De soyamelk, havermout, pampers en koffiepads

05/11/2014 - 21 reacties

M0

Laatst vroeg ik LOML of hij soyamelk wou halen. De soyamelk was namelijk BIJNA op. Dat bijna hier in capslock moet wordt later duidelijk.

LOML ging naar de supermarkt en kwam inderdaad thuis met soyamelk. Let wel: 1 pak soyamelk.

Voor de duidelijkheid: soyamelk gaat snel bij ons thuis, we gebruiken het elke ochtend voor de havermout.  Havermout, ook zoiets. LOML, grote A.en ik zijn hier grootgebruikers van. Als de havermout dus BIJNA op is, weet ik dat ik het weer moet kopen. En dan niet 1 pakje, maar meteen een stuk of 3, 4. Wel zo handig, toch?

Ergens werkt het niet in het almachtige brein van mannen. Wist u dat? Nee, ik wist dat ook niet voordat ik ging samenwonen en ook nog eens “ja, ik wil” zei.

Ik had het erover met een paar vrouwen om mij heen. Zo vertelde een vriendin van mij dat haar vriend altijd “vergeet” om de vuilniszakken te kopen. Ook als hij weet dat het bijna op is, terwijl hij altijd de vuilniszakken verwisseld. Zijn standaard antwoord “oh is het nu al op? Maar we hadden laatst toch nog gekocht?”.

“We hadden laatst toch nog gekocht”.
Ook zoiets wat LOML kan zeggen. “Huh, zijn de pampers nu al op? Maar we hadden  laatst nog gekocht”.  Dat we 2 kinderen in de luiers hebben die elk zo’n 6 luiers per dag gebruiken, dat zijn dus 12 luiers op een dag in totaal en dan reken ik buikgriep dagen niet eens mee, gaat niet bij zijn simpele hersens op.

Mijn moeder vertelde dat mijn vader ’s avonds, als de supermarkt al dicht is, nog eens kan roepen: “oh, het brood is trouwens ook op”.  Mijn vader die het brood eet, en mijn moeder niet trouwens.

Nog zoiets: alleen LOML drinkt bij ons thuis koffie.  Stiekem zag ik dat er nog 3 koffiepads over waren. Toen we in de supermarkt waren gaf ik hem nog als stille hint: “moeten we nog koffie halen? Of is er nog over?”.  Zijn antwoord? “Nee joh, er is nog genoeg”.

Kortom. Ik weet nu waarom vrouwen langer leven dan mannen. Simpelweg omdat wij zo slim zijn om op tijd boodschappen te halen.

Vorige post Volgende post

21 reacties

 • Reageer Madelon 05/11/2014

  Hahaha herkenbaar. Daarom maak ik de boodschappenlijstjes en app die naar de wederhelft zodat er altijd genoeg in de voorraadkast staat hihi.

 • Reageer Raf 05/11/2014

  Haha ja maar trouwens, jij bent ook een. Jij zegt ook altijd: IK HEB NOG GENOEG VAN DIT OF DAT IN HUIS. en dan komen we thuis en dan is het bijna op, terwijl ik er veel van nodig heb.

 • Reageer Nimke 05/11/2014

  Jaaaa! Of dan zeg je “Ik wil graag dat product in een verpakking die er zo uitziet (laat precies dezelfde verpakking zien) en die staat daar in de winkel (teken plattegrond)” en dan komen ze alsnog thuis met een compleet ander iets. *zucht*

 • Reageer Marieke 05/11/2014

  Haha wat verschrikkelijk herkenbaar! Mijn lief zegt precies zo “we hadden dat toch laatst nog gekocht”. Behalve gedroogde uitjes, die koopt hij ongeveer el-ke keer als hij rijst maakt, terwijl ik die dingen niet lust en we dus inmiddels vijf open potjes hebben staan – want hij gebruikt natuurlijk ook direct de nieuwe in plaats van even in de kast te checken of er niet al een aangebroken potje was…

 • Reageer Marah 05/11/2014

  Oh oh oh, zo herkenbaar. Halverwege de week heeft mijn vriend geen brood/beleg/drinken meer voor op het werk. Het toeval wil dat ik op woensdag vrij ben en vaak wat boodschappen doen. Hoe vaak ik wel niet gevraagd heb of hij nog wat nodig heeft en hij dan zegt ‘nee’…. om vervolgens thuis te komen met de mededeling dat het op is… niet bij te houden!

 • Reageer kelly 05/11/2014

  ik vrees dat mijn vriend de goede shopper is 🙂 tenminste v wat hij zelf vindt dat we nodig hebben. wat ik nodig heb en duidelijk beschrijf lijkt hij vaak niet te vinden. hopelijk lukt het binnenkort met de pampers hier!

 • Reageer iooon 05/11/2014

  Te herkenbaar 🙁
  Hier zijn het yoghurt, zijn shampoo en zijn deodorant waar het altijd misloopt.

 • Reageer Ikram 05/11/2014

  Heerlijke conclusie!!! 🙂

 • Reageer Wendy 05/11/2014

  Hahahaha, bij mijn vriend is dat juist het tegenovergestelde. Hij denk dat alles bijna op is. Gevolg: meerdere dozen met eieren en meerdere flessen met vloeibare margarine. En dat gaat niet zo heel snel bij ons.

 • Reageer Ester 05/11/2014

  Haha ja. Vijf jaar geleden was boodschappen doen precies zo – nu heb ik ‘m goed opgevoed 😀

 • Reageer Inge 06/11/2014

  Oooh, zo herkenbaar! Zo zei ik onlangs dat de mega lekkere diepvrieserwtjes bijna op waren, dus brengt manlief er mee… 1 pakje… neen joch, 4 minimum! Ondertussen zijn ze dus weer bijna op…

 • Reageer Maai 06/11/2014

  Hihi die mannen ook 😉 oh wacht, ik ben wel een beetje als jouw man vrees ik…. Oeps…. Trouwens, ik heb je getagged :-p

 • Reageer Bianca 06/11/2014

  Hahaha… herkenbaar! Overigens gaat dat zinnetje ‘dat hebben we toch pas nog ….’ voor meerdere dingen op 😉 Zoals; ‘De keuken is alweer vies! Die heb ik pas nog schoongemaakt!’ Uhm ja schat, 3 dagen geleden en in de tussentijd wordt er gekookt en dwarrelt er stof…

 • Reageer Robin 06/11/2014

  Of ook zoiets als je man naar de supermarkt met een boodschappenbriefje sturen, en dat hij dat dan negeert en vervolgens de helft gewoon niet haalt. En dan de vraag: “Maar heb je het nu nodig?” Nee, lieverd, om half tien ’s avonds heb ik geen schoonmaakazijn meer nodig, maar toe toe toe, gebruik dat briefje!

 • Reageer Maris 07/11/2014

  Hahahahaha. Serieus. Rick vroeg of alles goed met me ging. Zo hard moest ik lachen om je blog. Heus geen herkenning hahahaha

 • Reageer Dina 08/11/2014

  Whahahhaa Des, dat met die koffie gebeurt hier ook vaker. :’)

 • Reageer Hinke 08/11/2014

  Tsja… Mannen zijn gewoon niet zo scherp. Geen idee hoe dat komt. Maar ik herken dat ook bij mijn broers, pa en m’n vriend; die gaat naar de winkel en koopt één blikje drinken terwijl er in huis van alles aangevuld moest worden. Zucht.

 • Reageer Nicole 09/11/2014

  Hahaha!! Geweldig!

  En herkenbaar..

 • Reageer Paul 09/11/2014

  Met een huishouden van twee mannen hebben wij dat heel slim opgelost: er ligt een boodschappenboekje in de keuken. Telkens als iets bijna op is, noteren we het in het boekje. Dit ding gaat altijd mee met boodschappen doen, en zo vergeten we (bijna) nooit iets.

 • Reageer Indira 09/11/2014

  Ik moest hieraan denken:

  “Last night I asked my husband to put some spaghetti on the stove so I could start dinner when I got home”
  http://images.viralnova.com/000/043/612/husband-fails3.jpg

 • Reageer Sanne 10/11/2014

  Haha mijn man is op zich nog wel goed in het doen van boodschappen maar er loopt hier ook een zestienjarige door het huis die alles opeet, en het vervolgens niet meldt zodat we dan bijvoorbeeld ’s ochtends weer geen bananen of brood meer in huis hebben. En mag jij raden wie er dan stampij gaat maken omdat er geen brood en bananen meer in huis zijn…

 • Laat een reactie achter