De Apple en Des

20/12/2014 - 15 reacties

Yep that’s right.
Des heeft dan ook iets van de Apple hoor.
Een Macbook Air kreeg ik van LOML, voor mijn verjaardag.

“Das super handig voor jou”, zei hij. “Kun je mooi je stukjes op typen, en meer heb je toch niet nodig want je weet toch niet hoe je films moet downloaden”, zo zei hij. Mijn man schat mij zo hoog in he.

En hij zei nog “je weet toch wel hoe je met Apple om moet gaan?”.

“Tuurlijk!”, riep ik enthousiast. Het enige wat ik zag was een flinterdun zilveren laptopje, met nog heerlijke schone toetsjes EN ik zou dan eindelijk bij de Apple gang horen, dus ik was allang blij.

Want ik zou er heust wel mee kunnen werken. Ik kan tenslotte met de iphone omgaan van LOML en ik weet ook hoe ik met de ipad om moet gaan, dus wat voor verschil kan er nou zijn met een laptopje?
Maar toen herinnerde ik me opeens dat ik een stukje wou typen op de imac van LOML. Het enige wat ik nog weet is dat ik op een gegeven moment iets begon te schreeuwen in de trant van “GODVERDOMME, HOE WERKT DIT, HOE SLA IK IETS OP, HALLO KAN IEMAND MIJ HELPEN??!!”.

Dat was maar 1 stukje. Nu moet ik heel veel stukjes typen. En ooit ook een boek, wat ik mezelf eens beloofd had. Kortom: ik moet mijn hele leven nu met de Apple gaan werken. En hoewel ik nu wel weet hoe ik tekst moet kopieren en plakken en ik ook eindelijk die stomme t9 functie eraf heb gezet (zo irritant. Van Ayoub maakte hij de hele tijd ajour. Rot toch op man).

Het gaat me wel lukken. Echt. Alleen heb ik nog wel een aantal vragen; aan jullie welteverstaan. Help mij:

 • hoe sla ik een foto op?
 • wat zijn DE apps die ik nodig heb? (zijn het wel apps??)
 • wat zijn DE programma’s die ik nodig heb?
 • waar is Word?? Oftewel: hoe typ ik mijn stukjes in hemelsnaam??
 • waar is mijn lievelingsprogramma aller tijden aka Paint?
 • wat moet ik absoluut NIET doen met de Macbook? Behalve dat ik hem echt NIET in de buurt van Ed, Badu of Totoro moet plaatsen?
 • En tenslotte: wie heeft er een macbook air, en bestaat er al een groepje waar ik nu ook bij mag?

Hier dan nog een foto van LOML die mij een beetje helpt met de Macbook (lekker onafhankelijke vrouw ben ik he).

Vorige post Volgende post

15 reacties

 • Reageer Nienke 20/12/2014

  Jaa, je mag bij mij in het MacBook air clubje! Beste laptop ooit, echt (ook voor films downloaden hoor). Word heet bij Mac pages en hoort bij iworks, staat als het goed is standaard op de nieuwe Macbooks. Maar je kan ook office voor Mac krijgen. Foto’s opslaan doe ik met iPhoto, die doet alles automatisch. paint bestaan volgens mij niet.. En wat je niet moet doen? M laten vallen? Hopelijk ga je gauw vriendjes worden met je nieuwe computer…

 • Reageer Laura 20/12/2014

  En bij mij! Ik kan niet zonder MacBook Air. Fantastisch ding.

  – Dat hangt er vanaf waar je foto’s van wilt opslaan en hoe je alles ingesteld hebt qua muis. Als je op internet een foto wilt opslaan, houd je de cursor op de foto, twee vingers op de trackpad en dan klikken. Zie je vanzelf opties om op te slaan.

  – Ja, het zijn apps (programma’s heten apps)! Ik gebruik hoofdzakelijk de apps die er al opzitten (Mail, Calendar, iTunes, Preview en Pages). Andere fijne app die je kunt downloaden is Evernote.

  – Zoals Nienke al zei heb je iWorks en ik werk daar heel graag mee. Verder is er inderdaad een Mac-versie van Word. Tip: zorg dat je dan wel die van 2011 neemt, want die daarvoor wordt niet meer ondersteund en ik heb daar afgelopen weken heel veel problemen mee gehad.

  – Paint bestaat niet maar als je van schaken houdt, dan zit dat er wel op.

  – Niet laten vallen, niet iets heel zwaars er bovenop zetten.

  Het is even wennen maar op een gegeven moment weet je niet beter en dan komt alles goed!

  P.s. nog van harte gefeliciteerd!!

 • Reageer Linda 20/12/2014

  Herkenbaar probleem, daarom blijft ik ook eeuwig en altijd bij hetzelfde merk telefoon en laptop. Weet ik tenminste hoe het werkt.

 • Reageer Stephanie 20/12/2014

  Hahahahahah heerlijk. Ik gebruik geen Apple producten op mijn iPod shuffle na dan, haha. Ik kan je dus niet helpen. Sterkte en succes 😛

 • Reageer Anouk 20/12/2014

  Zoals hierboven al gezegd: Pages is net zo goed als Word en werkt heel fijn, anders koop je gewoon nog een Office-pakketje dat op je nieuwe computer werkt 🙂 Wat zou het toch spijtig zijn als je opeens geen fijne stukjes meer kan schrijven? ^^

 • Reageer Anouk 20/12/2014

  Wat je ook NIET moet doen is er op gaan zitten… Wat je WEL kan doen is zo’n fijne hoes kopen die je op je laptop klikt. Hebben ze in veel kleurtjes én er komen geen krassen op. 🙂

 • Reageer Anouk 20/12/2014

  (op je Macbook natuurlijk, op die hoes verzamelen de krasjes zich natuurlijk wél lekker)

 • Reageer Aleida 20/12/2014

  Je mag hem aan mij doneren hoor ;-). Maar wat een super lief cadeau! Ervaring is dat het even een tijd duurt voor je eraan went, maar het daarna niet meer dan logisch is dat je een programma aan de linker kant met het kruisje afsluit.

 • Reageer Jolien 20/12/2014

  Haha, je bent niet alleen. Ik heb een Mac gehad, maar nu heb ik terug een ‘gewone’ laptop. Ik kon er echt niet mee werken. Helaas, want ze zijn zoooo mooi!

 • Reageer Susanne 21/12/2014

  Sketchpad kun je als vervanger nemen voor Paint! Geniet van je MacBook!

 • Reageer Lonneke 22/12/2014

  Ik heb gewoon Office aangeschaft, omdat ik ook nog met Windows werk. Anders is Pages volgens mij prima (en gratis). Ik heb mijn mac overigens ook nog niet zo lang. Ik moet nog erg wennen.

 • Reageer Dina 23/12/2014

  Een office pakket (met word enzo) kan je aanschaffen bij de apple winkel (of downloaden hihi, als je weet hoe dat moet). Het went vanzelf hoor, een macbook. 🙂

 • Reageer Paul 23/12/2014

  Tja, helaas, ik ben juist van Apple overgestapt op Android en good old windows. Dus ik kan je hier niet mee helpen!

 • Reageer Marcella 31/12/2014

  Ik heb ook een MacBook Air, dus dan kunnen we ultrahip samen in Groningen in een café macbooken 😉 Like!

 • Reageer Sytse 11/02/2015

  Je kunt ook even googlen: “Open office macbook”. Dan krijg je de oude Word gratis terug. Wel iets anders (lees: simpeler) maar dan zie je in ieder geval iets dat herkenbaar is.

 • Laat een reactie achter