Bla bla

16/12/2014 - 10 reacties

images (1)

 

Het zal wel totaal indruisen tegen het “accepteer je lichaam zoals het is”-principe en totaal niet Galadarlings Radical Self Love zijn, om maar niet te spreken dat ik er nou eenmaal trots op moet zijn want “immers, er is wel iets moois uitgekomen”: feit is dat ik de striemen op mijn buik niet mooi vind.
Of eigenlijk: ik vind ze heel lelijk.

Dat is natuurlijk mijn eigen schuld dat ik ze heb, want karma heeft me weer eens keihard in mijn kont gebeten.

Bij Ed had ik namelijk helemaal geen last van zwangerschapsstriemen. Mijn buik bleef mooi gaaf, afgezien van een klein littekentje door mijn navelpiercing.  Goed, het vel hing er na de zwangerschap iets losjes bij, maar dat had prinses Kate ook. Trots was ik, en natuurlijk riep ik dat net te hard. “Nee, helemaal geen striemen heb ik!”, riep ik en “tja, dat zit nou eenmaal in de genen he!”.

Zucht, ik had mijn mond gewoon moeten houden.

Want hoewel ik bij Joep ook heel lang een gave huid bleef houden, ging het de laatste weken toch best snel. Opeens zag ik donkere strepen, vlak onder mijn navel. En ze jeukten verschrikkelijk, en natuurlijk moest ik perse krabben.

Ik heb bij beide zwangerschappen gesmeerd met van alles, maar het komt dus toch. En nu heb ik dus een buik(je) met een paar donkere strepen erop. Niet heel erg veel, want mijn moeder roept dan keihard “kijk wat jij met mijn buik hebt aangericht”. Maar toch.  Het zijn van die hele donkere strepen die je meteen ziet. Zo kan ik natuurlijk nooit de Victoria’s Secret show lopen.

Dus smeer ik me nu te pletter met vitamine E. crème, dat schijnt te helpen. En mijn schoonmoeder zweert bij arganolie, dus van haar heb ik een flesje gekregen waarmee ik ook elke avond trouw smeer.

Ik zou het natuurlijk ook gewoon kunnen accepteren.
Maar dat kost me nou eenmaal meer tijd dan wat crème smeren.

Vorige post Volgende post

10 reacties

 • Reageer Maai 16/12/2014

  Ohhhh die eerste quote moet op een tegeltje zodat ik hem heeeeel vaak zie. Bij mij was bij nummer een alles gaaf tot ik de 40 weken over ging. Crap. En kind bleef zitten tot 42. Geloof dat, voor zover ik nu kan oordelen, kan niet onder mijn buik kijken en weet uit ervaring dat ik depressief word als ik perongelijk een foto van de onderkant, mijn buik dus, terug zie, het wel mee valt. Snap je het nog? Ik hoop het dus. Kreeg wel gisteren te horen dat ik weer een budha aan het maken ben dus hoop niet lang meer door te gaan. Anyway, ik heb weer om je moeten lachen. Ik blijf ook smeren en steek verder voor alsnog mijn kop in de grond. Liefs

 • Reageer Robin 16/12/2014

  Grrr, mijn moeder die ook maar te pas en te onpas haar buik laat zien en me dan wijst op ‘loshangend’ vel. “Kijk! Dat heb jij gedaan!”

  En die Victoria Secret Show moet je helemaal niet willen lopen. Vet onhandig die vleugels. En koud ook allemaal!

 • Reageer Jolien 16/12/2014

  You’re a tiger! Your stripes are beautiful!

 • Reageer kIM 16/12/2014

  Ik hoop dat ik bij de volgende horizontale strepen krijg, zodat m’n kids later boter-kaas-en-eieren op m’n buik kunnen spelen, zijn ze toch nog ergens goed voor.

  Of wereldvrede.
  Of op Des die een postnataal wondermiddel tegen zwangerschapsstrepen ontdekt en dit deelt met haar volgers.
  Of op een hip, perfect passend, borstenliftend badpak.
  Of toch maar gewoon wereldvrede?

  Gelukkig hebben die strepen wel iets moois opgeleverd. Bijvoorbeeld dat je deze jarenlange lurker (hoi, ja die ene ben ik) eens een keer een reactie hebt ontfutseld.

 • Reageer iooon 17/12/2014

  Ik had ze al voor dat ik überhaupt ooit zwanger werd. Maakt het iets makkelijker om te accepteren.

 • Reageer Fatima 17/12/2014

  Same als I000N, heb ze nu al.. gekregen ofzo
  dus kan het niet erger worden (afkloppen afkloppen)

  Met het gesmeer zal je het vanzelf accepteren namelijk, ze gaan nooit weg maar zullen vanzelf onzichtbaarder worden. Over 30jaar ga je er liefkozend overheen en denk je aan je prachtige kind 😀

 • Reageer Olga | teamconfetti 17/12/2014

  Ik heb nul baby’s, maar de binnenkant van mijn bovenbenen zitten er helemaal onder. Te snel gegroeid als kind (ben 1.60 de ironie…). Het staat niet heel mooi, maar omdat ik ze al had voordat ik me überhaupt bezig hield met of mijn lichaam wel mooi was, zit ik er niet zo mee. Hoeveel dagen in het jaar loop ik nou in mijn bikini rond? Als je haar maar goed zit. 😉 O shit, ik moet echt nodig naar de kapper…

 • Reageer Ilse 17/12/2014

  Ik denk wel dat striemen naar verloop van tijd stukken minder worden hoor!

 • Reageer Sas 18/12/2014

  Haha die laatste alinea. Ik denk dat ik er toch ook wel mee zou zitten als ik ze zou hebben. Heel stom natuurlijk ^^ maar het blijft toch je buik

 • Reageer Whitney 21/12/2014

  Ik kreeg ze bij mijn eerste zwangerschap net enkele dagen voor mijn bevalling. Het heeft heel wat tijd en tranen gekost maar ik ben het gaan accepteren. Smeer me huid nu extra goed ik zodat het niet erger wordt. Denk echt accepteren zal ik nooit doen hoor..

 • Laat een reactie achter