Emoji’s

28/10/2014 - 18 reacties

unnamed (10)

Wist u dat er een heel team bestaat dat beslist welke nieuwe emoji’s er komen? Nee, dat wist ik ook niet. Ik dacht: dat kan gewoon iemand zomaar maken. Wie zo’n iemand dan is weet ik ook niet, maar schrijf mij maar in hoor. Wat een droomberoep lijkt mij dat.
Emoji-maker.

Je hebt namelijk 2 type mensen. Zij die geen smiley’s gebruiken (??) en zij die dat wel doen.  Ik hoor natuurlijk bij dat laatste team. Het leven is een stuk leuker geworden met emoji’s. Als het aan mij lag, gebruikte ik overal smiley’s. In smsjes, mailtjes, sollicitatiebrieven, notulen, zelfs op het naambordje van je huis.
“Hier woont de familie Zeryouh images

Het leven is niet alleen stuk leuker, maar ook een stuk makkelijker geworden met emoji’s.  Stel je bent aan het whatsappen, en je reageert op een bericht met ok. Je kunt dan typen “ok”.  Maar je kunt ook gewoon een duimpje omhoog doen. Dat is 1 teken minder! En dus ook weer 1 seconde tijd waar je weer ergens anders aan kunt besteden! Ik zeg je: echt een life saver, zo’n emoji.

Je kunt bijvoorbeeld ook typen “hahahahaha”. Maar wat is er nou eigenlijk nou zo leuk aan “hahahaha”. Is het niet veel leuker om een emoji te gebruiken die tranen heeft van het lachen? Dat ziet er toch net wat leuker uit. Net meer “HAHAHAHHA, OMG IK MOET ZO HARD LACHEN OM JE GRAPJE HAHAHAHHA” persons-0023_large

We gaan even zien welke emoji’s ik nog meer veel gebruik:

 • veel tranen van het lachen emoji’s, maar goed, ik zit dan ook in tig groeps app met vriendinnen dus dat is 1 en al lol.
 • Ook een emoji zonder mondje, die gebruik ik voornamelijk als ik uit wil leggen wat LOML nou weer voor iets “typischs mannen , zo stom” zei. ( “En toen haalde LOML dus gewoon 1 pak soyamelk. Eentje maar!”).
 • Het sippe emoji die ik voornamelijk gebruik om uit te beelden hoe moe ik nu weer ben (WINTERTIJD + KINDEREN = DRAMA) 45-worried-face
 • De “picobello” emoji. Ook zo’n leuk tekentje. Als een vriendin bijvoorbeeld appt “ik heb net gesport!”. Je kunt dan typen “joh, hartstikke goed”. Maar zo’n pico belle tekentje,WIE WILT DAT NOU NIET?? get-your-head-out-of-the-gutter-this-just-means-that-everything-is-ok

Maar goed: er mist natuurlijk nog genoeg emoji’s.Bijvoorbeeld de “middelvinger” emoji. Ow men, wat zou ik die te pas en te onpas gebruiken. Of de Beyonce emoji: gewoon omdat het Beyonce is.  En  de “ik ben aan het eten” emoji.
De emoji die ik nu echt mis is de “wacht even, ik ben de borst aan het geven, dus kan even niet zo snel reageren”- emoji.

Ik zeg je: emoji-maker.
Droomberoep.

Vorige post Volgende post

18 reacties

 • Reageer Elsbeth 28/10/2014

  Ik kwam er laatst achter dat de ‘high five!’ eigenlijk de ‘Japanse dankjewel’ is. Euh…

 • Reageer Olga | teamconfetti 28/10/2014

  Ik heb een iPhone en daar staan niet standaard emoji’s op (volgens mij, of ik kan ze niet vinden). Dus dat moet je dan zelf regelen en dat doe ik dan niet. Dus mijn emoji’s bestaan uit de volgende: 🙂 🙁 ^_^ 😀 en deze zou ik meer moeten gebruiken: :’)
  Het is niet veel, maar ik kan ermee uit de voeten… 😉

  • Reageer Anouk 29/10/2014

   Bij iphone kan je dat inschakelen: instellingen – algemeen – toetsenbord – toetsenbord – voeg toetsenbord toe – emoji :-)… Veel plezier ermee

 • Reageer Manja 28/10/2014

  ik mis een fluitende emoji, zo van, ik heb geen idee waar je het over hebt 😀

 • Reageer Marlous 28/10/2014

  Haha ja ik ben ook dol op de emoji’s! Ik vind die hysterische verdrietige (deze dus: http://pix.iemoji.com/sbemojix2/0772.png) ook heel grappig haha. Ik mis eigenlijk nog een emoji voor deze: :’).

  Oh en van sommige weet ik ook echt niet wat het is. En als er nieuwe zijn dan worden die altijd heel sneaky geplaatst, op eens staan ze er dan tussen. Wel altijd een challenge om alle nieuwe emoji’s te vinden dan :p

 • Reageer Rosa 28/10/2014

  Ik mis vooral de kots emoji, die gebruikte ik back in de days nogal veel op MSN.

  Ik vind het trouwens wel een interessante observatie dat iedereen emoji’s anders interpreteert. Jouw sadface is namelijk mijn wtf-face, en de hysterisch verdrietige uit de comment hierboven is meer mijn “i literally just can’t”-face.

 • Reageer Suzan 28/10/2014

  hahahaha wat schrijf je toch fantastische stukjes. You make my day.

 • Reageer Nadine 28/10/2014

  Ik zou ook graag een kots smilie willen! Die mis ik nog echt.

  Ik gebruik ook heel veel smilies, soms op werk dan wil ik er ook wel eens eentje aan m’n mail toevoegen maar dan moet ik me echt inhouden. Zonder smilies komt alles zo bot en saai over! Ook zonder uitroeptekens, die plak ik ook bijna overal achter!! (<zie je!!) ow en weer!!

 • Reageer Stephanie 28/10/2014

  Hahah leuk artikel. Ik mis ook een aantal emoji’s!

 • Reageer Wendy 28/10/2014

  Een middelvinger emoji moet echt een keer komen ja. Ze zijn zo handig ook die kleine plaatjes. Maakt gewoon net even wat duidelijker wat je nou eigenlijk probeert te zeggen.

 • Reageer Indira 28/10/2014

  In het MSN tijdperk was er een emoticon die ik ALTIJD gebruikte, maar die kan ik nergens vinden en er is ook niets bij WhatsApp wat er ook maar op lijkt!!!! (Ik vind dit heel frustrerend)

 • Reageer Simone 28/10/2014

  Hahaha, wat een geweldig stukje!

 • Reageer Maris 29/10/2014

  HAHAHHAHA *huillachpopje*. Ik ben dus ook HEEEEEL ERG van de emoji’s! Het geeft aan alles wat je zegt net wat meer effect. Ik kan ook niet zonder.

 • Reageer Danielle 30/10/2014

  Tranen van het lachen emoij wil ik hier neerzetten!

 • Reageer Roos 31/10/2014

  Mensen die geen emoji’s gebruiken vind ik raar. Haha.

 • Reageer Sas 01/11/2014

  HAHA geweldig :’)
  Ik gebruik ze ook vaak

 • Reageer kelly 05/11/2014

  haha zalig! ik was ook te lui om het te zoeken 🙂 eindelijk geregeld dus!
  (en sorry voor de spam, even aan het bijlezen op je blog 😉 )

 • Reageer Rox 10/11/2014

  JA. SMILEYS FOR LIFE!!

 • Laat een reactie achter