waren het toch gewoon zwangerschapskwaaltjes?

Moest ik nou puffen, of gewoon ademen, wat moest ik doen?  Ik twijfelde. Want immers, met kleine A….ik besloot om uiteindelijk toch de VK (niet de volkskrant, maar de verloskundige) te bellen. Die begreep mijn angst om weer met 34 weken te bevallen heel goed, maar zolang ik geen pijntjes had was er niets aan de hand.

“Je hebt waarschijnlijk te veel gedaan”, zei ze.”Neem een warme douche”. “En een glas limonade”.

Ik zit nu op bed in de koele slaapkamer dit stukje te typen. Met links een flesje water en rechts een reep chocolade. Ik twijfel. Ik wacht. Voor elke kriebel in mijn buik (of in mijn teen) ben ik huiverig. Is het een kramp, een wee, of toch gewoon jeuk?

Ik denk dat ik zo toch een glas limonade ga nemen.

Vorige post Volgende post

13 reacties

 • Reageer iooon 29/07/2014

  Hij moet nog even blijven hoor! Hoe snel het ook gegaan lijkt (hoe kan dat? doordat kleine A. er al is??) het is nog geen tijd. 😀

  Moest wel grinniken om de volkskrant. Die zouden wel vereerd zijn met jouw belletje hoor.

 • Reageer Laura 29/07/2014

  Morgen komt hij hoor Des. Dan ben ik jarig namelijk en met mijn verjaardag is het altijd goed weer.

  (maar voor jou hoop ik dat hij nog even veilig in jouw buik blijft zitten. Volgens mij zou ik gek worden van de spanning).

 • Reageer Yss 29/07/2014

  Hahah de volkskrant. Leuk stukje weer!

 • Reageer Ester 29/07/2014

  Zoals de verloskundige zegt: neem een warme douche en een glas koude limonade. Rustig aan doen en ontspannen, dat is wat je nu nodig hebt 🙂

 • Reageer Riz 29/07/2014

  Ik denk dat de volkskrant niet veel zou zeggen als je belt behalve dan STOP DE PERSEN… en in feiten hebben ze dan wel gelijk.. hmm de volkskrant had je dus best kunnen bellen!

  • Reageer Des 31/07/2014

   hhaahaha beste reactie ever!

 • Reageer Wen. 29/07/2014

  Beter maken we dat kaartje zsm af, dame 😉

 • Reageer LNNK 29/07/2014

  Ik hoop dat hij nog even blijft zitten. Dus.. Lekker proberen te ontspannen jij!!

 • Reageer Sas 29/07/2014

  Lijkt me erg vervelend telkens die onzekerheid van gebeurd er nu wat of niet?!

  geniet nog even van de zwangerschap!

 • Reageer Olga 30/07/2014

  Spanneeeeeend! Inderdaad even lekker rustig aan doen. En het is een prettige gedachte dat als het nu komt, dat dat kan. Maar liever nog even wachten…

 • Reageer Maris 30/07/2014

  Ahhh dat snap ik heel goed. Dat zou ik ook hebben dan. Succes mop, laatste weekjes. En probeer maar wat afleiding te zoeken in de tussentijd! Ik zou zeggen, koop een kleurboek 😉

 • Reageer Flaviena 31/07/2014

  Kalm blijven 🙂 en suc6 !

 • Reageer Roos 02/08/2014

  Heel herkenbaar hoor! Ik ben van Ayden spontaan met 28w bevallen binnen 5,5uur, en nu ik weer richting de 28w ga merk ik dat ik steeds meer ga focussen op elk pijntje/krampje/kriebeltje. Nu ben ik pas 23weken, maar toch.

 • Laat een reactie achter