Had ik trouwens al een stukje over de tandarts geschreven?

13/10/2014 - 19 reacties

Mijn vader zegt veel wijze dingen. Bijvoorbeeld: nooit 10 euro uitgeven als je maar 1 euro hebt. Of “nooit eten opscheppen voor je man, want hij heeft zelf handen”. En deze: “wees zuinig met je tanden”.

Mijn vader zit altijd te zeuren over tanden. Over Het Gebit. “Tanden, Des, zijn erg belangrijk. Wees er nou zuinig mee”, zegt hij dan. Je verwacht er een filosofische boodschap achter, maar dat is er niet.
Dus hoor ik jarenlang van mijn vader dat ik mijn tanden moet poetsen. Elke ochtend, en elke avond, en natuurlijk moet ik ook flossen.

De waarheid is dat ik dat natuurlijk niet doe. Niet flossen, en ik beken: ook niet elke dag poetsen. Sterker nog: ik heb de regel “vrijdag-geen tandenpoetsen-dag”.  Omdat het dan weekend is en ik dan te moe ben om mijn make up af te halen of te tanden poetsen.

Een verschrikkelijke gewoonte, zegt mijn vader. Hij kan zo overdrijven. Ik heb namelijk een prachtig en goed gebit. Ja, ik durf het te zeggen. Ik heb een blokjesbeugel gehad en een buitenboord geval, mijn hele pubertijd was naar z’n mallemoer: maar ik heb nu wel een recht gebit. En nooit gaatjes gehad.

Tot voor kort tenminste. De laatste keer dat ik naar de tandarts ging was ik zwanger van kleine A. Mijn gebit was hartstikke goed, de tandarts riep zelf haar collega er bij. Ja echt. “Kijk eens”, zei ze. “Mooi gebit he?!”. Trots was ik.

Maar afgelopen woensdag ging ik weer en moest ik foto’s maken. Twee gaatjes waren te zien.  Verdomme. Ik was zo blij met mijn 30 jaar en nog geen gaatjes en mijn “vrijdag-geen tandenpoetsen-dag” regel en nu moest ik toch mijn vader gelijk geven.  Dus ging ik afgelopen vrijdag weer naar de tandarts. Om de gaatjes te vullen. Best eng vond ik het, want ik heb natuurlijk geen idee hoe dat gaat. Maar ik kreeg een verdoving en ik voelde helemaal gelukkig helemaal niets.

Ik moet dus nu bekennen: mijn vader heeft weer eens gelijk gehad. 10 euro kun je niet uitgeven als je maar 1 euro hebt, LOML schept zijn eigen eten op en tanden zijn echt heel belangrijk.

ps: dit is een foto NA de verdoving. Rara, welke kant had ik gaatjes:

unnamed (3)

Vorige post Volgende post

19 reacties

 • Reageer Manja 13/10/2014

  Ook met een scheve mond ben je prachtig! Ik poets elke dag netjes mn tanden, snoep weinig, drink bijna nooit vruchtensappen of ander suikerhoudende dranken en toch heb ik bijna altijd gaatjes, zwakke tanden, zucht 🙁

 • Reageer Rosa 13/10/2014

  “nooit eten opscheppen voor je man, want hij heeft zelf handen”

  amen.

 • Reageer Sanne 13/10/2014

  Des je bent zo mooi! Compleet ‘off topic’ maar het moet toch gezegd!

 • Reageer silke 13/10/2014

  wat een mooie foto!
  en een geweldig stukje!
  en een hilarische uitspraken van je vader. Hij moet echt de politiek in.

  xx Silke

 • Reageer Renee 13/10/2014

  Links

 • Reageer Lovely Modesty 13/10/2014

  “nooit eten opscheppen voor je man, want hij heeft zelf handen”, hahaha, hier heb ik zo om gelachen! Wijze vader heb je. En wat een prachtige kids ook, wauwie. Ik heb zelf een zoontje van bijna 10 maanden en ik heb ook al even zo’n zin in een baby numero dos. Ik vond het zwanger zijn echt geweldig maar ook als ik de foto’s van jouw 2 hummeltjes samen zie, aaaah, dan smelt m’n hart! Ps: net je blog ontdekt, hihi.

 • Reageer Inge 13/10/2014

  argh, gaatjes, ik kan er van meespreken, ik heb het geluk om een slecht gebit te erven, momenteel zit ik op een stuk of 12 vullingen, en 8 tanden liggen er zelfs al compeet uit (ok, 2 wijsheidstanden en 4 die er uit moesten wegens plaatsgebrek in mijn mond), haaaaat tov tanden ja!
  En idd, zelfs met een scheve mond, je ziet er goddelijk uit!

 • Reageer Olga 13/10/2014

  Wat moet jij lekker gekwijld hebben toen.. Ik ging ook weer eens naar een tandarts toe na een jarenlange radiostilte. Hup, gaatje erbij. Ik als de dood voor naalden toch maar met een verdoving in een behandeling ondergaan, het zag er vreselijk charmant uit achteraf.

 • Reageer Maai 13/10/2014

  Mooie foto! En vaders hebben altijd gelijk!

 • Reageer Olga 13/10/2014

  Ai, ik heb zo’n hekel aan de tandarts. Maar sinds we een nieuwe tandarts hebben, is het een stuk beter. Ze zijn allemaal zooooo aardig en geruststellend EN er hangt een televisie aan het plafond waar leuke Disney films op afgespeeld worden. T wordt bijna leuk zo…

 • Reageer Roos 14/10/2014

  Briljante foto Des! Tja, de tandarts…Ik ben PANISCH voor de tandarts. Ik heb gelukkig niet vaak iets, maar ik ga veel te weinig. Laatste keer tijdens mijn zwangerschap. Oeps.

 • Reageer barbara 14/10/2014

  ahhh superleuk weer dingetjes van je te lezen! en wat een geniale foto

 • Reageer Lin 14/10/2014

  Ik had nooit gaatjes. Tot er een nieuwe tandarts kwam. Ze heet Lana Lipman en lijkt op een Mega Mindy met heel lang blond haar, super witte tanden en een diamantje op een tand.

 • Reageer Madelon 15/10/2014

  Charming foto haha.

 • Reageer Wendy 15/10/2014

  Toch knap hoor, 30 jaar en geen gaatjes. Dat kunnen niet veel mensen zeggen. Ik ben nu bij de 27 jaar zonder gaatjes. Hopelijk blijft dat zo. (al word ik nu wel een beetje huiverig met mijn “een dagje overslaan doet geen pijn” mentaliteit met tandenpoetsen) 😉

 • Reageer Maaike 15/10/2014

  Ik had op mijn 21ste mijn eerste gaatje… op mijn 28ste besloot ik een beugel te willen… nu 40 en ben best tevreden… vlos ook veel te weinig en poets ook soms mijn tanden niet… oeps….

 • Reageer blauwesokken 16/10/2014

  vaders hebben toch bijna altijd gelijk…
  mooie foto Des!
  ik heb gelukkig ook nog nooit gaatjes gehad, maar poets wel elke dag mijn tanden. Ik kan niet slapen als ik mijn tanden niet gepoetst heb! Dat voelt zo raar ofzo. En ’s morgens net zo; hele tijd “vies” gevoel in mijn mond tot ik tanden heb gepoetst.

 • Reageer Indira 20/10/2014

  Altijd rot om naar de tandarts te moeten! Maarja, heb je dat ook weer een keer meegemaakt 😉

 • Reageer Marieke 24/10/2014

  Mijn vader heeft ook altijd gelijk, haha. En ik ben doodsbang voor de tandarts. Dit reminds me dat ik ook heel snel een afspraak moet maken voor ik naar Ozzie ga, want heb ik dus ook (weer) een gaatje en ik moet er niet aan denken dat ik straks in het buiteland uit nood moet. Argh!

 • Laat een reactie achter