Over fesjon enzo

21/10/2014 - 13 reacties

Zo. Moeke heeft weer even tijd om een stukje te schrijven.

(Het lijkt nu net alsof ik he-le-maal geen tijd meer heb, maar das ook weer niet waar hoor. Ik kan zelfs op 2 kinderen passen EN een appelkaneelcake bakken!! Hoe stoer ben ik??).

Even wat anders dus he.
Laatst had ik weer een opruimbui en ging ik mijn klerenkast uitmesten. Alle kledingstukken die ik een half jaar niet heb gedragen  of waarvan ik ook maar een beetje twijfelde of ik het uberhaubt nog ging dragen in de toekomst, moest weg. Resultaat: 4 volle vuilniszakken. Geen grap.

Maar toen dacht ik dus: hier gaat iets mis. Want tijdens de vorige opruimbuien van mij gingen ook wel 4 vuilniszakken weg. Hoe komt het dat ik elke keer toch zoveel kleding wegdoe?

Ik wist het natuurlijk wel. Ik koop namelijk teveel op trends. In plaats van wat mij echt staat of wat ik echt leuk vind om te dragen. Ik vind een kledingstuk leuk als het aan een hangertje hangt, tenminste voor een maandje of 3,4. Vervolgens draag ik het niet meer.

En aangezien ik nu een moeke ben van 30 (BIJNA 31!!) zat ik ook meteen te denken: welke kledingstijl past bij mij? Wat vind ik mooi? Wat kan ik nog dragen? Ik bedoel: we kunnen allemaal wel keihard roepen dat je kunt dragen wat je wilt op elke leeftijd, maar daarop heb ik maar 1 antwoord: hotter than my daughter.

Om een voorbeeld te noemen: hakken. Elk jaar koop ik laarzen met hakken, die ik vervolgens een paar weken draag. En dan vervloek ik ze want ik kan gewoon niet op hakken lopen. Maar elk jaar koop ik ze wel.  En doe ik ze weer weg.  Waarom investeer ik gewoon niet in een goed stel paar platte schoenen? Dit probleem heb ik ook met winterjassen. En tassen. En colbertjes. En rokjes.

Conclusie van dit stukje: ik moet meer investeren in goede kledingstukken die mij echt staan en die wat meer tijdloos zijn.
En omdat ik mezelf zo slim vond dat ik deze conclusie zelf bedacht kocht ik een tas voor mezelf:

unnamed (8)

(Ja, ik kocht deze tas inderdaad onder het mom “ik moet de luiers toch ergens kwijt).
(Ja, ik besef me ook wel dat ik dat excuus eerder heb gebruikt).

Vorige post Volgende post

13 reacties

 • Reageer Sandra 21/10/2014

  Mooie tas Des! En natuurlijk verdien je het 😀

  Ik ben zelf nogal slecht ik bedenken wat me goed staat, maar je kunt bij een aantal H&M’s dus “style advice” krijgen. Pour gratis. Als je een keertje een paar uurtjes overhebt (of nouja, vrij neemt, want kom op als moeder heb je nooit uurtjes over) zou je dat eens kunnen overwegen. Ik werd er iig heel blij van!

 • Reageer Indira 21/10/2014

  Nou je hebt een goede koop gedaan, mooie tas!

 • Reageer Whitney 21/10/2014

  Mooie tas! Ik wou je ook al anders zo een stijl adviseur aanraden net als Sandra. Gratis en voor niets.

 • Reageer Wen. 21/10/2014

  My little ponyyyyyy’s. Sorry, ik werd afgeleid 😉 Ik heb hakken afgezworen. NU ECHT 😛 Ik mag ze niet meer kopen, hoe sexy en stoer ze ook zijn. Sneakers en platte schoenen all the way! En herkenbaar; niet de trends.. daar koop ik niet op.. maar de stijl-zoek. Ik ga het donderdag weer eens proberen ^_^ Succes met je tijdloosheid! Don’t get boring 😉

 • Reageer Sanne 21/10/2014

  Ik herken het maar ik koop vaak daarom ook wat goedkopere kleding van H&M enzo, juist omdat ik het ook leuk vind om vaak van kleding te wisselen. Ik doe niet zo aan de duurdere basis stukken waar fesjon meisjes het altijd over hebben. En je tas is echt to die for!

 • Reageer Fatima 21/10/2014

  Ook al heb ben ik tegen tassen met een merk erop… deze is wel mooi en tijdloos idd!

  Het ergste is dat ik elk jaar wel denk: Ik ga eens een andere styl uitproberen die misschien goed bij mij past. En conclusie is dan weer allerlei nieuwe kledingstukken die ik idd een seizoen draag en klaar. Nu is dat een sportieve kleurrijke styl met sneakers, bootschoenen en kettingen. Vorig jaar was het lieftallig met jurkjes en bloemetjes.

 • Reageer Marcella 21/10/2014

  Mooie tas! Tof cadeau voor jezelf. Goedzo Des!

 • Reageer Olga | teamconfetti 21/10/2014

  O, Des, je bent zo wijs!

 • Reageer Dionne 22/10/2014

  Als je niet aan de platte schoenen wilt: ik heb zelf een aantal laarsjes met een hak van zo’n 5 tot 7 cm, maar dan wel een stevige blokhak. Daar kun je (ik) prima op lopen, zelfs als hakkenkneus (wederom ik).

 • Reageer Styling Note 22/10/2014

  Deze leeftijdscrisis had ik ook toen ik een gebloemd jurkje paste. Met dezelfde bewoording 😉 (over hotter than your daughter).

  Succes met de zoektocht! Ik blijf ook nog een beetje op zoek hoor.

 • Reageer Stephanie 22/10/2014

  Mooie tas ^^

 • Reageer Marieke 22/10/2014

  Ik heb helemaal niks met tassen, maar vind dit toch wel een beauty hoor. Goeie aankoop!

 • Reageer Marjolijn 23/10/2014

  Ik heb precies hetzelfde probleem. En toen ik laatst aan het shoppen (windowshoppen) was in allemaal leuke boetiekjes heb ik me voorgenomen dat ik voortaan ga sparen voor een aantal goede kledingstukken en dat ik op mijn 33e niet meer naar de primark en de H&M hoef want op een gegeven moment verdien je gewoon beter.

  Die tas!! Echt heel mooi, en ik vind het een hele legitieme reden. Beter dan beertjes of bloemetjes 🙂

 • Laat een reactie achter