Kleine A & Grote A.

19/11/2014 - 14 reacties

unnamed (8)

Genoeg over mijn fantastische nieuwe kapsel die mij super sexy staat, laat we het weer over mijn 2 kleine duiveltjes hebben. En dan heb ik het dit keer niet over Totoro en Badu.

Vroeger dacht ik altijd dat alle baby’s hetzelfde waren. Poepen, plassen, eten en slapen, wat voor verschil kan daar nou tussen zitten. Nu ik dus moeder ben van 2 weet ik: heel veel.
En ergens ook weer niet.

Hoewel kleine A. bijna 3 maanden is en grote A. bijna 2 jaar, zie ik toch veel verschillen. Soms zijn die verschillen niet eerlijk. Immers, grote A. is 6 weken te vroeg geboren. En ik merk dat aan alles:

 • Kleine A. is echt zwaarder dan grote A was toen hij echt baby was. Grote A. kreeg zijn vetjes pas rond de 6 maanden, maar kleine A. is nu al 1 en al bol michelin mannetje.
 • Daardoor droeg ik grote A. pas op mijn rug toen hij 7 maanden was. Kleine A. kan ik nu echt niet meer op mijn buik dragen, daar is hij te zwaar voor. Ik schreef er eerder een blogje over bij Desdraagt.
 • Grote A. is ook kleiner. Kleine A. pas al in maatje 68, sterker nog daar groeit hij al bijna uit. Ik weet nog wel dat grote A. daar pas na 3 maanden in paste, en daar ook best wel lang in bleef hangen.
 • Kleine A. is ehhh…lichamelijk? Of zijn motoriek? Hoe zeg je dat eigenlijk…hij is in ieder geval verder dan grote A. Hij heeft hele stevige beentjes (LOML maakte al de grap dat hij eerder kan lopen dan zijn broer), hij heeft een “sterk nekje”en ook opdrukken vanaf zijn buik vind hij leuk.
 • Grote A. had een sterk voorkeurshouding. Heeft kleine A. helemaal niet, en dat verschil merk je aan de koppies. Grote A. heeft een meer plat achterhoofd, zijn broertje meer een eierhoofd.
 • Kleine A. is donkerder en heeft ook zwarter haar dan grote A. maar dat zegt niets, want dat had grote A ook en die is nu ook zo bleek als z’n vader en heeft zijn licht bruine krullen.
 • Kleine A. lijkt heel veel op mij en heeft eigenlijk nog niets van zijn vader (LOML heeft mij al een paar keer gevraagd of dit kind wel van hem is en toen zei ik nee en toen moest hij lachen en toen zei ik nee echt niet, en toen lachte hij niet meer) Grote A. heeft nog wel iets van LOML, qua uiterlijk.
 • Kleine A kan overdag alleen maar slapen tegen mij aan of in de draagdoek. Zodra je hem neerlegt doet hij zijn oogjes open. Daar had zijn broer geen problemen mee.
 • Kleine A. heeft langere vingertjes. Sierlijke piano vingers, zei de VK weet ik nog wel.
 • Of het mee te maken heeft dat er direct huid op huid contact was na de bevalling en dat ik kleine A. al snel begon met dragen in de draagdoek: kleine A. heeft meer huid op huid contact nodig. Hij huilt soms en dan denk ik dat hij honger heeft of een luier, maar dan wilt hij gewoon gedragen worden. Lekker warm tegen iemand aan liggen. En waar er nog STEEDS MENSEN ZIJN DIE ZEGGEN DAT JE DAARMEE JE KIND VERWEND: NEE. NEE. NOGMAALS NEE.

Maar het zijn natuurlijk wel broertjes:

 • Ze lijken echt op elkaar. Alleen was grote A echt een stuk dunner/kleiner. Op sommige foto’s vragen mensen echt of het nou grote A. of kleine A. is.
 • Het zijn beide best wel “sterke” baby’s en huilen niet snel uit pijn. “Dat hebben ze van mij”, zegt LOML dan, want “als baby heb ik eens in het ziekenhuis gelegen en ik gaf geen kik”. Zucht. Dit verhaal heb ik dus al duizendmiljoen keer gehoord. Maar goed, 3x raden wie de grootste aansteller is als hij ziek is.
 • Ze laten alle 2 zonder schaamte scheetjes. Dat hebben ze niet van mij, heust niet.

Ps, ik heb ook nog 2 blogpareltjes voor jullie. Robin blogt op Hartklop over van alles en nog wat, maar vooral over herkenbare dingen. Zelfs voor mij als dertiger *slik*.
Mayra, een prachtige plus size model, blogt op ThePublisized  vooral over van je lichaam te houden, hoe dik,mager, groot, rond of vierkant ie ook is. Mooi verhalen en mooie foto’s.
ps2.  bedankt voor jullie reacties. Op dit stukje en op dit stukje, maar eigenlijk gewoon op alle stukjes. Ik bedank jullie niet genoeg.

Vorige post Volgende post

14 reacties

 • Reageer iooon 19/11/2014

  Ik ben fan van dat dromerige koppie van kleine A en de krullen van grote A. Krijg er helemaal knuffelzin van. (Ja ik ben week geworden, I know)

 • Reageer Gwen 19/11/2014

  Leuk geschreven! Ik ben nu vooral ook zooooooooooooooo benieuwd hoe osn tweede meisje is. Lijkt ze op Olivia of niet en idd ook straks als ze groter wordt, gaat ze dingen sneller doen of anders? Gaat ze ook zoveel kletsen als d’r grote zus? Of meer (hopelijk niet haha). Blijft toch leuk dat vergelijken 😀

 • Reageer Ester 19/11/2014

  Wat een lieve foto. Een moeder die geniet 🙂

 • Reageer Inge 19/11/2014

  wat een mooie foto zeg!
  En heel leuk geschreven, zoals altijd eigenlijk 🙂

 • Reageer Maaike 19/11/2014

  lief hoor… ik zeg altijd hoe kan je in hemelsnaam een baby verwennen…. kindjes hebben veel, heel veel, liefde nodig…

 • Reageer marlies 19/11/2014

  wat een prachtige foto!!

 • Reageer Maai 19/11/2014

  Aaah Des, wat heerlijk om te lezen weer. Bij mij was het verschil ook nog jongen meisje. En ja ze leken op elkaar, vooral als ik nu fotos terug kijk maar waren ook zo verschillend. Ben benieuwd naar nummer 3. En die foto is geniaal! Super lief.

 • Reageer Suzan 19/11/2014

  You make my day again! Ik geniet echt van je stukjes!

 • Reageer Robin 20/11/2014

  <3 Een lieverd ben je.

 • Reageer S. 20/11/2014

  Oo, Des, jij bent zo’n mooi mens. Echt waar. Als ik jou op foto’s zie, dan denk ik altijd eerst: wat een mooie hippe sexy vrouw, hoe goed lijkt ze nu toch weer in haar vel te zitten, en dan pas: o ja, ze is nog moeder ook!

  Dan iets anders. HEEFT KLEINE A NU AL EEN 68? EN KAN HIJ NIET MEER OP JE BUIK? Hoeveel weegt hij dan al niet??

 • Reageer Marah 20/11/2014

  Mooi is dat om te zien, die verschillenden. Mijn nichtjes (2,5 en 8 maanden) zijn ook erg gelijk maar ook zo verschillende. Waar de oudste pas liep met 1,5 jaar (5 weken te vroeg geboren) begint de jongste nu al een klein beetje met optrekken. <3

 • Reageer sigrid 20/11/2014

  aaah wat een zoete foto! bijzonder hoe zo’n genencocktail dan toch steeds anders uit kan pakken… en ook hoe het kan veranderen: als baby leken mijn broertje en ik PRECIES op elkaar (als in: je ziet op foto’s niet of ik het ben of dat hij het is…) en nu lijken we helemaal niet meer op elkaar.

 • Reageer Kauthar 21/11/2014

  Prachtfoto.

 • Reageer Sas 23/11/2014

  leuk geschreven en wat een prachtige foto<3

 • Laat een reactie achter