Kom ik dan hoor; met mijn ongevraagde advies

21/07/2014 - 20 reacties

Ik kom erachter dat mijn blog steeds meer gelezen wordt door mede mama(bloggers). Welkom allemaal!

Nou weet ik ook wel dat ik met het blogje van laatst keihard heb zitten vitten op ongevraagd advies, en dan kom ik dus ook nog eens met dit blogje.
(Aanstaande) mama’s: vergeef mij. Zie dit blogje dan ook niet zozeer als (ongevraagd) advies maar gewoon als leuk leesmateriaal op deze saaaaaie maandag.

Mocht je je op een gegeven moment afvragen waarom je in godsnaam bent begonnen met kinderen, zorg dat je zo snel mogelijk een beetje relaxt bent. Een beetje maar. Dat doe je zo:

 • Zie er goed uit. Nee maar echt. Je gaat je nog kloteriger (?) voelen als je je er niet uit ziet. Dus houd je kind rustig met een soepstengel (volkoren, ben je ook nog eens gezond bezig), haast je naar de badkamer, haal een kam door je haren, doe een eyeliner op, en spuit desnoods wat parfum.
 • Mediteer. Nee, dit helpt echt. Ik mediteer elke ochtend en elke avond en als het even kan in de middag. Ik word zen en krijg meer geduld.
 • Zorg voor comfort food in huis. Chocola, een broodje oude kaas, desnoods een bamiesoepje. Eet stiekem als je kind niet kijkt.
 • Zorg voor medemommy’s die achter je staan. Ik heb medemilf clubcakemember A.en Roos. Een simpele mail sturen als “hoi, ik kan mijn kind wel achter het behang plakken, doei”, helpt al heel veel.
 • Met mooi weer: ga wandelen of fietsen. Ga naar de stad en geef je centen uit aan die paar schoenen, tas of nagellak. Jij blij want je verdiend dit gewoon en je kind blij want die wordt een beetje rustig.
 • Als je een bad hebt: ga samen met je kleine in bad. Jij even ontspanning en ik ken geen enkel kind die niet blij wordt van water.
 • Weet: jij kan dit aan. Vrouwen zijn niet voor niets het sterkere geslacht (hoe vaak LOML ook anders beweerd. Hij stapte laatst op een Dublo blokje en ging door de grond van de pijn. Aansteller). Slapen komt nog wel. Het is maar een fase. Denk aan alle mooie momenten bijvoorbeeld als hij met z’n plakvingertjes aan je haar zit.
 • Ga, wanneer er tijd is, sporten. Ja ik weet het, het liefst ga je  lekker onderuitgezakt op de bank liggen. Maar geloof mij maar dat je veel meer energie krijgt van het sporten.
 • En tenslotte: het is een fase. Het gaat over.  Echt. (Tenminste..dat hoop je).

unnamed

Ja, dit is mijn bolle buik, ja dat is mijn navel, ja dat is een litteken van mijn navelpiercing die ik zonodig wou op mijn 16de (alle schuld aan Britney Spears), en ja dat is een stukje chocola. En oja dat is Badu die uit schaamte maar wegkijkt. En ja; ik draag hier heust wel een onderbroek, die zien jullie alleen niet.

Vorige post Volgende post

20 reacties

 • Reageer Khadija umm Noeh 21/07/2014

  Hahahhahhahahahahhaha
  I love this….

 • Reageer Wen. 21/07/2014

  LOL, letterlijk.. om je onzichtbare onderbroek ^_^ En kwijl om dat stukje chocolade op je buik, want dat heb ik niet in huis. Maar kwijlen en je onzichtbare onderbroek horen niet in één comment dus dat van die chocolade heb ik niet gezegd 😛

 • Reageer Olga 21/07/2014

  Hahahahaha, wat een fantastische foto 😀
  Ik heb geen kinderen maar heb net een groot stuk chocolade op. Chocola kan altijd.

 • Reageer kim 21/07/2014

  Hahaha
  Stiekem chocola eten doe ik al. En dan komt hij aangerand zodra hij iets hoort ritselen. Wat doe jij mama?!?!
  En zeggen “ik doe niets” werkt niet. Want moet mn mond open doen.

  Mijn navel is precies zo…door de piercing haha

 • Reageer Maai 21/07/2014
 • Reageer Roos 21/07/2014

  Kus voor jou, en die foto moet je inlijsten

 • Reageer Wendy 21/07/2014

  Heerlijk stuk weer. 🙂 En inderdaad: het is maar een fase. 😉 Die ‘quote’ ga ik zeker meenemen voor de tijd dat ik zelf een mama mag worden/zijn.

 • Reageer Madelon 21/07/2014

  Deel die chocola eens 😛

 • Reageer blauwesokken 21/07/2014

  OOH door jouw stukje bedenk ik mij ineens dat ik nog TONY’S in een geheim laatje heb liggen!!!!!
  ga ik nu op eten. (als het niet gesmolten is)

  en verder; leuk stukje! dankjewel voor je advies! 😉

 • Reageer Shanti 21/07/2014

  Haha, wat een leuk stuk. Ik moet altijd weer lachen om je stukjes.

 • Reageer Bianca 22/07/2014

  Hahaha… fijn om te lezen en op (gisteren) precies het juiste moment (dank je!). Met een 3 weken oude dochter die heerlijk ieder uur kwam voor een voeding en een mama die wel kon janken (deed ik dan dus ook maar) van vermoeidheid en het niet weten wat te doen met al het gehuil. Gisteravond heb ik echt voor mezelf herhaald ‘het is maar een fase, het gaat voorbij’… Nu nog even kijken wanneer! 😉 Ik ga vandaag maar eens chocolade halen voor mezelf. Denk ik, want dan moet ze wel even meewerken 😉 (en dan hebben we gelijk even gewandeld!)
  En die foto, geweldig!!

 • Reageer Sas 22/07/2014

  haha die foto<333

 • Reageer Ester 22/07/2014

  Mooie bolle buik 🙂

 • Reageer Suzanne 22/07/2014

  Eet stiekem als je kind niet kijkt. Haha! :’D

 • Reageer Riz 22/07/2014

  Mag ik ook in de club van de ikkandekinderenwelachterhetbehangplakken? Ik heb geen kinderen maar genoeg andere ergernissen..

  En dat kan je wel leuk zeggen van die onderbroek… maaruh dat kunnen we toch niet controleren….

 • Reageer Riz 22/07/2014

  Ik lees dus altijd mijn reactie nog een keer na.. alleen doe ik dat NA dat ik hem al geplaatst hebt…
  En ineens dacht ik, shit nu lijkt het net of ik fantaseer dat jij daar zonder onderbroek ligt… dat is wel een beetje gek dacht ik zo.. Dus dat deed ik niet.. en bedoelde ik ook niet hoor..

 • Reageer kimberley 23/07/2014

  Te leuk en thnx voor de adviezen. De chocolade is soms niet aan te slepen en de meditatie, tja wat zal ik daar eens over zeggen. Als ik daar ooit tijd voor heb zal ik het eens proberen. Momenteel is mijn nachtrust mijn ontspanning

 • Reageer Flaviena 23/07/2014

  Lekker dat ongevraagde advies 😉 Haha — en ja, slapen… dat komt wel weer een keer. :))

 • Reageer Linda 23/07/2014

  Wat een fantastisch blogje weer, als mamablogger volg ik je graag vanwege je unieke kijk op het moederschap! En ja, in bad gaan met kind is de oplossing. Pas ik zo vaak als mogelijk is toe, zoals vanavond. Even afkoelen…

 • Reageer Rianne 05/08/2014

  Ik heb een navelpiercing. nu ben ik bang

 • Laat een reactie achter