Achter mijn WK haat zit eigenlijk een heel verhaal

06/07/2014 - 8 reacties

unnamed

Met moeite heb ik gisteren de baby weten binnen te houden, want man oh man wat was het spannend.
En dan heb ik het natuurlijk over De Wedstrijd.

En ja; ik ben dus inmiddels overgelopen. Dat is niet mijn schuld (het is nooit mijn schuld). Het is de schuld van de mensen om mij heen. Die veranderen in oranje gekken die opeens verstand hebben van voetbal, het is de schuld van LOML die door de ramadan thuis is gekluisterd, het is de schuld van jullie allemaal. Ik ga mee met de whatsapp-groepjes, ik ga mee met iedereen op social media, ik ben ook zo’n stomme mee-loper.

Nu kan ik u echter ook wel eerlijk zeggen waarom ik dan niet tegen het WK (of EK) voetbal kijken kan. Ik heb daar heel lang over nagedacht en dit is de conclusie:
ik kan niet tegen de spanning.
Totaal niet.

Kijk, als het een spannende film zou zijn, dan kun je nog stukjes voorspoelen. Als het een spannende serie is kun je nog dingen opzoeken op het internet (ik heb zelfs de winnaar van masterchef Australie opgezocht omdat ik niet tegen de spanning kan). Als het een spannend boek is kun je nog wel snel doorlezen of (wat ik deed bij Harry Potter toen Perkamentus dood ging) bladzijdes overslaan. Ik kan totaal niet de spanning. Je maakt mij dus niet chagerijnig met spoilers: sterker nog: ik wil het weten.
Ik MOET het weten.

En dit bovenstaande kan dus niet met live voetbal. Je wordt gedwongen om te blijven zitten en te kijken. Een marteling voor mij.
Gisteren met de penalty’s ben ik (zonder telefoon) naar de slaapkamer gegaan en zelfs daar was ik niet veilig. Ik hoorde de buren, ik hoorde de Grote Markt, en natuurlijk hoorde ik LOML schreeuwen.

Kortom: ik kan niet tegen de spanning. Of eigenlijk, als we er meteen een psychologisch stukje van maken, kan ik er niet tegen als ik iets niet onder controle heb. Als ik ergens geen overzicht op heb. Als ik niet zelf kan bepalen wat het eindoordeel is.

En nu vraag ik mij af: waarom komt dit vandaan? Deze allesomvattende controle, deze dwang om alles in mijn leven vast te zetten en te willen weten?

Nader onderzoek volgt.
Ondertussen ben ik nu al zenuwachtig voor woensdag.

(ps, ben gisteren door mijn besties gedwongen om iets oranje aan te doen omdat ik zei dat ik ook een beetje voor Costa Rica was omdat ik daar de leukste vakantie ever heb gehad.  Of iets oranje aan of ze hadden me uit de whatsapp-groep gezet).

unnamed

Vorige post Volgende post

8 reacties

 • Reageer iooon 06/07/2014

  Alle zwangeren met de volgende controle een te hoge bloeddruk. Allemaal de schuld van het wk.

 • Reageer Nimke 06/07/2014

  Yay! Ik ben dus niet de enige die telkens spoilers opzoekt! Ik zet weleens (lees: constant) films op pauze om eerst op te zoeken wat er verder gaat gebeuren alvorens verder te kijken en iedereen vindt dit maar raar…

  En verder, de baby wordt gewoon een Oranjefan, dat staat bij deze vast.

 • Reageer Manja 06/07/2014

  jaaaa dat heb ik ook!!!
  Ik ken op internet altijd hoe de series aflopen, zo erg! Een tijdje terug heb ik fightclub voor het eerst gezien en ik wilde weten hoe het afliep, maar mn vriendje wilde het niet zeggen. Toen heb ik gezegd dat ik naar de wc moest en heb ik het opgezocht hahahahhaha.

 • Reageer Sas 06/07/2014

  NEEEEEE. Nu blijf ik alleen achter 😛

 • Reageer SILLYSILSIL 06/07/2014

  Ik ben nooit echt voetbal fan geweest, maar op de een of andere manier zit ik er dit jaar helemaal in en kijk ik soms een stukje wedstrijd van andere landen. Komt een beetje omdat ik de meeste wedstrijden met mijn moeder heb gekeken en we als vrouwen niet zo het gebrul van de mannen erbij hebben ( al schreeuwen wij soms harden dan de mannen :P)

  Ik herken me ook met je zwangerschap. In 2008 was ik Zwanger van Noah en het EK was toen ook al zo spannend zo nu en dan en dan merkte ik gewoon dat ik harde buiken kreeg van spanning :S

 • Reageer Wietske 06/07/2014

  Hahaha, jij bent niet de enige die niet tegen de spanning kan hoor, ik ben op de wc gaan zitten met een boek. Verschrikkelijk die spanning…ik loop steeds heen en weer, doe was in de droger, app met schoonzus, was kopjes af, breng drankjes etc. gewoon, anders hou ik de spanning niet! Langzamerhand kom je in de greep van voetbal! xxx

 • Reageer Olga 06/07/2014

  Die wedstrijd was tot daar aan toe, maar penalties kan ik ECHT niet aan. Teveel druk voor twee mensen. Ik stond met een groep mensen in een tuin op scherm te kijken en heb me omgedraaid, ik kon het niet aanzien. Aan de reacties van iedereen wist ik wel of ie er in ging of niet 😉

 • Reageer Emma 07/07/2014

  Ik vind de meeste wedstrijden eerder frustrerend dan spannend, haha!
  Als ik met mijn vader een film kijk zapt hij vaak vlak voor het einde weg, omdat het altijd nog een keer fout moet gaan voordat het goed komt. Dan kijkt hij de laatste 5 minuten wel zodat hij alleen het happy end hoef te zien, zonder de spanning ernaartoe 😉

  (ik kan trouwens niet reageren op je ww-logje! er staat bij mij geen veld om ww daar in te vullen)

 • Laat een reactie achter