Chillkleding

12/12/2014 - 22 reacties

Jahaa jongens, jullie denken waarschijnlijk dat ik, Des de meest sexieste blogger van Nederland, er thuis net zo sexy uitzie.
Bekentenis: niets is minder waar.

Ik schreef namelijk laatst al dat LOML mij ’s ochtends in jogginbroek ziet, en ’s avonds, als hij thuiskomt van werk, ook. Al dan niet inclusief charmante spuugvlekken.  En dat terwijl ik LOML elke ochtend uitzwaai in pak, lekkertje dat hij is.

Dat hij mij elke keer in zulke oncharmante kleding ziet kon gewoon niet langer. Natuurlijk kleed ik me om als ik met de kinderen naar buiten ga, maar zodra ik weer thuis was gaat de relaxt kleding weer aan.

Een lekker zittende jogginbroek en een truitje wat vies mag worden. Want geloof mij: die wordt nou eenmaal vies met 2 kinderen. Is het niet Ed*die het leuk vindt om kusjes op mijn rug te geven met zijn mond vol met Griekse yoghurt, dan is het wel Joep* die weer eens spuugt.

Mijn thuiskleding mag dus vies worden. En moet ook makkelijk zijn. Ik moet een truitje snel naar boven kunnen trekken, mocht er iemand honger hebben. Ik moet me snel kunnen bewegen, mocht er iemand besluiten om opeens naar de trap te lopen. Kortom: praktisch is het goede woord.
Praktisch, ja. Terwijl ik me natuurlijk ook wel eens sexy wil voelen.

Want het gevaar sluipt er zo makkelijk in he. Dat je je kleedt als een slons, en je ook zo gaat voelen. Als een moeke wil ik bijna zeggen, maar daarmee doe ik alle moeders op de wereld tekort.

De laatste tijd vraag ik (en mijn vriendinnen trouwens ook, zo blijkt na een korte rondvraag in de groep) me dus af: wat te dragen als ik thuis zit? Hoe kan ik me als moeder van 2 kids thuis toch sexy en een beetje fashionable voelen zonder dat ik meteen deze glitterjurk (WIL  EM ZO GRAAG) aan moet op de bank?

Help mij lieve lezeressen. Wat doen jullie thuis aan? Waar koop ik mooie thuis kleding? Wat is een beetje praktisch en mooi tegelijk?
Wat is nou eigenlijk, zoals styliste Dyanne Beekman dat zo mooi zegt, “stylisch verantwoorde chillkleding”?

Ik hoor jullie tips&advies graag. Mocht LOML een ander hebben omdat ie t zat is om thuis de hele tijd een vrouw in jogginbroek te vinden, dan is dat natuurlijk jullie schuld.
No pressure verder.

 

unnamed (11)

 

*kleine A. en grote A.typt zo vervelend. Dus noem ik ze voortaan Ed (Adam) of Joep (Ayoub).

Vorige post Volgende post

22 reacties

 • Reageer Dina 12/12/2014

  Oh men, wij lijken zo op elkaar (alleen heb ik dat geen kinderen). Ik zwaai M. ’s ochtends uit in chillpak, terwijl hij er vet netjes en lekker en HOT uitziet. En als hij ’s avonds thuiskomt heb ik alweer mijn chillpak aan. Ik heb ook echt hulp nodig.

  HELP ONS MENSEN.

 • Reageer Madelon 12/12/2014

  Ik draag veel van de hunkemoller huis

  • Reageer Madelon 12/12/2014

   Stupid Foon. Huispakken dus, onesies, jurkjes met legging enz enz. Lekker curveshugging maar comfy en bestand tegen veel wassen. Of zoals hubby zegt, sexy mama 😀

 • Reageer Renee 12/12/2014

  Meest populair hier: Voedingsjurkjes met een dikke (want lekker warm), zwarte (want kleedt mooi af) panty eronder. Handig aan een panty vind ik dat je m hoog op kunt heisen zodat je je postpartumbuik niet zo ziet. En een panty zit gewoon altijd mooi 🙂 Ga je naar buiten? Huppa, laarzen aan en gaan met die banaan. Nadeel vind ik wel dat voedingsjurkjes soms erg duur zijn en soms zo’n bijna voorgevormde buik erin hebben zodat zwangere vrouwen m ook al kunnen dragen. Heb wel wat merken die favoriet zijn, maar die zal ik hier niet posten want weet niet of dat mag…

  Of op nummer twee: een rokje met ‘dubbel shirt’ erboven (dan is het shirt omhoog en topje stukje naar beneden en eten maar voor de baby).

  Rokjes/jurkjes altijd tot op de knie zodat je gewoon kunt hurken etc. En meestal een beetje een klokkend model zodat je je knieen niet per se helemaal bij elkaar hoeft te houden (hihi nou voel ik me net een bouwvakker, maar ik bedoel dat je dan gewoon een fijne lap stof hebt waarmee alles wel bedekt wordt :))

  En anders een spijkerbroek, staat al een stuk netter dan een joggingbroek! Dan doe ik een voedingstruitje aan of trui+topje.

  Wellicht heb je er iets aan. Ben hierin best streng voor mezelf geweest, want: je moet toch iets aantrekken en dit aantrekken kost niet meer tijd dan je joggingbroek en dan voel je je meteen een stuk beter 🙂

 • Reageer Jolien 12/12/2014

  Haha, ik zie er thuis ook niet bepaald charmant uit!

 • Reageer Lieke 12/12/2014

  Ik ben geen moeder en leef in joggingbroeken.
  Ik ga er ook rustig boodschappen in doen (inclusief no makeup at all and messed up hair)
  Maar goed dat mag in mn vrijgezelle jaar!

 • Reageer Annelies 12/12/2014

  Misschien een oversised knit weetje we wel tot de taile (anders is het niet handig met voedden), strech rok en hardloop legging (is ook een soort joggingboek) en zit veel beter al pantys of mailiots of een gewone legging

 • Reageer Sylvia 12/12/2014

  Haha, ik loop thuis ook in dergelijke chillkleding, heerlijk 😉

 • Reageer Sarah 12/12/2014

  Hahahaha! Oo, ik wilde zeggen: dat doe ik niet.
  Tot ik mezelf bekeek:

  jeans uit de kringloopwinkel (dus rechtstreeks uit de jaren 00, en niet de hippe, want anders had de eerste eigenaar hem echt wel bijgehouden)
  een totaal uitgerokken top uit een nog intensiever borstvoedingstijdperk (WAAROM denk ik dat het sexy is als je beha te zien is? Alleen Julia Roberts/ Erin Brockovich kan dat)
  en haar dat dringend onder de douche moet (hebben jullie dat probleem ook??)

  Geen tips dus.

  Behalve: draag die glitterjurk gewoon, als je er je t**ten enigszins uit kan wringen, en stop hem gewoon elke avond in de was.
  Echt waar.

  Nu ikzelf nog:)

 • Reageer Whitney 13/12/2014

  Ik ben ook schuldig aan joggingpak. Eerst deed ik dat nooit, voor mijn vriend. Hij is er fan van dus stoort zich er niet snel aan. Heb van die leuke, badstof achtig. Lekker zacht en nog enigszins vrouwelijk. Laatst bij Primark een leuke gescoord met tijgerprint 😉

 • Reageer Maai 13/12/2014

  Whahaha Des, jij bent echt de grappigste blogger die ik ken. Die laatste foto…. Geniaal. Had je die van je trouwjurk er niet tussen moeten zetten 😉 ik heb geen tips maar wil ze uiteraard ook wel. Hier ook schuldig aan ernstig moeke gedrag. Nog iets erger misschien, zodra man thuis komt laat ik hem zelf direct mijn joggingbroek halen. Ik lees mee voor tips.
  Ps. Thanx voor je mail, reageer binnenkort. Kus!

 • Reageer Paul 13/12/2014

  Ik ga je geen tips geven want daar heb ik geen verstand van… Gezien de foto ben ik wel met je eens dat er (aan je kleding) iets moet gebeuren (want verder ben je natuurlijk prachtig).

 • Reageer alice 13/12/2014

  Oh des, dat moet je helemaal anders zien. Het is geen schande om in een huispak met vlekken rond te lopen. Je hebt tenslotte twee kinderen op de wereld gezet
  die nu nog veel vlekken produceren. (Het zou juist in een handleiding moeten
  staan dat je de eerste tijd zo comfortabel mogelijk moet aankleden)
  Kijk het geheim is…dat je dit moet combineren met schoon haar en een lekker parfummetje op.

 • Reageer Soraya 13/12/2014

  Ik ben fan van comfy jurkjes. Maar ik heb nog geen kinderen dus ik weet niet hoe praktisch dat is. Als ik echt heel lui ben trek ik wel eens een maxirok aan als jurk en dan een vest erover.

 • Reageer Hedwig 13/12/2014

  Ik heb een paar basic Hema jurkjes die aanvoelen als een joggingpak maar er verrassend leuk uitzien! Één voelt zelfs aan als een soort pyjama maar is tegelijkertijd mijn ik-ga-bij-mijn-schoonouders-eten-jurkje: win win! Dikke legging/maillot eronder en hatseflats sexy momma. 😀

 • Reageer Hedwig 13/12/2014

  Oh grapje, je boobs dan tevoren halen om kinderen te voeren is dan natuurlijk lastig!! Euhm, zacht stoffen rokje tot je knie en hempje/lang vest? Ok, ik snap al iets meer waarom moeders er vaak uitzien zoals ze er uit zien..

 • Reageer Lonneke 13/12/2014

  Verhip hoe moet ik hier nou weer op reageren.. Ik zit hier namelijk in een legging met een lange trui allesbehalve sexy of charmant te wezen.
  Ik probeer me altijd wel op de maken, mijn haar te doen, want je hebt gelijk als je alleen maar voor slonzig kiest ga je, je ook zo voelen 😉

 • Reageer Maris 13/12/2014

  O ed en joep. Jaaaa. Erin houden. Wat ik thuis aan heb. Meestal een spijkerbroek met een basic shirt en een sjaal om. Oorbellen erbij. Ziet er al meteen prima uit en is ook comfi. Anders maillots met jurkjes. Zit ook lekker. Wassen moet ik toch wel. Of een jurk of een huispak nou vies wordt. Toch?

 • Reageer Kimberley 13/12/2014

  Haha, heel bekend dit! Ik doe tegenwoordig een zwarte, lange tanktop met een legging aan. Eventueel een vestje, koukleum die ik ben. En ach, mijn koeiensloffen eronder. Haha. Klaaaar.

 • Reageer Fatima 15/12/2014

  Laten we eerst vaststellen dat huiskleding het beste ter wereld is en dat ze vooral lekker moeten zitten.

  Voor het seksie gedeelte: Leggings mét tuniekjes/jurkjes/lange tshirts
  héérlijk en makkelijk. Evt een vest erbij tegen de kou.

  OOh en huisjurken zijn ook mijn favoriet, zowel die bekende marokkaanse als de mooiere ‘slaap tshirts’.

  • Reageer Des 16/12/2014

   jaaaa, dus ik heb echt een hele stapel heerlijke en mooie djelebba’s, maar die zijn zo lang en totaal niet handig met borstvoeding geven

 • Reageer Nicole 18/12/2014

  Thuis is het alleen chillkleding. Als ik naar buiten ga, kan ik nog net de energie vinden om een jeans aan te doen. Dat vind ik dapper genoeg van mezelf. Haha.

 • Laat een reactie achter