Zwangerschapsgerelateerd stukje

29/08/2014 - 19 reacties

Hoi hoi, ben ik weer.

Met vandaag een zwangerschapsgerelateerd stukje. En ook een beetje kleine A. gerelateerd, want laten we ook vooral hem niet vergeten:

 • 38 weken zwanger, nog 2 weken te gaan. Of 4, als ik pech heb.
 • Ik ben er een beetje klaar mee, maar dat was ik al zowat vanaf week 30.
 • Sorry, sorry, ik voel me dan ook weer een beetje ondankbaar, maar dat is echt de bedoeling niet. Ik ben alleen Zo Nieuwsgierig naar nummer 2.En ik ben ook een beetje klaar met die dikke buik. Slapen gaat nauwelijks, lopen lukt een paar stappen (ok overdreven), en als ik fiets kom ik de hele tijd met mijn buik tegen fietszitje van kleine A. aan. Om maar niet te spreken over de kleren die ik gewoon niet kan dragen. Soepjurken, ja dat wel. Maar zelfs enkele zwangerschapsbroeken zitten gewoon Te Strak.
 • Ondertussen heb ik ook gezocht naar middeltjes die de weeën opwekken. Zo drink ik trouw 3 kopjes frambozenthee, eet ik flink wat dadels, en heeft mijn moeder vandaag een verse ananas gekocht (schijnt ook te helpen). Ook heb ik al een fles bitter lemon op, al ga ik daar alleen maar boeren van laten. Verder ben ik veel trappen aan het lopen in huis, en wandel ik elke ochtend een rondje. KOM. MAAR. OP. NUMMER 2! (ik weet dat sex ook schijnt te helpen, maar ehh. Tja).
 • Ik ben nog maar 1 kilo aangekomen. Ja echt waar. Bij kleine A. was ik in totaal 3 kilo aangekomen. Ik heb mijn vk gesmeekt om een verklaring omdat bijna niemand mij geloofd. Ik zou willen zeggen dat het komt omdat ik alleen maar gezond eet, maar echt: dat is niet zo. Zo heb ik deze week gegeten: een whoopie pie, een chocolate fudge cake, een Nutella Smoothie (waarvan 1 in de ochtend) en heel veel tosti’s met oude kaas.
 • Waar ik bij kleine A. nauwelijks last had van striae is mijn buik nu helemaal naar z’n mallemoer.  Nou dat is ook een beetje overdreven, zou LOML zeggen, maar goed laten we eerlijk zijn: zo’n man zegt ook alleen maar politiek correcte dingen.  En ik heb me vanaf het begin een ongeluk gesmeerd met allerlei cremes en tubes, maar Dat heeft dus ook geen reet geholpen.
 • Ik heb het bevallingsplan besproken met mijn vk en ik ben zo blij dat we op 1 lijn zitten. Afgezien dat kleine A. dus 6 weken te vroeg was geboren, had ik wel een super fijne bevalling. Dat kwam oa omdat de gynaecoloog mij/ons (LOML en zusje R. waren er ook bij en we waren echt met z’n drieën zo’n TOPTEAM) alles liet doen. Dat wil ik ook weer bij deze bevalling: vertel me wat ik moet doen, maar laat me verder met rust. Ook vind ik huid op huid contact meteen na de bevalling heel belangrijk en wil ik vooral hulp met borstvoeding geven.  En mijn zusje moet foto’s maken van de bevalling zodat ik ze meteen op Facebook kan zetten [/grapje].
 • Kleine A. is vooral een kleine boef. Doet heel veel dingen die niet mogen, is veel aan het uitdagen en kan ook goed nep huilen. Maar daar trap ik natuurlijk niet in. Veel negeren en consequent zijn is nu Erg Belangrijk, zo merken LOML en ik.
 • Kleine A. is ook een heel karaktertje. Dan is hij lekker aan het kletsen, hij geeft aan wat hij wil, en wat hij niet wilt, en hij is gek op dieren. Hij heeft overal woordjes voor en het is een beetje uitzoeken wat hij er nou echt mee bedoelt, maar inmiddels hebben we het wel door.
 • De afgelopen weken is kleine A. meerdere keren voor meisje aangezien. We stonden in de rij in de supermarkt en kleine A (vriendelijk als hij is) zwaaide naar een jongetje die ook in de rij stond. “Kijk”, zei de moeder keihard, “dat meisje zwaait naar jou!”.  Het ligt aan zijn haar en lange wimpers, dat weten LOML en ik nu ook wel.  Maar los daarvan draagt kleine A. heust wel echte jongenskleren, dus ik weet niet helemaal waar het nou echt aan ligt.
 • Dit ben ik vandaag:

unnamed (3)

 

Vorige post Volgende post

19 reacties

 • Reageer blauwesokken 29/08/2014

  Wauwie Des, je buik!! Ik ben nu ook heel nieuwsgierig naar jullie tweede 🙂

  Succes en sterkte met de laatste loodjes!

 • Reageer Olga 29/08/2014

  Ik ben nog niet eens zo dicht in de buurt van het werpen en ik vind het nu al saai worden. Kom maar hier met dat kind, want ik ben nieuwsgierig!

 • Reageer Manja 29/08/2014

  aaahh wat een mooie buik!!! Altijd als ik jouw blogje lees krijg ik zin in Tony’s zout en caramel… haha

 • Reageer Lisa 29/08/2014

  Ik vind het echt superspannend, zo vanachter mijn beeldscherm. Ik hoop dat de baby snel komt! En die mensen in de supermarkt dachten vast dat A. een tomboy was. Het komt vanzelf goed!

 • Reageer Wietske 29/08/2014

  Hmmm, wonderolie schijnt te helpen, oliebollen ook!! Haha, maar ik ben het helemaal met je eens, zaken rond de bevalling moet je vooraf aangeven en ik vindt het zo stoer dat je alles lekker zelf wilt doen! Dat hoort zo vindt ik maar tegenwoordig roepen ze vooral (sommige dan) om een ruggeprik want het mag vooral geen pijn doen… Mijn moeder zei altijd: “Met de viool erin en met de knijptang er weer uit.” Da’s ook weer overdreven natuurlijk maar het gaf aan dat erin veel makkelijker is dan eruit, hahaha.
  Ik hoop dat je weer een heerlijke bevalling hebt en kijk uit naar de foto van de kleine en z’n heel gelukkige mama…

 • Reageer Anke 29/08/2014

  Wat ben je mooi Des! Het lijkt me zooo’n bijzonder gevoel dat er echt een mensje in je buik groeit! Sterkte met de laatste weekjes!

 • Reageer Laura 29/08/2014

  Ik heb bij mijn zwangerschappen zo’n beetje alles geprobeerd maar helaas.. Drie van de vier keer moest ik ingeleid worden! Wat wel echt schijnt te werken (maar dat hoor je dan pas ná vier zwangerschappen, handig..) is Louisa thee (is Marokkaans, je kent het misschien wel!?) hoe het in het Nederlands heet weet ik niet, maar google er maar eens op, het zou weeen op wekken!

 • Reageer SILLYSILSIL 29/08/2014

  Mooie buik zeg!

  Ach Noah hebben ze ook jarenlang regelmatig voor meisje aangezien.
  Eigenlijk sinds Noah het iets kortere kapsel heeft (maar nog steeds lang voor een jongetje, want ik HAAT , maar dan ook echt HAAT stiekeltjes haar) is hij een soort stoere boy geworden!
  Niks van aan trekken! Ik weet dat het soms moeilijk is, want je krijgt toch zo’n gevoel van : Moeten we zijn haar veranderen/kort wieken, want mensen denken dat het een meisje is. Gewoon niet doen! Wees blij dat je kleine A. mooie lange wimpers en haartjes heeft!

 • Reageer Olga | teamconfetti 01/09/2014

  Hang in there Des! Het wordt vast net zo’n mooierd als Adam. 🙂

 • Reageer Maai 01/09/2014

  1 kilo? Sorry ik vergat direct even de rest. Ik ga nu heel hard zitten huilen want ik ben pas op de helft en ik ben al… Nee zeg ik niet.
  Als kleine a voor een meisje wordt aangezien is dat stom. Moeten ze beter kijken. Kleine a is een prachtig schattig mannetje!
  Hou vol, nog even en je hebt nummer 2 in je handen en was het het wachten weer zooooo waard!

 • Reageer Mimi 01/09/2014

  Succes met de ltste loodjes mop!!

  Yoji is 4x voor meisje gezien. Zucht. Door zn krullen? Zn krullende wimpers?

 • Reageer Rox 02/09/2014

  Ik word dus elke ochtend wakker met de vraag “IS DES AL BEVALLEN?”

 • Reageer José 03/09/2014

  Ik dus ook!!

 • Reageer Ineke 04/09/2014

  Ikzelf heb de avond voor de bevalling 3blikjes gini gedronken. Geen idee of het iets uithaalde maar is het eerste wat ik opnieuw probeer :p.. Nou moest je iets vinden wat wel goed werkt laat het maar weten 😉

 • Reageer Paul 04/09/2014

  Je doet alles wat je kan dus om de weeën op te wekken. Ik hoop voor je dat het snel werkt!

 • Reageer Deirdre 06/09/2014

  Nog even volhouden! Bij mijn tweede was ik er ook zooo klaar mee lol! beide kids heb ik 40+ bij me gedragen.

 • Reageer Linda 06/09/2014

  Wat een heerlijk geschreven stukje! Totaal niet herkenbaar maar toch leuk. Succes met de laatste loodjes!

 • Reageer Marieke 07/09/2014

  Ik ben zo benieuwd hoe het gaat.

  Is de kleine er al?

  Hang in there!

 • Reageer kelly 29/09/2014

  bah, ik loop al 12 kg voor :s

 • Laat een reactie achter