een frustratie blog van een gefrustreerde moeder

17/07/2014 - 18 reacties

yep. dat zien jullie goed. het is17 juli en 4: 14 ’s nachts en ik ben woedend. Ziedend. Pissig.

LOML is in de woonkamer kleine A. wederom een fles aan het geven want WEDEROM slaapt meneer weer niet door. Dat is nog niet alles. Waar hij normaal trouw om 19.00 uur ’s avonds op bed gaat, een beetje gaat spelen in zijn bed, en vervolgens netjes doorslaapt tot een uurtje of 6 in de ochtend, blijft hij nu gerust wakker tot 20.00 uur.

Wat zeg ik; gisteravond sliep hij pas in om 21.30 uur. Half fokking tien. En al die tijd was ik al doodmoe, maar ik kon nog niet naar mijn eigen fokking slaapkamer gaan, omdat hij mij anders zou horen en WEER een fokking huilbui zou krijgen. Gefrustreerd ben ik, hebben jullie het al door??

Goed, prima als je pas om 21.30 inslaapt, maar dat je dan weer om 4.00 uur fokking ’s snachts wakker word?? WAAROM??? WAAROM???

En dan hebben we hem nog 3 kwartier laten uithuilen, uitkrijsen, uitschreeuwen, waarna LOML net het licht aandeed en zei “gaan we nu wat doen of?”, en ik woedend het bed uitstapte met de woorden  “godverdomme, ik ben nu toch al wakker”.

En ja, ik weet het wel, kleine A. kan hier niets aan doen, en hij zal het vast wel niet expres doen, of wel, ik weet het gewoon allemaal niet meer want het is 4 uur ’s nachts en het enige wat ik wil is een beetje slaap (die ik al zo weinig krijg door een te dikke buik, rusteloze en benen vol met kramp elke nacht). Ja, ik wil weten waarom hij wakker wordt. Er is geen poepluier, hij is niet ziek, hij heeft geen pijn, niets. Hij wil gewoon vervelend doen, denk ik dan als ik gefrustreerd ben (nu). Of ik denk: eigenlijk is het ook wel zielig voor zo’n klein ventje (dat denk ik vast morgen, als ik dit blogje lees).

Slaap wil ik. En een beetje begrip. Of: dat kleine A. mij kan uitleggen waarom hij opeens weer niet doorslaapt.

 

EN GODVER, IK BETAAL OOK NOG EENS AL EEN PAAR MAANDEN TEVEEL VOOR MIJN MOBIELE ABO OMDAT IK TE LUI BEN OM HET CONTRACT VAN MIJN SIM ONLY TERUG TE STUREN, WANT ZE HEBBEN EEN KOPIE VAN MIJN PASPOORT NODIG (OK, DAN SNAP IK), EN EEN AFSCHRIFT VAN MIJN REKENING WAAR MIJN ADRES OP STAAT, WAT IS DAT VOOR OUDERWETSE TYFUS FLAUWEKUL.

 

GEFRUSTREERD OM 4 UU ‘S NACHTS DAT ZEG IK.

(ps aan alle moeders die dit lezen: alsjeblieft geen ongevraagde advies. Ongevraagd advies van moeders die het zogenaamd goed bedoelen; ik heb er de laatste tijd zoveel fokking schijt aan. Aan de moeders die dit doen: WAAROM DOEN JULLIE DIT, ZOEK EEN FOKKING LEVEN.
Een beetje begrip daarentegen: graag).

Vorige post Volgende post

18 reacties

 • Reageer iooon 17/07/2014

  Ugh ik wil geen kinderen meer…

 • Reageer Jacobien 17/07/2014

  Niet fijn! Ik hoop dat Adam snel weer wat beter slaapt en jullie ook. Succes!

 • Reageer Maris 17/07/2014

  O bah die nachten. Soms is er volgens mij ook echt gewoon niks. Sterkte moppie.

 • Reageer Barbara 17/07/2014

  Ocharme. Ik vind het heel sneu dit te lezen. De pijn is voelbaar, zegmaar. Sterkte.

 • Reageer Olga 17/07/2014

  OUDERWETSE TYFUS FLAUWEKUL. Je mag dan gefrustreerd zijn, maar je bent nog steeds hilarisch. Hou vol Des! This too shall pass! Straks gaat ie het huis uit en dan denk je neeeeeee! Of niet. Dat kan ook.

 • Reageer Sanne 17/07/2014

  Lieve Des, het klinkt allemaal uitermate frustrerend. En ik ben geen moeder dus kan je geen ongevraagd advies geven maar ik denk dat het niet altijd een reden heeft, wat je misschien nog gefrustreerder maakt. Maar ga niet aan jezelf twijfelen of je het wel goed doet, want volgens mij ben je een hele goede liefdevolle mama <3. Mijn collega en ik hadden het gister over kinderen en zij zei dat ze in de tijd dat haar kinderen baby waren ze tegen een vriendin zei; kinderen halen het beste in je naar boven maar ook het slechtste. Je bent dus echt niet de enige die af en toe vloekend en tierend afvraagt wat de fok er nou aan de hand is en of dat fokking kind niet even kan gaan slapen. Sorry kleine A. we vinden je nog steeds geweldig, maar je mama ook. LIEFS!!!

 • Reageer Madelon 17/07/2014

  Dikke knuffel <3 en ik hoop dat je inmiddels even hebt geslapen!

 • Reageer Inge 17/07/2014

  Oh man, hatelijk natuurlijk! Hopelijk gaat het snel weer over… En onthou dit voor binnen een jaar of 15, als hij dan terugkomt van een avondje uit, dan kan je hem ook lekker vroeg uit zijn bed halen, muhahahahaha!

 • Reageer Marlies 17/07/2014

  Het is super frustrerend Des! Ben wel een moeder en denk dat vele kinderen zo’n fase doormaken… Zoals gezegd: this too shall pass…

 • Reageer Maai 17/07/2014

  Herkenbaar des, het lost niks op en het verzacht ook niet maar toch herkenbaar. Af en toe tieren en vloeken is gewoon heel erg nodig. Hou vol!

 • Reageer Robin 17/07/2014

  Haha. Sterkte. 😉

 • Reageer Charissa 17/07/2014

  Des herkenbaar! Ik mama van 2 (2jr en 9wk) maak dit ook veeeeuuulll te vaak mee. Helaas! Zeker tijdens je zwangerschap met dit bloedhete weer, wat een ellende… Ik had exact hetzelfde. Op een dag wordt het beter (over een jaar of 5 😉 troost je ik ben ook wakker snachts, om 1.00, om 4.00 en joehoe om 7.00 ook 🙂

 • Reageer Marieke 17/07/2014

  Ik wens je gewoon veel sterkte en stuur je digitale knuffels.

 • Reageer Rianne 17/07/2014

  Brings back memories. Sterkte Des. Heel veel sterkte.

 • Reageer LNNK 18/07/2014

  Kijk toch handig zo’n blog.. kun je je frustraties tenminste van je afschrijven. Ongevraagd advies is om van te kotsen, maar mensen vinden het blijkbaar fijn.

 • Reageer Roos 18/07/2014

  Gewoon even <3<3<3

 • Reageer Ikram 19/07/2014

  Volhouden! 🙂 De warmte maakt het dan ook nog eens niet beter :s

 • Reageer Ineke 04/08/2014

  Ik ken het gevoel.. Het gevoel van onmacht als ze niet willen slapen..
  En zeker ook het ongevraagd advies of het zinnetje “het is een fase”.
  Want is er niet altijd een fase? 🙂

 • Laat een reactie achter