Mascha

10/12/2014 - 25 reacties

Mascha, oh Mascha, wat doe je me toch aan. Wat is er toch zo leuk aan Mascha dat het eerste wat ik ’s ochtends doe een vlog van haar ga bekijken? (Ok, nadat ik heb geplast, me heb omgekleed, de kinderen 1 voor 1 naar de woonkamer heb gebracht, een flesje voor Adam heb gemaakt, en vervolgens eindelijk op de bank kan zitten met Ayoub aan de tiet).

Waarom kan ik niet stoppen met Mascha’s vlogs kijken? Waarom denk ik, terwijl ik haar vlogs bekijk, “HIER VERDIEND ZIJ DUS HAAR GELD MEE???”.

Voor zij die het niet weten: Masch heeft een nieuw Youtube kanaal waar haar aparte vlogs op komen; met de toepasselijke naam “Vloggloss”.
(What’s next? Mamagloss?).
Mijn fascinatie voor Mascha kent ook dit keer weer geen grenzen:

 • Ze neemt nog steeds niet de fiets. Laatst had ze een babyshower en zei ze “het is hier letterlijk maar 1 minuut vandaan”, en nog ging ze met de auto. Ik, als autohater maar fietsliefhebber, vraag me af: waarom?
 • Mascha had eerst een strak sportschema; namelijk 3x per week sporten. Als ze dit voor een maand vol hield mocht ze van haarzelf een nieuwe tas kopen. Dit heeft ze keurig volgehouden, goed zo Mascha! Ik ga voor mezelf ook zo’n beloningssysteem inzetten (Ik wil een Diptyque geurkaars)
 • Foef heeft een nieuwe baan.
 • Foef en Mas dragen weleens dezelfde trui. Bijvoorbeeld deze trui met donuts erop (..)
 • Mascha steekt haar vriendinnen aan met vloggen. Ivana (‘ief” voor intimici) vlogt ook. En Tatjana (“Tat” voor intimici) ook. Tatjana verdedigt Nederland voor Miss World en zet op Instagram veel “kus” filmpjes.
 • Over Ief gesproken: ik vind haar serieus heel leuk! Ief woont in Amsterdam en heeft een heel groot mooi appartement. Hoe betaald ze dit? Ik wil dit weten! En ik wil ook zo’n mooie keuken!
 • Mascha ging laatst om 2300 uur op bed. Of hoe zij dat zei “lekker vroeg naar bed vandaag”. Zelfs in het weekend trek ik het niet tot 2200 uur, laat staan 2300 uur. Mascha dus wel, en zit vol met energie. Mascha hoe doe je dit??!
 • De leeftijd van de andere bff van Mascha, namelijk Awissa, is onbekend. Is ze echt 16? Is ze 30 jaar? Niemand weet het! Oh, die mysterie!
 • De katten van Mascha, Manis en Siem, blijven netjes van de bank af. Ik wil echt weten hoe ze dit hun heeft aangeleerd want Totoro en Badu mollen ALLES in dit huis.
 • Nooit geweten dat ik dit ooit zou zeggen, maar ik heb laatst zelfs iets van haar geleerd. Masch vroeg zich namelijk af hoe ze best wel moe kan zijn van een persevent. Toen zei een collega tegen haar dat dat komt omdat je de hele tijd “aan” staat. Nu weet ik ook waarom ik toch moe kan zijn na de hele dag thuis zitten kneuteren met de kinderen. Omdat ik dus aan sta. Jaja, moederen & perseventjes; het is precies hetzelfde.

Mascha heeft dezelfde uitwerking op mij als de TellSell reclames. Elke keer als ik de Magic Bullet zie denk ik “DIT MOET IK HEBBEN!” en “JA! DIT GAAT MIJ LEVEN ECHT VERANDEREN!” en tegelijk denk ik “ik moet nu zappen voordat ik zo gek  als Carrie Mathison word”.

Kortom: ik heb alvast een goed voornemen voor 2015.

 

Vorige post Volgende post

25 reacties

 • Reageer Marjolijn 10/12/2014

  Ik moet echt lachen want sinds de vorige keer dat jij over Mascha schreef kijk ik ook trouw haar vlogs HAHA. Ik had serieus nog nooit van haar gehoord. En exact dezelfde punten die jij schrijft vielen mij ook op. Ik vind alleen Ief niet zo leuk. Awisa en Tat dan wel weer. Pffff hihi

 • Reageer Annagreet 10/12/2014

  Heel herkenbaar allemaal. Ik herken dezelfee punten, haha!

 • Reageer Henrieke 10/12/2014

  Haha ik vraag me hetzelfde af: WAAROM vind ik het leuk om naar haar te kijken?? Ik wist niet dat haar bffs ook vloggen. daar ga ik dus niet aan beginnen denk ik want dan ben ik straks nog veel meer tijd kwijt ’s ochtends voor ik iets nuttigers kan gaan doen.

 • Reageer Marij 10/12/2014

  Die Magic Bullet schijnt echt best goed te zijn!

  En volgens mij heeft ‘Ief’ rechten gestudeerd, misschien heeft ze een goed betaalde baan.
  En misschien ook een partner met goed betaalde baan?

  Ik zie Mascha nooit meer sporten sinds ze de tas verdiend heeft. Maar ik heb ook een tijd niet gekeken, ik spaar de vlogs lekker op 😉

 • Reageer Marij 10/12/2014

  O! Ik heb wel een vraag. Wie doet het huishouden bij Mascha? In de vlogs maakt ze nooit schoon (hooguit opruimen of de was doen na de vakantie, maar ik zie ook nooit een huishoudster!?

 • Reageer Marjolijn 10/12/2014

  Ik lig echt krom om alle reacties haha, iedereen kent haar ook gewoon 😀

 • Reageer Rosa 10/12/2014

  hahahahaha ik vind jou zo fantastisch

 • Reageer Renee 10/12/2014

  Hihi, wat Rosa zegt heb ik ook 🙂

 • Reageer Elisse 10/12/2014

  Dit klinkt mij allemaal ZO bekend in de oren! Ik kijk ook heel vaak (bijna altijd, behalve als ik hééél vroeg op moet) ’s morgens naar de vlog van Mascha en vraag me dan ook altijd af waarom ik dat in godsnaam doe? Ach, het is nu al een soort van ritueel geworden dat ik samen met haar ‘opsta’. (Hahaha, dit klinkt heel fout) Wat heb je er weer een hilarisch overzichtje van gemaakt 🙂

 • Reageer Robin 10/12/2014

  Hou op hoor. Nee. Ik doe het niet meer. Nee. Ik vertik het.

  Zo, even mezelf streng toegesproken want ik was this close weer haar vlogs te kijken en ik word zo kotsmisselijk van het smerige ontbijtjes! Wat is dat? Waarom altijd zo’n vies goedje en er dan zo met de lepel doorheen prakken? En FOEF. Volwassen mensen die elkaar ‘foef’ noemen, ga toch weg.

  Ik merk dat ik heel fel ben ineens. Maar ik kan dan ook nog steeds maar niet geloven dat zij hier gewoon bakken geld mee verdient.

  ps. Ik zag Awisa laatst door Amsterdam fietsen. Het is een kindje.

 • Reageer Suzan 10/12/2014

  Dit had ik gewoon geschreven kunnen hebben! En nog iets, wat ik heel leuk vind aan Mascha. Ze blijft haar eigen lichaam houden. Ze heeft geen personal trainer om super skinny enzo te worden, zoals elke Amerikaanse vlogger. Maar we moeten natuurlijk niet haar beugel vergeten en de afspraken bij veldhuis kliniek :p
  Ach ik vind het heerlijk, mijn soap waar ik aan verslaafd ben en wat ik elke ochtend kijk. En ik ben zo jaloers op der, ik wil ook al die pers pakketten krijgen 🙁

 • Reageer Ilse 10/12/2014

  Seriously? Ik vind die vlogs dus echt bloedirritant en volg beautygloss daardoor dan ook al echt een hele poos niet meer. Ik vind het zo narcistisch overkomen om álles wat je doet te filmen omdat je denkt dat je leven zo interessant is. Naja, blijkbaar vinden mensen dat dus ook… Maar ik hoef het niet te zien.

 • Reageer Aïsha 10/12/2014

  Wat Robin zegt. Ik kijk niet, heb het 1 x gedaan en direct afgekickt. Ik weet niet wat ik wil zeggen. Ik vond gewoon Robin’s PS heel grappig en je schrijft weer heerlijk, Des!

 • Reageer Lot 11/12/2014

  Hahaha ZO herkenbaar

  Ik kijk ze alleen ook weleens savonds in bed voor t slapen. Soms hoort m’n vriend dan een stukje, en zegt ie: FOEF wil slapen

  Hahaha hij haat die vlogs. Ik heb er net als jij een haat-liefde verhouding mee, maar stiekem vind ik D’r toch wel leuk 🙂 en eerlijk is eerlijk: ze was de eerste beautyblogger en heeft die site wel echt zo groot gekregen.
  Alleen ze moet gewoon kappen met al dat rare eten en met foef foef noemen haha

 • Reageer Olga 11/12/2014

  Ik heb er een paar filmpjes van kunnen bekijken en toen ben ik maar weer afgehaakt. Een beetje teveel kermis en ik geloof dat mijn voorkeur meer naar blogs uitgaat. Een beetje privacy op zijn tijd is eigenlijk ook weer niet zo erg..

 • Reageer Ester 11/12/2014

  Ik moet bekennen dat ik vrij snel afhaakte toen ik een vlog bekeek na jouw vorige post, maar jij bent hilarisch 🙂

 • Reageer Fatima 11/12/2014

  61euro voor een kaars? Daar mag je wel 6maanden voor sporten hoor pff

  Voor de rest ik vind jouw analyses van der vlogs leuker dan de vlogs. Heb gewoon niks met mascha. Maar ben wel nieuwsgierig naar Ief nu..

 • Reageer Ineke 11/12/2014

  Haha, ik vind d’r dus echt verschrikkelijk, maar is dat ook wel de reden dat ik het soms niet kan laten om ernaar te kijken. Maar sinds de kerstkaartvlog van deze week dus niet meer he. Dit was wel zo overduidelijk gesponsord, het leek wel tellsell. Puhlease.

 • Reageer nine|tree 11/12/2014

  Alsof iemand anders mijn gedachten op papier zet

 • Reageer Ais 11/12/2014

  Lurve mas high five des

 • Reageer Veerlez 12/12/2014

  Hahaha heel herkenbaar allemaal! Ik ben nou heel toevallig haar boek aan het lezen, maar ik geloof dat ik met mijn 29 jaar behoorlijk uit haar doelgroep val 😉

 • Reageer Olga 12/12/2014

  Hahahaha, jij bent zo grappig Des, ik hou zo van deze stukjes!! Ik heb Tom alles voorgelezen omdat ik dat nodig vond (hij vond dat minder nodig, hij had haast) en hij moest ook lachen. Ik dacht dat ze weer opgehouden was met vloggen (ik doe weleens een Maschaton als ik in bad zit maar dat gebeurt ook niet heel erg vaak) maar ze heeft dus een nieuw kanaal. Niet de meest geniale naam ooit maar oh well ze doet ’t allemaal toch maar. 🙂

 • Reageer Paul 13/12/2014

  Mijn sadistische kant denkt: wacht maar tot zij kinderen krijgt… durf te wedden dat het dan nog wel anders wordt.

 • Reageer Soraya 13/12/2014

  Hahahaha fantastisch stuk. Ik heb nog nooit een vlog van haar gekeken maar elke keer dat jij erover blogt word ik weer nieuwsgierig.

 • Reageer Evelien 15/12/2014

  leuk stukje! Zo herkenbaar ook 🙂
  over dat “aan” staan gesproken, is een heel boek over geschreven, heet thinking fast and slow volgensmij (is er ook in t nederlands gelukkig. (zij noemen het stand 1 en 2 (1 is als je tijdens het autorijden bijv. nog muziek aan kan hebben en/of met iemand kan praten. als je dan op de weg moet letten kun je dat opeens niet meer, dat is dus stand2)

  xxx

 • Laat een reactie achter