Het jaarlijkse lijstje van Des

27/12/2014 - 8 reacties

De favorieten van 2014:

Zout: Malden zeezout. Ja, mijn gierige hartje kocht dus deze van Jozo die wel goedkoper is maar niet zo lekker.
Pepermolen: super belangrijk. Koop niet die van de Lidl, want daar komt maar weinig uit.
20141222_084814
Supermarkt: ondanks hierboven: love de Lidl. De Lidl hoeft alleen nog maar havermout en amandelmelk (oh en de Tony Chocolony caramel salt) te verkopen en ik ga helemaal niet meer naar een andere supermarkt.
Kinderen: nou dat was echt even moeilijk hoor dit jaar.  Zou ik toch kiezen voor Blue omdat die zo mee zat te zwingen tijdens mama’s optreden of toch voor de schattige Nori (North West krijg ik niet mijn strot uit) of zou ik op de valreep toch voor prince George kiezen? Moeilijk, moeilijk. Maar toch koos ik voor mijn eigen toppertjes, mijn prinsjes, mijn schatjes, mijn monsters:

PhotoGrid_1419700783963

Stelletje: Eva Jinek en Freek Vonk. Wat een schatjes samen. Of nee wacht! En Kees v Nieuwkerk en Carice v Houten!
Kind van een voetballer: Shane Kluivert. Wat een schatje (volg Rosannakluivert op Instagram of Shane zelf!).
Pastagerecht: ik zou elke dag wel pasta’s kunnen eten, als ik er tenminste niet moddervet van zou worden. Cherrytomaatjes door de helft snijden, runderrookvlees in reepjes scheuren en klodders ricotta op pasta. Afmaken met basilicum, peper en natuurlijk zeezout. Super njammie. Als je wel varkensvlees eet kun je de runderrookvlees vervangen door pancetta.
Man: ook deze was moeilijk, want ik ben super verliefd geworden op Quinn van Homeland, maar goed. LOML heeft elke dag gekookt tijdens mijn zwangerschap en wist mijn handje weer heel lief vast te houden tijdens de bevalling van Joep. Een heel warm groot applaus voor LOML please.
Girlcrush: Chrissy Teigen. En Robin Wright.
Kapsel: ik dacht dat ik het nooit zou zeggen, maar die van mezelf. I laf mijn korte kapsel. Never meer long hair.
Tandpasta: die van de Kruidvat. Die is ZO LEKKER (soms ga ik stiekem naar de badkamer om een klein beetje van te snoepen. ERG HE, I KNOW).

20141222_083059
Bagel & Beans eten: na heel lang als vaste bestelling de Toscaanse bagel te kiezen ben ik nu helemaal voor de paddoburger. Op een oatie bagel. Heer-lijk.
Concert: Beyonce. Overigens het enige concert waar ik heen ben geweest dit jaar, maar dat maakt verder niet uit. Het antwoord is altijd Beyonce. Altijd.
Whatstapp groepje: ik zit inmiddels in een Homeland whatsapp groep. Seizoen 4 is het meest spannende ooit.

2014-12-15 12.28.28

2014 het jaar waarin ik:
weer eens zwanger werd / met zware laatste loodjes / en me dus voor het eerst liet kraken en dat best wel hielp / beviel van een prachtig kind, alweer ja, ik kan er ook niets aan doen dat ik alleen maar mooie kinderen produceer / vanaf april geen werk meer had / nog minder shopte en nog minder kleren in mijn kast had / gek werd van lang haar en de boel kortwiekte / heel veel kookte, maar ook weer niet / super verslaafd werd aan de vlogs van Mascha / niet meer goeie tijde ben gaan kijken / mezelf nog meer ontwikkelde in mijn rol als moeder / ben begonnen met Desdraagt en het nog steeds heel leuk vind om consulten, workshops en voorlichting te geven / weer begon met hardlopen.

2015, het jaar waarin ik:
nog meer zal hard lopen / op vakantie ga. Eindelijk / geen nieuwe winterschoenen of winterjas ga halen, nee Des, echt niet!! / nog steeds elke avond en elke ochtend mijn tanden zal poetsen EN elke avond netjes een raggertje ga gebruiken / weer aan het werk ga / mezelf wil vinden / wellicht een stilte weekend ga houden / een weekendje weg wil met LOML / en met mijn besties / weer mee ga doen met de ramadan insha allah / Ed ga leren om te stofzuigen / weer wil beginnen met mijn boek / meer wil afspreken met vriendinnen / me nu echt, maar dan ook echt niets wil aantrekken van wat anderen over mij denken / het moederen hopelijk iets makkelijker ga vinden / nog meer en beter wil leren koken / niet meer mijn best ga doen om de badkamer schoon te maken. Ik kan het gewoon niet. Klaar.

Hebben jullie al plannen voor old&new? Wij liggen waarschijnlijk allang voor pampus in bed, maar misschien steek ik ook wel een sterretje aan en drink ik Jip&Janneke wijn. Doen jullie wel voorzichtig met vuurwerk?

Kussen voor jullie allemaal en see u all in 2015.

Vorig jaar.

Vorige post Volgende post

8 reacties

 • Reageer Manja 27/12/2014

  Hmm heerlijk lezen, moest je girlcrushes ff opzoeken want die ken ik niet.
  Ik ben net terug uit st Maarten en kan mn jaar denk ik samenvatten als een grote verrassing met veel veranderingen. O&N wordt bij vrienden van mn bf, waar waarschijnlijk tot in de vroege uurtjes gedanst zal worden, daar beetje slapen en dan vroeg opstaan omdat de kids natuurlijk het woord uitslapen niet kennen. Thuis verder slapen.

 • Reageer Maai 27/12/2014

  Kijk, een origineel lijstje om te lezen, leuk! En jij ook meis, alle geluk voor jou en je mooie gezin! Een van mijn voornemens, Desdraagt bezoeken want ik wil een doek… Liefs

 • Reageer Whitney 27/12/2014

  Heeel fijn! Ik ga me eens verdiepen in desdraagt. Met o&n doe ik niets bijzonders, lekker thuis zijn. Voor jou en gezin een gelukkig, gezond en liefdevol 2015!

 • Reageer Olga 27/12/2014

  Jij ook alvast een fijn oud en nieuw! Ik ga in 2015 Mo denk ik leren stofzuigen. Goeie!

 • Reageer Romy 28/12/2014

  Wat een heerlijke kinderen heb je, en wat een leuk lijstje! Het korte haar vind ik ook mooi en vlot staan!

 • Reageer Marcella 31/12/2014

  Geinig overzicht, ik moet nodig weer naar Bagels & Beans, lonngggg ago! Fijne jaarwisseling Des en tot ziens in 2015! XX

 • Reageer Jenn 31/12/2014

  Mooi overzicht! Gelukkig nieuwjaar!

 • Reageer Fatima 02/01/2015

  Echt niemand kan jouw overzicht evenaren!
  Ik hoop dat al je wensen/voornemens voor het nieuwe jaar uitkomen.
  En ik ga malden zeezout kopen binnenkort

  (Omdat ik nog steeds met schoolkalenders in mijn hoofd rondloop beginnen mijn voornemens pas op 1-09 :p)

 • Laat een reactie achter