Vrouw van de wereld.

27/10/2014 - 21 reacties

unnamed

Er zijn nog veel dingen die ik wil doen voordat ik doodga. In 1x goed achteruit inparkeren bijvoorbeeld. Dit wou ik eerst kunnen voor mijn 25ste, toen heb ik het uitgesteld tot voor mijn 30ste, maar nu geef ik het op. Voordat ik doodga moet ik het toch in ieder geval kunnen.
Ik wil vloeiend Portugees kunnen spreken, het liefst met zo’n sexy Braziliaans accentje erbij en ik wil wijn kunnen drinken.

Ja dat klinkt een beetje stom misschien. Zeker omdat ik eens een stukje schreef dat ik dronken mensen heel irritant vind. Maar ik wil ook niet dronken worden; ik wil gewoon heel sophisticated een wijntje in mijn hand kunnen hebben en zo af en toe daarvan nippen.

Alleen heb ik dus 1 klein probleempje: ik kan niet tegen alcohol. Als ik dat zeg, zeggen mensen altijd “joh, heust wel, hier proef dit maar, je proeft de alcohol nauwelijks!”.  Lieverds, ik proef zelfs alcohol in een bonbon.

Ik hoef maar een slok wijn te nemen en ik word rood, krijg een opgezwollen gezicht, mijn ogen worden nog kleiner dan ze al zijn, ik word misselijk, moet overgeven: kortom: ik bederf ieder feestje.

Maar nu ben ik dus ouder. En *kuch* volwassener.  Ik heb dus besloten dat ik een vrouw van de wereld wil zijn. U weet wel: zo’n vrouw die met mannen kan praten over de aandelen. Die vloeiend Portugees EN Frans kan spreken.  Die bij diners durft te vragen “mag ik de wijnkaart?”.  En “uit welk jaar komt deze wijn? Nee, doe dan maar een rode wijn, ik denk dat dat beter bij deze maaltijd past”.

Tenminste, ik denk dat het zo gaat. Ik zou het dus niet weten, want ik weet niet eens het verschil tussen een droge en een ehh..natte wijn. Ik snap geen reet van aandelen, ik spreek wel vloeiend Indonesisch en een beetje Fries, maar goed daarmee ben je natuurlijk geen vrouw van de wereld. En bij diners zeg ik dus “doe maar een cola”.

Dat kan natuurlijk niet langer. Ik wil geen cola meer. Of een ice tea (‘met groene thee alstublieft”). Ik wil een wijntje. Een droge witte.
Dat denk ik tenminste.
Als echte vrouw van de wereld.

Vorige post Volgende post

21 reacties

 • Reageer Olga | teamconfetti 27/10/2014

  Dat wordt oefenen. En langzaam opbouwen. Ik hoor de soundtrack van Rocky al op de achtergrond…

 • Reageer Marjolijn 27/10/2014

  Nee, ik zou gaan voor een zoete witte. Droog=Bweeh. Haha misschien kan je niet goed tegen sulfiet? Er bestaan wel wijnen zonder sulfiet. Ik kan me in elk geval héél goed voorstellen dat je wijn wilt kunnen drinken haha. Ik heb ongeveer hetzelfde met sigaretten. Ik ben al best lang gestopt maar ik vind het nog steeds cool (Zo wat erg)

  • Reageer Donna 27/10/2014

   Och och och, wat SCHATTIG. Zoete witte wijn. Heeeel sjiek hoor. 😉

   Des, wel voor knisperend droog gaan hoor. In het kader ‘vrouw van de wereld.’ En rustig opbouwen!

   • Reageer Marjolijn 27/10/2014

    Whahaha is dat niet chique dan? Wijn is toch wijn?

 • Reageer Ester 27/10/2014

  Haha ja. Die natte wijnen smaken nergens naar.
  Ik weet verder ook vrij weinig van wijn. Wel drink ik al aardig jaren wijn drink, en met een vriend die er wel verstand van heeft, ben ik meer een wijn-genieter dan een wijn-kenner.

  En Portugees: wat een heerlijke zwijmel-taal 🙂

 • Reageer ingrid 27/10/2014

  Ik had niet verwacht dat jij wijn zou drinken, omdat je moslima bent. Ik ben zelf ook geen wijnkenner, maar over het algemeen is droge witte wijn wel erg lekker. Ik drink alleen zoete dessertwijn. Als je niet weet wat je moet kiezen is het altijd makkelijk om de huiswijn te nemen in een restaurant en in de winkel wijn uit de aanbieding. En winkels zoals de gall en gall hebben ook een soort informatiefolders die je regelmatig krijgt als je een klantenkaart neemt. Daar kan je inspiratie uit halen als je zelf iets wil serveren.

  • Reageer Des 28/10/2014

   oh ik als moslima doe gewoon lekker alles hoor 😉 (ok eet alleen geen varkensvlees)

 • Reageer Nadine 27/10/2014

  Ik drink graag een wijntje en wanneer ik echt dorst heb een biertje. Witte wijnen genieten niet echt mijn voorkeur, ik ga liever voor een rode wijn.

  Maar ik ken heel veel vrouwen die ook geen wijn lusten en die drinken wel graag Hugo. Dit is een soort zoete witte wijn met weinig alcohol, slechts 4 procent. En best of all hij is verkrijgbaar bij de Aldi voor een paar euro per fles. Misschien is dat iets voor jou om eens mij te beginnen?

 • Reageer Maaike 27/10/2014

  Grappig… dat heeft mijn schoonzusje ook… heel vervelend als je gek op wijn bent…

 • Reageer Wendy 27/10/2014

  Ik vind wijn nog steeds niet lekker. Ik drink bessenjenever als ik uit ga en in een restaurant bestel ik ook altijd Cola. Heel soms, dan drink ik een wijntje mee met vriendinnen. Een zoete witte wijn. Soms met ijs. Echt heel erg fout (schijnt).

 • Reageer Annelies 27/10/2014

  Misschien beginnen met acohol vrije wijn? Straks met kerst hebben ze bij de ikea weer allerlei varianten. (Alcohol is in zweden heel duur, dus is daar heel normaal. Denk ik)

 • Reageer Marieke 27/10/2014

  Zoete wijn is smerig.

  Droge witte wijn is heerlijk!

  Of n soepele rode, bvb een merlot. Ik ben gek op wijn haha.

 • Reageer Inge 28/10/2014

  Wijn drinken, het is ook niet aan mij besteed, allee, tot nu toe nog niet. En wat de ene smerig vindt, vindt de andere net lekker.
  Zoete witte wijn bijvoorbeeld is iets wat ik zelf heel lekker vind, maar ook maar voor één glas, maximum, want het zit direct in mijn hoofd. We hebben thuis nog een Jurancon liggen, that’s mine 🙂 Oh, en als je echt graag zoet drinkt: Beaumes de Venise, of wijnen met een muscat druif. Verder ken ik er niks van…

 • Reageer barbara 28/10/2014

  (vannacht droomde ik over je! want ik verhuisde naar groningen en we gingen gezellig wat eten. bij toet. zonder wijn, dat wel)
  leuk dat hierboven het woord ‘soepel’ valt. misschien kan je, als je eenmaal gelukzalig van die wijn kan nippen zonder er naar van te worden, je vakdidactiek ook uitbreiden? ‘deze wijn is mij iets te eigenzinnig, zijn afdronk is koppig’ ‘wat een heerlijke levendige wijn is dit, heel rond en toch ook speels’. laat dit alsjeblieft gebeuren, alsjeblieft doe het

  • Reageer Des 28/10/2014

   hahahaha, das een goede tip idd!

  • Reageer Des 28/10/2014

   IK HEB NU ZIN IN TOET!

   • Reageer barbara 28/10/2014

    ja ik ook. ik ken het niet eens, maar taart & toet zijn altijd goet. sorry voor dit

 • Reageer Fatima 29/10/2014

  Ik drink dus geen alcohol maar snap je helemaal 😉
  Het staat gewoon zo ‘sophisticated’ een glaasje wijn drinken met vriendinnen. Dat je zegt: Een rosé graag ipv een tonic graag. Die mooie glazen, je hand die je er zo omheen legt hahaha.

  Maar mijn advies: probeer eens alcohol vrije varianten. Leer ienimini-slokjes te nemen en ga daarna pas over op het echte werk 🙂

  Of ga over op iets anders die hugo schijnt minder ‘heftig’ te zijn. Of meng je wijn met water(grapje).

 • Reageer Roos 31/10/2014

  Hm, volgens mij ben ik dan al echt een vrouw van de wereld. Met een alcoholprobleem. 🙂

 • Reageer Nicole 04/11/2014

  Haha, GEWELDIG!

  FYI: ik ben een Fries (zegt mijn geboorteakte) en ik kan geen woord Fries spreken en/of verstaan. Hoe vind je dat?

 • Reageer Rosa 06/11/2014

  Ik ga ook heel slecht op alcohol, schijnt dat alle Aziaten daar last van hebben omdat ze een of ander enzym missen. Ik vind het niet eerlijk, ik ben niet eens een echte Aziaat, dus ik hoef die shit niet. Doei. Eerst wil ik hun haar, dan praten we verder. Dus ik doe het lekker toch. En ik word elke keer weer dronken, en ziek. Yes.

  Maar, tegenwoordig kan één glas wijn niet meer zoveel kwaad, dus misschien moet je inderdaad oefenen. Dus hier nog wat tips van de wijnsnob: begin met wit, want vieze witte wijn = meh, vieze rode wijn = om van te kotsen. En wijn is nou eenmaal vaak vies. En, dit is al helemaal wijnsnob, probeer Spaanse verdejo of Nieuw-Zeelandse sauvignon blanc, die zijn vaak goed te doen.

  Zo en nu ga ik de pretentie even uit mijn mond spoelen.

  O en nog een ding, begin nooit, maar dan ook NOOIT, aan tequila

 • Laat een reactie achter