TV Materiaal

22/08/2014 - 14 reacties

Vooruit. Omdat ik:
1. Ook niet de beroerdste ben en
2. Er nee, nog steeds geen baby is en
3. Ik moet wachten tot mijn flourless chocolate cake afgekoeld is (IT’S FOKKIG KILLING ME!!):

hier een stukje over mijn favo tv materiaal.

Law& Order:
Volgens mij bestaat deze serie echt al honderdduizend jaar. Het “poempoem” kan ik gewoon nog uit mijn jeugd herinneren.  Law&Order heb je in verschillende series nu, maar het gaat dus altijd over een crime waar de politie het wel of niet oplost en er vervolgens juridisch naar gekeken wordt. Waarom ik het zo goed vind? Omdat het lekker oldschool is, zonder poespas of “mooie” mensen.  Ook loopt het niet altijd goed af en wordt de dader ook niet altijd gestraft. Mijn lievelings is overigens nog altijd Law&Order Special Victims Unit (deze komt vrijdagavond op net5), omdat Ice-T erin speelt en hij natuurlijk ontzettend stoer is.

CSI:
In CSI kunnen ze een scheet ruiken, deze in een potje doen en aan de hand daarvan de dader opsporen. Bij wijze van dan he. En natuurlijk gaat het in het echie niet zo. Toch houd ik van CSI.  Ik vind alle CSI’s leuk: zo vind ik agent Brass uit Las Vegas de stoerste agent van de tv, is CSI New York natuurlijk leuk omdat het in New York afspeelt en ben ik gek op hoe Horatio praat in CSI Las Vegas.

Missing without a trace:
Komt vrijdagavond na Law&Order, dus die kijk ik meteen even mee, mits LOML niet ondertussen de afstandsbediening heeft ingepikt. Gaat over vermissingen, veel flash backs. Leuke serie.

Criminal minds:
mijn woensdagavond-serietje, al moet ik zeggen dat ik de laatste tijd niet altijd kijk. Gaat over het “profilen” van de daders.  Best interessant; je gaat je afvragen waarom seriemoordenaars zijn zoals ze zijn. Verder speelt Shemar Moore erin, dus dat is al 1 reden om te kijken (LOML: “wat een sukkel is dat”).

shemar-moore-23

Homeland:
ik kan niet wachten tot het volgende seizoen uitkomt. Retespannend. Claire Danes is geweldig irritant als ietwat gestoorde CSI-agente.

True detective:
Komt wat langzaam op gang, maar ook een goede serie.

House of cards:
mijn super  favo tot nu toe.  Want:  Kevin Spacey. En Robin Wright (die zijn vrouw speelt) is mijn nieuwste girlcrush (als ik ooit mijn haar kort knipt doe ik het zoals die van haar).

robin-wright-house-of-cards

The Sopranos:
de eerste serie die LOML en ik samen keken en waar hij stiekem mijn hartje mee heeft veroverd.  Lange zit: want de afleveringen duren ruim 1 uur en best veel seizoenen maar oh wat een geweldige serie. Gaat over de maffia in Newark.  Geweldige acteurs, dito verhaallijn maar wat een shit einde zeg.
The Wire:
Zwaar onderschatte serie, maar love it. Over gangs, drugsproblemen enz in Baltimore. Ik ontdekte in deze serie Idris Elba en die heb ik spontaan op nr1 op mijn list gezet, goddammit.

i.0.idris-elba-nigel-parry

Luther:
Over Idris Elba gesproken: hij speelt ook in deze engelse politie serie. Weer eens wat anders: maar ook UK heeft goede series (waaronder deze dus).

Verder nog:

Kijken in de ziel:
heb bijna alles gezien. Mensen die bepaalde beroepen uitoefenen worden geïnterviewd door Coen Braak, die dit geweldig doet. Dokters, advocaten, politici, voetbaltrainers en volgende week is de laatste aflevering met journalisten.

Masterchef:
LOVE LOVE Masterchef! Zelfs de herhalingen blijf ik kijken. Masterchef Ierland vind ik tot nu toe de minste, maar Masterchef Australie is natuurlijk de allerleukste.  Die aussies zijn lekker chill, ze kunnen lekker koken, er is geen haat en de workshops vind ik ook altijd leuk om te zien. Masterchef USA is ook leuk, al is het maar omdat Gordon Ramsay die Amerikanen lekker hard op hun plek zet.

GTST:
1 september begint het weer jongens! Wat een shit cliffhanger was het trouwens he.

4 handen op 1 buik:
komt op BNN.  Bekende Nederlanders (vrouwen) helpen tienermoeders. Ik verbaas me elke keer waar die jonge meiden in verzeild kunnen raken. Jammer dat de BNers elke keer zo verschrikkelijk soft zijn.  Ik ben van mening dat die jonge meiden juist keihard een schop onder hun kont moeten krijgen. De enige die dat deed was Fajah Lourens, en die mocht vervolgens niet meer mee doen.

MIJN FLOURLESS CHOCOLATE CAKE IS NU VAST AFGEKOELD DUS DIE GA IK NU ETEN NJAMMIEE!

Vorige post Volgende post

14 reacties

 • Reageer Lin 22/08/2014

  Nee Des, MAC (CSO NY) is gewoon de allerbeste en op een gegeven moment wordt het inderdaad wel een beetje lachwekkend dat ze altijd “oh hey i found a hair here) hebben. Vind je Dexter niet ook leuk?

 • Reageer Ester 22/08/2014

  Veel Amerikaanse detectives zijn veel te overdreven in mijn ogen. Het mag wel eens slecht aflopen / niet opgelost worden. Ik vond de Engelse detectives (KRO?) fijn om naar te kijken en de zit alleen al waard voor het mooie Engelse accent…

 • Reageer Anke 22/08/2014

  Jaja, die eerste 5 ofzo kijk ik ook. Alleen Horatio sla ik over hoor. Oh en Masterchef tijdens het koken/eten, is er tenminste nog iets culinairs haha. En ik ken het verder niet, maar weet wel dat van Kijken in de ziel ook boeken zijn!

 • Reageer Maai 22/08/2014

  Ahhh we zouden best eens een tv avondje kunnen plannen. Komen we er wel uit. Kom ik na gtst, afgesproken?

 • Reageer Sas 22/08/2014

  CRIMINAL MINDSSSSS. Dat is echt de best ever. Hoewel ik alle boys erin niet eens echt leuk vind. De serie vind ik echt steengoed. Jammer genoeg heb ik alles al gezien *huilen.

  ‘In CSI kunnen ze een scheet ruiken, deze in een potje doen en aan de hand daarvan de dader opsporen.’ Wuahahahahahahaha _O- Geniale zin ik heb zitten gieren. Ik kijk alleen de officiële CSI, de rest miami enzo vind ik niksssss an.

 • Reageer Anouk 22/08/2014

  Oh, HOMELAND!
  Dankzij de zus deze geweldige serie beginnen zien, nu hopeloos verslaafd aan het kijken naar seizoen 2. Gelukkig heb ik nog wat voor de boeg…

 • Reageer Olga 22/08/2014

  EET SMAKELIJK!

 • Reageer Petra 22/08/2014

  Jaaa CSI is gaaf, net als Criminal Minds. Kan ook niet wachten tot The Blacklist weer begint.

 • Reageer Wendy 23/08/2014

  De enige serie die ik eigenlijk kijk ik GTST. Vorig jaar met de zomer was ik er continu mee bezig, met de cliff en de app. Maar nu,… ik vergeet steeds dat het alweer bijna begint. 😉

 • Reageer Lianne 23/08/2014

  Idris Elba <3
  Robin Wright <3

  Ik kan uren naar die twee kijken.

 • Reageer Renee 24/08/2014

  Wat je zegt over vier handen op 1 buik is zeker waar. Wat een soft gedoe zeg, alles is alleen maar zielig… Bovendien snap ik het niet helemaal: omdat die BN’ers zelf een kind hebben zouden ze deze dames moeten kunnen helpen? Door een keer of vier/vijf langs te komen? Mm vreemd. Maar misschien ben ik wel een zeur hihi – moest het wel even kwijt (heerlijk namelijk om iemand tegen te komen die daarover een beetje hetzelfde denkt). Rest van de series enzo: love it!
  Hopelijk was je taartje lekker 🙂

 • Reageer Roos 24/08/2014

  Oh man, ik zou echt doodgaan zonder tv…Erg he?! Maar het is wel zo. CSI en al die handel, dat is echt niet mijn ding, maar House of Cards, Homeland, True Detective, 4 Handen Op 1 Buik..love it!! Hoe smaakt de cake?

 • Reageer Marcella 28/08/2014

  Suits is zooooo gaaf Des, ik was op slag verslaafd! Aanraderrrrrr!

 • Reageer ineke 04/09/2014

  Ooooh criminal minds!!! Alleen al voor Shemar Moore blijf ik kijken al heb ik hem even gevolgd op fb, maar neen.. Man die heeft precies wel serieus ego dus ik stel hem liever voor als Derek Morgan en ik als IT’er vind mij natuurlijk 100% in Garcia :). Nog 27 daagjes aftellen en het nieuwe seizoen begint *yeeey* 🙂

 • Laat een reactie achter