Ik zou eigenlijk over elk puntje een apart stukje kunnen schrijven, maar daar heb ik geen zin in dus doe ik het maar zo [/lange titel]

03/07/2014 - 22 reacties
 • een bekentenis! Afgelopen zondag keek ik met een schuin oog voetbal mee met LOML en ik hoorde hem steeds vaker 1. in zijn handen klappen en 2. “verdomme, klote” mompelen. Ook zit ik in 2 whatsapp groepjes waar er fanatiek WK wordt gekeken en er hele gesprekken werden gevoerd over welke voetballer lekker is of dat het echt duidelijk buitenspel is (en dit zijn allemaal vrouwen ja). Kortom; ik werd wanhopig de wedstrijd in gesleurd en ik vond de wedstrijd vet spannend. Verdorie.
 • ik moet nog 10 weken broeden, maar jongens; ik zou het niet erg vinden als dat maar 2 weken zou zijn. Mijn rug is fokking killing me. Elke avond lig ik vroeg op bed en de volgende dat is het ook wel weer over, maar in de loop van de dag begint het weer. Met pijn in mijn hart heb ik mijn laatste ver-van-huis- afspraak afgezegd (een date met de clubcake) en voor de rest ben ik alleen nog beschikbaar voor draagconsults in omgeving Groningen. Dat: en een rugmassage van Arie Boomsma.
 • het viel mij op dat bij dit stukje maar 1 reactie was die zei “ik vind het helemaal niet zo gek dat je in de “wat als” situaties denkt. Er zijn niet voor niets geen bijstandvaders”.  De rest van de reacties waren vooral “doe wat je hart zegt”, “werk lekker 24 uur als je dat financieel red” en “nu is het tijd om van je kinderen te genieten”. Helemaal niets mis met deze reacties hoor, in tegendeel zelfs! Alleen valt het me maar weer eens op dat als je als moeder 32 uur of meer wilt werken dat minder gemotiveerd wordt dan dat als je dus part time wilt werken.
 • ik probeerde een Hello Fresh box uit en voor 1x zou je het eens proberen, maar een abo is het niet waard. Vind ik dan.
 • ik ben gek op rauwe brownies en dit recept is zo lekker.
 • kleine A nieuws: hij heeft een ontstoken oogje. Ik probeer hem zindelijk te maken door hem op de wc te zetten als hij zijn poep gezicht trekt (op aanraden van Gonny). Tot op heden nog niet gelukt want hij denkt dat hij in de wc valt. Hij is gek op de WK hamsters van de Appie, en hij kan niet wachten tot zijn broertje komt aangezien hij de draagpop elke keer kusjes geeft.
 • de ramadan is dus weer begonnen en ik word GEK van LOML zijn snooze gedrag. Hij heeft zijn wekker rond 3 uur ’s nacht staan (om dus te eten) en hij blijft maar snoozen en in slaap vallen terwijl ik dus al meteen wakker word EN BLIJF, terwijl ik niet eens vast verdorie.
 • ik heb laatst The Grand Budapest Hotel gezien en wat een leuke geweldige film zeg. Nu wil ik deze notitieboekjes.
 • ik ben helemaal van de nagellakjes de laatste tijd (ik heb al 7!! verschillende kleurtjes [/nailsoftheday] maar het chipt zo snel bij mij. Na 2 dagen ziet het er al niet uit. Ik gebruik wel topcoat. Wat doen jullie beautymeisjes hiermee? Lakken jullie bij, of halen jullie alles er maar af? Andere tips?
 • ik loop flink achter met Mascha’s vlogs.  Nieuw opvallend puntje: Mascha loopt vaak op slippers.
 • Ik heb Maldon zeezout ontdekt. Mi gado zeg.
 • Een tip van mama Des: als je een navelpiercing hebt en je wilt ooit moeder worden; HAAL HET ER DAN NU UIT. Want je krijgt best wel een littekentje op je buik(beetje zonde).
 • Op wie zijn jullie verliefd van het NL elftal? Ik op van Dirk Kuyt (grapje). Ik ben nog steeds op Patrick Kluivert (geen grapje).
 • Wie helpt mij naar de 250 likes voor Desdraagt??!!!!! [/spam]
 • Verder vond ik dit een leuk plaatje. Reminder als ik weer eens gek word van kleine A. zijn gegil en hem in de box zet en zelf Masterchef ga kijken, of als ik hem eten geef terwijl hij Zandkasteel kijkt op de iPad puur om hem rustig te houden of als ik hem een soepstengel geef zodat ik eventjes naar de wc kan.

 

10509649_603829573063907_5070382942810446517_n

Voor morgen komt er een soortgelijk stukje als deze, maar dan met een wachtwoord. Stuur gerust een mailtje als je het wachtwoord wilt (als je dus GEEN lurker bent).

 

Vorige post Volgende post

22 reacties

 • Reageer Amira 03/07/2014

  Even reacties
  Voetbal is ook niet mijn ding maar ik vond belgie toch wel erg spannend snapte er niks van want een match duurt 90min en nu opeens 120 mr goed
  Laatste loodjes wegen het zwaarst zeggen ze maar ik zou het niet weten maar ik denk wel aan je hoor
  Ik denk dat mensen je ook niet onder druk willen zetten om meer te werken als het met minder ook kan
  Verder ben ik zeker dat je een top moeder bent

 • Reageer iooon 03/07/2014

  Ben benieuwd wat sterker is, mijn luiheid of mijn nieuwsgierigheid. Dat wijst dan dus op het mailen voor het wachtwoord natuurlijk. 😉

 • Reageer Elsbeth 03/07/2014

  Ooooh ik wil die notitieblokjes ook! Dat was zo’n toffe film!

 • Reageer Sigrid 03/07/2014

  heel opvallend ja, dat van die reacties. maar ik denk dat dat is omdat vrouwen (die jouw blog lezen, duidelijk) zich in kunnen leven in motieven als ‘ik wil graag mijn kinderen zien’ en ‘ik vind wat minder werken ook wel mooi’ en het gevoel hebben dat ze jou de ruimte moeten geven om dat toe te durven geven aan jezelf (omdat je, zo is de aanname, al genoeg van de samenleving te horen krijgt dat je fulltime moet werken…)

  ik vind het voetballen heel spannend de laatste tijd! ik zit er helemaal in!
  verder, leuk stukje. moest lachen om broeden. gaat snel weer he, ik ben zo benieuwd naar je nieuwe zoon. De spitsen van het elftal zijn al binnen 😉

 • Reageer Sigrid 03/07/2014

  nieuwe, natuurlijk niet, want kleine A. wordt uiteraard niet bij het grofvuil gezet, maar je begrijpt wat ik bedoel (sorry, te warm in huize waterloo)

 • Reageer marieke 03/07/2014

  Ik kijk alleen voetbal omdat ik wil weten of we het geld van de nieuwe tv terug krijgen van de mediamarkt 🙂

 • Reageer Olga 03/07/2014

  Nagellak tip van een nagellak hoarder: Sally Hansen Insta Dri. It will change your life. Ik zweer het (kost meer dan €10, wat veel geld is voor een topcoat, maar hij is het elke cent waard.) Te koop bij Kruidvat, DA en Ici Paris XL (en bol.com, als je niet de deur uit wil). O, en ik heb geen kinderen of ook maar enigszins verstand van kinderen (dus je hebt er echt niks aan) maar volgens mij ben jij een FANTASTISCHE moeder!

 • Reageer blauwesokken 03/07/2014

  Heel leuk zo’n “random blogje”!
  Succes nog tien weken…! wat schattig dat Adam kusjes geeft aan de draagpop.
  ohja wat betreft die nagellak; geen idee. Bij mij “chipt” het ook best snel. helaaspindakaas
  Op mijn teennagels blijft het trouwens wel vet lang zitten dus hoe dat nou weer kan???

 • Reageer Daniëlle 03/07/2014

  Ik lees je blog nu al een poosje en je bent echt een top blogster.
  Ik geniet van al jou blogjes. Jij kunt dingen zo mooi omschrijven, waardoor je mij elke keer weer meesleept in je verhaal.
  Hoewel ik zelf nog thuis woon en geen kinderen heb vind ik het ook geweldig om over Adam en je zwangerschap te lezen.

  Ik kijk graag uit naar je blog van morgen en hoop je wachtwoord te ontvagen

 • Reageer Ais 03/07/2014

  houu van dit heerlijke stukje. gelezen op mn werk in de wc :’)

 • Reageer Sahar 03/07/2014

  Ja hallo ik vind dit stukje dus al top hè (goede grappig/real combo) en nu ga ik de hele tijd denken: Goh wat zou Des nou in het stukje met wachtwoord zetten, gaat alles wel goed met haar?! Nu MOET ik dus wel even mailen.. to be continued! Oh en als ik nog iets toe mag voegen: ik vind je echt een inspirerend(e) mens en moeder. Wel/geen kinderen speelt steeds vaker door mijn hoofd, juist omdat ik me enorme zorgen maak of ik wel een goede moeder zou zijn en jij kaart onzekerheden aan die erg relatable (wat is hiervan de vertaling? I do not know.) zijn. Dank hiervoor!

 • Reageer Rox 04/07/2014

  Ik wil heul graag een wachtwoord en ook weten of die duivelse Totoro zich al gedraagt

 • Reageer Sharlain 04/07/2014

  Hi Des,
  Ik geniet elke week weer van je blogs. Tijdens mijn zwangerschap had ik ook last van me rug. Los daarvan had ik last van zwangerschaps eczeem > Omg! Dat was echt niet leuk. Ik lag vaak wakker in de nacht en las stiekem al jouw zwanger blogs ;). Super benieuwd naar je wachtwoord dame.

 • Reageer Inge 04/07/2014

  Dat WK, pff, het put me helemaal uit! Al die verlengingen tot een gat in de nacht… Tijd dat het gedaan is ja!
  Qua nagellak gebruik ik de topcoat van Seche vite, zoals de naam het al zegt, droogt lekker snel, dus ook geen uren meer wachten tot dat boeltje droog is, en zorgt ervoor dat er quasi geen chipping is, ideaal dus.
  10 weken te gaan, awesome, ik ben nu richting week 15 aant gaan, a looong way to go…

 • Reageer Marjolijn 04/07/2014

  Ik hou ook nog steeds van Patrick Kluivert. Ik volg zelfs zijn vrouw op instagram. Zielig….

  Ik wil ook je wachtwoord! Maar moet ik je daar echt voor mailen of is deze reactie genoeg? Als ik niks hoor dan mail ik je alsnog wel 😀

 • Reageer Fatima 04/07/2014

  Ik werd gisteren wakker om 07.00 en dacht toen ‘he, ik ben niet opgestaan voor suhoor (midnacht eten). Uit navraag kwam naar voren dat ik door wekker, snoozie, geroep van familieleden en geklop op de deur ben doorgeslapen.
  Is loml toevallig een broer van mij -_-.

  Wat werkuren betreft: ‘Wat als’ is een doodnormale reactie hoor. Nu ik nog vrij&ongebonden ben, kan ik mij niet voorstellen dat ik later minder ga werken. Hoezo minder dan 32? Waarom de man niet, zijn ook zijn kids toch? heb ik gestudeerd om later me handje op te houden als ik iets wil halen (want ja nu voelt dat nog zo)

  Maar als ik kijk naar mijn omgeving dan denk ik ‘waarom doen wij vrouwen onszelf dit aan? Wat is er mis mee om de natuur te volgen en thuis te werken aka voor de kids te zorgen terwijl partner gaat werken voor het geld.
  Het eeuwige schuldgevoel naar kids, de stress van her naar der, het verwijt dat je krijgt als je werkt maar ook als je thuisblijft, de zoek naar oppas/creche. Hier op werk zie ik dat kinderen gebracht worden naar de moeder zodat ze hen kan voeden! Vrouwen die als eerst vrij nemen als een kind ziek is, vrouwen die hun tijden zo inplannen dat ze de kids van school halen en elke dag stressen om op tijd alles af te ronden want anders wachten de kids op het schoolplein.

  Op zulke momenten denk ik ‘f*ck emancipatie… laat mij later maar mijn kids opvoeden en laat het werken maar aan de man over’. Om 10seconden daarna weer te denken ‘waarom moet ik dan de enige zijn die mijn dromen/ambities opzij leg? Waarom kan de man niet denken ‘f*ck de heersende rolpatronen, ik ga minder werken om voor de kids te zorgen’. Waarom kunnen kinderen niet vanaf geboorte voor hunzelf zorgen eigenlijk?

  Het is een persoonlijke moeilijke keuze, want ja het lijkt soms kiezen uit 2 kwaden.

  zo heel betoof … ik heb nu nog energie hiervoor. Maar te lui om op de rest van de punten te reageren hahah
  En heb ook besloten dat ik te nieuwsgierig ben naar tekst achter het wachtwoord! Guilty…

  • Reageer Des 04/07/2014

   Fatim, ik kan het niet meer met je eens zijn. Dit heb ik precies hetzelfde. De ene keer denk ik: fock it ik ga gewoon minder werken. De andere keer denk ik: ja maar, wat nou als?? wat nou als????

 • Reageer fatima 04/07/2014

  *betoog

 • Reageer bianca 04/07/2014

  Tja, die nagellak blijft bij mij ook nooit fatsoenlijk zitten dus geen tips hier. Wel op mn tenen trouwens, gek genoeg.
  En als een van die mensen die zo reageerden 🙂 Ik denk dat je je voor elke keuze (40 of 32 of 24 of misschien wel helemaal niet werken) zal moeten verantwoorden. Bijstandsvaders bestaan wel, maar hoor je nooit iets over (en ok, het zijn er erg weinig!). Ik denk dat het goed is om na te denken over de wat als en over de ‘verspilling’ van je opleiding, maar ook dat er best naar de korte én lange termijn mag worden gekeken. Waarmee ik bedoel dat als je nu parttime wilt werken omdat dat nú goed voelt, dat niet betekent dant je niet over 2 jaar niet weer fulltime kunt werken (en misschien de man wel minder). De keuze die je nu maakt is niet persé definitief voor de rest van je leven en betekent denk ik niet het einde van een carrière. Het zal een carrière hoogstens wat vertragen…

 • Reageer Ilse 05/07/2014

  Vind dat Hello Fresh ook veel te duur en niet eens zo speciaal!

 • Reageer Maura - YLT 05/07/2014

  Haaaa, de rauwe brownies! Lekker zijn ze he. Ik ben echt verslaafd, heel ernstig. Mag ze van mezelf even niet meer maken. Enne ik was verliefd op van der Wiel dus was wel verdrietig dat hij er niet bij zit haha 😉 nu is mijn nieuwe favoriet Depay haha!

  Leuk stukje 🙂

 • Reageer Madelon 22/07/2014

  Ik vond het voetbal voor de verandering ook eens leuk.

  Adam ipad tipje: Zaky & Friends apps. Z is addict. Vooral als ik naar de wc moet. Of douchen. Of gewoon eeeeven iets anders moet XD

  En rugklachten sucks.

 • Laat een reactie achter