De antwoorden!

16/08/2014 - 21 reacties

unnamed
Ik heb uit wat je schrijft al kunnen opmaken dat je man moslim is en dat jullie kleine A islamitisch opvoeden, maar hang jij ook een bepaald geloof aan? Of wat zijn jouw opvattingen op dat vlak? En hoe ervaar jij het om, als niet-moslima (denk ik toch, vergeef me als ik het verkeerd heb begrepen ;-)), je zoontje wel als moslim op te voeden? Ben al erg benieuwd.
Klopt; mijn man is Marokkaans, ik ben vol Indonesisch en van huis uit ook al moslim. LOML en ik zijn blij dat we beiden niet alleen hetzelfde geloof hebben, maar ook dat we hierin hetzelfde denken. Ook al heb je hetzelfde geloof, als de 1 dat geloof net wat fanatieker aanhangt dan de ander; dan zit je nog niet op 1 lijn.  Wij zijn beiden redelijk “vrij” in onze manier van geloven.  We praktiseren het: we bidden, we doen mee met de ramadan, en we zijn op de islamitische manier getrouwd. Wel zijn we beiden ook meer van de “soefistische” kant van de islam. Vooral het filosofische  vinden wij mooi.  We voeden kleine A. ook “islamatisch” op.  Maar we vinden ook dat hij vrij moet zijn in het kiezen van zijn eigen geloof. Wilt hij dus later  een ander geloof aanhangen of juist niet; dan staat hij daar vrij in.

Wat voor kleur heeft jouw snot in de ochtend? En middag? (bij mij is het namelijk in de middag wel eens lichter?? en ik heb het gegoogled en nu ben ik bang dat ik alzheimer heb??? HEB JIJ DAT OOK WEL EENS?? vertel het in de comments)
In de ochtend is mijn snot een beetje groenig. Dat weet ik omdat ik altijd met een verstopte neus wakker wordt en in mijn neus peutert terwijl ik op de wc zit.

Wat is je lievelingseten? (+recept, pretty please :D) Alles van mijn oma, tantes en moeder, en mijn schoonmoeder. En alles wat LOML maakt (hij zegt dat hij er altijd een beetje liefde bij doet *zucht*) en mijn eigen gemaakte tosti.

Anything? Anything? Oke dan! Was je teleurgesteld toen je hoorde dat jullie tweede kindje weer een jongen is? Zou je nog graag een dochter willen? Aan welk huishoudelijke klus heb je de grootste hekel? Wat mis je het meest van je ‘oude’ leven nu je moeder bent? Haha, nee ik was niet teleurgesteld toen ik hoorde dat het *zucht* weeer een jongetje werd. Ik zag het al aankomen ergens, en vind het wel gezellig, zo’n huis vol met mannen. Maar dan zie ik van die schattige jurkjes bij de Hennes, en dan denk ik: ohh een meisje zou ook wel leuk zijn. Ik ben alleen vet bang dat het dan een dochter wordt zoals ik was en dan raak ik overspannen, dat weet ik nu al. Ik heb een hekel aan alle huishoudelijke klussen. Stofzuigen (want krijg last va mijn rug) en afstoffen (want ik krijg nooit alle stof weg). En verder mis ik van mijn oude leven vooral het spontane plannen. Als ik hoor dat kinderloze stelletjes om ’s avonds nog kunnen besluiten om weg te gaan dan kan ik best jaloers zijn. Even snel uit eten, even de stad in gaan, joh laten we even spontaan lekker gek volgende week naar de Bahamas gaan: dat soort dingen kan gewoon echt niet meer.

Wat deed je gister om 14:28? wat is het allerleukst aan Adam? wat is het allerstomst aan Adam? hoe kijk je tegen je tweede bevalling aan? wat is je allerlievelingste chocolade? van welke kleur heb je de meeste nagellakjes? (ik gok roze) welke kleur sokken draag je vooral?
Gisteren om half 3 sliep kleine A, was mijn moeder bij mij, die was aan het koken en ik was een boekje aan het lezen (lekker leven heb ik he).  Het leukste NU van kleine A vind ik zijn karaktertje. Het is echt een boefje, is lekker stout, maar ook echt een clown en maakt dan  grapjes. Het allerstomst vind ik dat hij ontzettend ongeduldig is (heeft hij heust niet van mij), en heel snel boos wordt. Dan kan hij met dingen gooien en om zich heen slaan.  Ik kijk ontzettend uit
naar mijn tweede bevalling.  Maar echt. Ik had een heerlijke eerste bevalling, en ik ben nu natuurlijk wat meer ervaren en ook beter voorbereid.  Tony chocholy caramel salt heb ik ALTIJD in huis, en nagellakjes inderdaad roze, maar ook veel tinten blauw! Sokken draag ik bijna nooit, anders is het saai zwart.

Beetje ver-van-je-bed-show, maar hebben jullie er al over nagedacht naar wat voor basisschool A. gaat?
Ja, hier hebben we het al over gehad toen ik nog niet eens zwanger was haha. LOML en ik vinden het belangrijk dat kleine A.. erachter komt wat hij leuk vind. We geloven niet in het huidige onderwijs systeem in Nederland: elk jaar een bepaald vakkenpakket, aan het eind van het jaar een toets en aan de hand van die toets ben je of heel slim (want een hoog niveau advies) of niet zo slim (want je hebt misschien die test niet goed gemaakt). We willen dat kleine A. erachter komt waar hij goed in is en  wat hem gelukkig maakt.  We zien onze taak als ouders hem hierin zo goed mogelijk te begeleiden. Daarom zijn we nu al bezig met uit te vinden welke school bij hem past. We denken zelf nu aan een vrije school waarin dus het kind centraal staat en het kind dus ook beslist wat hij wilt leren. Wilt kleine A. later niet verder studeren en lekker gaan rond reizen: vooral doen.

Word je wel eens op straat herkend?
Hahaha, ja! Maar nooit aangesproken helaas.

Wat is het slechtst gewaardeerde cadeau dat je ooit gegeven hebt?
Oei, goeie. Dat weet ik natuurlijk niet zo goed, want voor hetzelfde verkoopt iedereen zijn kado door die ik geef.

Welk dorp of welke stad zou een potentiële verhuisoptie zijn?
Absoluut Amsterdam. Ik wil ZO GRAAG naar Amsterdam. En LOML wilt ZO GRAAG hier blijven. Of Singapore. (LOML heeft eens een aanbod gekregen om daar te werken, ent oen zei hij nee. TOEN ZEI HIJ NEE????!!! Ik stond al zowat klaar met de koffer bij de deur).

Hoi Hoe kan ik je vinden op instagram ? Gr
Desbz is mijn gebruikersnaam. Als je een lurker bent kun je me beter eerst ff een mailtje sturen, want mijn account staat op privé en ik voeg niet zomaar iemand toe, sorry.

Heb je een recept voor koekjes of cake of taart of iets zonder dat je een oven nodig hebt? Want die heb ik dus niet hier. Ennnnn wat is je favo Indonesische eten? Of iets dat ik echt moet proberen hier? Aangezien ze ook heel veel Indo food hebben en Maleis en Indonesisch eten volgens mij wel op elkaar lijkt (sommige van mijn favo dishes hier komen blijkbaar officieel uit Indonesië). Heb je het gevoel dat je als mens heel erg veranderd bent sinds je moeder bent? En dan niet alleen dat je kids nu voor alles gaan, maar meer je kernwaarden en karaktereigenschappen ofzo. Ik ben bijvoorbeeld superenergiek, ik “speel” altijd, ik heb altijd het idee dat dat echt een soort basis van mijn karakter is, en ik vraag me wel eens af of dat zou veranderen als ik kindjes zou krijgen.
Ehh fieuw, eh raw brownies vind ik nu echt ff lekker. En no bake oreocheesecake, njammmm. Mijn favo Indonesisch eten is een simpel bamiesoepje met bakso. Bakso is dus ECHT LEKKER, moet je eens proberen. En zoek eens ofze”yam” hebben? Dat is een soortehh kwee tiau. (bami) ook VET lekker. Ehh goeie goeie. Mijn kinds gaan voor alles, maar ik ben het belangrijkste. Ik ben erachter gekomen dat als ik niet lekker in mijn vel zit, ik ook geen goede moeder ben, en kleine A. hier ook last van gaat krijgen. Ik moet er dus altijd voor zorgen dat IK me goed voel. Ik denk verder niet dat ik erg ben veranderd. Van mijn vriendinnen hoor ik dat dat niet zo is.  Dat vind ik een compliment. Dat ze zeggen: je bent nog steeds Des, en niet alleen mama Des. Ik hou bijvoorbeeld niet van vrouwen waarvan hun leven alleen maar uit kinderen bestaan.  Kind voor, kind na. Begrijp me niet verkeerd, ik post ook genoeg foto’s van kleine A. op social media, maar ook genoeg van anderen dingen.  Omdat mijn leven bestaat uit meer dan alleen kleine A.

Waar zou je het liefst gaan wonen, op de Noord-of Zuidpool?
Geen van beide, want ik haat kou.

Welke karaktertrek (van jezelf en anderen) vind je het allerergst/afknapper?
Oordelen. Ik kan echt zo snel heel fout oordelen over mensen. Zo slecht van mezelf, zeker als het helemaal niet waar blijkt te zijn.

Welk complimentje geef je jezelf het vaakst? (En welk is hetgeen je het meeste meent?) Welk complimentje krijg je het liefst van anderen?
“Je bent een goede moeder”, is iets wat ik mezelf vaak toespreek. Niemand doet dat namelijk voor je, en je wordt zo vaak in twijfel gebracht. Van anderen hoor ik het liefst hoe geweldig mooi en sexy ik ben. En ok; als ze dat vinden dat ik een mooi karakter heb is dat ook wel goed.

Wat is de fijnste herinnering aan je jeugd en heeft dat moment je ‘gevormd’?
De liefde van mijn ouders. Dat heeft me gevormd in zowel positieve zin, maar ook wel in negatieve zin denk ik.

Hoe kan het dat jij zo hartstikke leuk en herkenbaar schrijft? (Ook voor deze-twintigjarige-zelf-zonder-kindjes-katten-en-man?)
Dat is gewoon een talent wat ik heb gekregen van onze lieve heer *kuch*.

Hoeveel oreo’s kan je tegelijkertijd in je mond ?
4 of 5 wel, maar als ik min best doe, ook wel 6 ja makkie.

Wat is je lievelings pizza-flavourrr?
Vis of 4 kazen!!

Hoe gaat het met het haken?
Zullen we het daar (slik), maar niet over hebben…

NOOIT meer fiezelefozelen met LOML of NOOIT meer je vrienden/vriendinnen mogen zien (en spreken)? (clubcake4life)
Nooit meer met vriendinnen mogen zien en spreken (ja sorry, maar sexylife is gewon zo zo important for me).

Je schreef gister over vaccinvrij. Wat zouden voor jou redenen zijn om je kind niet te enten?
Goeie! Even een verhaaltje vooraf: sinds ik moeder ben, ben ik erachter gekomen dat mensen steeds meer voor zichzelf gaan denken. Wij,de maatschappij, gaan niet meer klakkeloos van uit wat de overheid zegt. We gaan dingen steeds meer zelf uitzoeken, we gaan steeds meer zelf nadenken. Dat vind ik alleen maar goed. Sinds ik dus moeder ben, ben ik continue op onderzoek uit. Ik wil het beste voor mijn kind. Redenen voor mij om in ieder geval op onderzoek uit te gaan is de vele berichtgeving die ik lees over de troep die er in vaccins zou zitten. Is dat echt zo? Wat zit er in dan een vaccin? En wat ik me altijd heb afgevraagd, ook voordat ik moeder was, hoe kan het dat je toch een ziekte kan krijgen terwijl je gevaccineerd bent? Hoe kan het dat we nog steeds vaccins krijgen voor ziektes die allang niet meer voorkomen? Of we wel of niet gaan vaccineren weet ik niet, ik heb tenslotte ook alle vaccins gehad en ik ben een gezonde vrouw, al zeg ik het zelf. Maar bij kleine A. heb ik het gedaan omdat “nouja, het moet nou eenmaal en iedereen doet het, en nou ja, je zal wel gek zijn om het niet te doen”, maar nu wil ik eerst meer informatie hierover. Alles respect voorouders die Wel of NIET vaccineren nogmaals. Elke ouder doet wat zij denkt wat goed is!

Hoe denk je dat je leven eruit had gezien zonder LOML?
Hier had ik het gisteren nog met hem over. Bekentenis: of ik zou nog steeds single zijn, of mijn kinderwens zou zo groot zijn dat ik toch een willekeurige man aan de haak zou slaan (dit is, vrees ik, geen grap).

En hoeveel kids wil je, 2 genoeg of……?! Wij willen er, als onze lieve Heer dat ook wil (insha Alllah zeggen ze in de islam), heel graag 4. Maar stel me deze vraag over een half jaar nog eens, misschien heb ik dan ondertussen een burn out van de 2 monsters in huis.

PS SORRY VOOR DE TYP EN SPEL EN TAAL FOUTEN EN DE LAY OUT, MAAR IK HEB HET AL 100000 X AANGEPAST EN AINT NOBODY GOT TIME FOR THIS ANYMORE DUS.
LOVE JULLIE ALLEMAAL BTW!

Vorige post Volgende post

21 reacties

 • Reageer Manja 16/08/2014

  leuk leuk leuk! En dat jij altijd caramel salt in huis hebt… bij mij is hij altijd gelijk op, denk dat ik er zeker wel 1 per dag op kan, dus koop ze niet meer 🙁

 • Reageer Rox 16/08/2014

  Leuk Des!! Bakso ga ik zeker proberen EN LOVE JE NO BAKE RECEPTEN. Kway Teow (zo schrijven ze het hier geloof ik) vind ik echt superlekker.

  Ohja, ik heb op de Vrije School gezeten. Tussendoor even weggeweest en dat ging niet goed, ik voelde me een nummer in een schoolfabriek en toen ben ik weer terug gegaan. Beste beslissing uit mijn leven. Het is misschien niet voor iedereen maar hey dat is een gewone school klaarblijkelijk ook niet.

  Wat betreft de vaccins, supergoed dat je je inleest natuurlijk. Echter, als journalist heb ik een keer een verhaal gemaakt over ziektes/aandoeningen die in een bepaald deel van Zeeland meer voorkomen. Reden? Streng gelovigen vaccineren hun kids niet. En er overlijdt er dan ook wel eens eentje. En de reden dat bepaalde ziektes niet meer voorkomen, is omdat we vaccineren. Het mes snijdt natuurlijk altijd aan twee kanten, want zoals je zegt, wat voor troep zit er in vaccinaties? Vast een boel, maar ik denk dat er meer kinderen goed af zijn mét vaccinaties dan zonder. Maar inderdaad, ieder zijn eigen keus en respect daarvoor!

  Leuk je weer een beetje beter te leren kennen lieve Des.

 • Reageer annemarie 16/08/2014

  Je vragen en antwoorden staan er 2 keer:0

 • Reageer Vanessa 16/08/2014

  Hihihi wat super leuk om allemaal te lezen

 • Reageer Vanessa 16/08/2014

  Huh waar is de rest van mij reactie lol hihihi

 • Reageer Maai 16/08/2014

  Super leuk om te lezen Des. En ja, schrijf talent heb je. En 4 kinderen, zucht. Dat wil ik ook maar ik wil zo ontzettend geen zwangerschap meer…..

 • Reageer Sandra 16/08/2014

  Je bent mijn lievelings blogger/mamma/sexy chicka Des!

  En 4 koters is super leuk. Kippenhok, maar super 😉 Ben er zelf 1 van 4, dus wel biased.

 • Reageer lieke 16/08/2014

  *gilt enthousiast JA VRIJE SCHOOL! EIDELIJK IEMAND DIE INZIET HOE LEUK DAT IS!*ik heb zelf op een basis vrije school gezeten en zit nu op een middelbare vrije school. ik heb het er altijd al fantastisch gehad, gewoon door de manier hoe ze naar je kijken en DAT ze naar ook echt naar jou kijken en niet alleen naar je cijfers. Ik heb het ook altijd wel chill gevonden dat er zoveel aanbod is geweest in alle lesmogelijkheden die er zijn. (waardoor ik er steeds weer achter kom wat ik wel en niet leuk vindt, waar ik wel en niet goed in ben en wat niet) Wat je zei over dat het kind centraal staat klopt maar dat het kind zelf beslist wat hij wil leren klopt niet helemaal. het blijft gewoon een school waar je ook moet rekenen en lezen.(en je moet er kabouters breien dat je even weet waar je kleine A. mee in toelaat) sorry voor deze lange comment maar ik wilde eventjes mijn liefde voor mijn school delen, aangezien de mensen de vrije school meestal zien als iets spiritueels en aparts terwijl ik me er atijd ,en nu nog steeds, zo op mijn plaats voel.
  en ik vindt je blog heel leuk!

 • Reageer Vanessa 17/08/2014

  Hihihi wat super leuk om allemaal te lezen

 • Reageer blauwesokken 17/08/2014

  Heeeel leuk om te lezen en je zo weer “beter te leren kennen” zegmaar! 🙂

 • Reageer Lisa 17/08/2014

  Ik moest grinniken om veel van die vragen. Of je hebt echt hele leuke lezers, of je hebt ze stiekem zelf bedacht :’)

 • Reageer Lisa 17/08/2014

  Ah. Ik zie het. Je hebt de leukste lezers. (Of je hebt ze alsnog zelf verzonnen en er valse namen bijgezet)

 • Reageer Karin 17/08/2014

  Hahah wat heerlijk ongegeneerd eerlijk!

 • Reageer Veronique 18/08/2014

  Kan het nog? Mag het nog? Stel Des, je mag Mascha in real life ontmoeten, naar welk restaurant in Groningen neem je haar mee? (oké na je zwangerschap anders vallen er wellicht een aantal favo af door….. kan/mag even niet)Stel, Mascha nodigt je uit in het Haagje,welk restaurant/eettent zou je dan graag willen bezoeken? Of kies je voor quality time met M. en zeg je…… Ik leer je de fantastische bami van mijn vader maken en laten we verder praten over nagellak en katten? Benieuwd!

  Veronique.

 • Reageer Sas 18/08/2014

  Ik vind je antwoorden altijd geniaal om te lezen!

 • Reageer Marrie 19/08/2014

  Hi, ik volg je nog niet zo heel lang, ben dus benieuwd waar de afkorting LOML voor staat, leukste onwijze man liefste? Ik kom er maar niet uit.

 • Reageer Ineke 19/08/2014

  Ik beloof hierbij plechtig als ik je ooit tegenkom dat ik je aanspreek..
  En haha bij de vraag van oreo’s stelde ik me voor dat je het echt op die moment uitprobeerde 🙂

 • Reageer Inge 20/08/2014

  haha, echt leuk!
  En een ander vraagje, is dat gestreept shirtje nog te verkrijgen, echt heel mooi 😀

 • Reageer iooon 20/08/2014

  Ik bedenk nu opeens een vraag. Die moet ik gaan bewaren tot de volgend vraagronde…

 • Reageer Madelon 21/08/2014

  Dat stukje over de school is interesting. Daar denken wij ook al over na.

 • Reageer Sarah 21/08/2014

  IS DE BABY ER AL?

  (om maar meteen te vragen wat iedereen zich afvraagt als je stil bent)

 • Laat een reactie achter