ik heb iets, maar ik weet niet wat.

30/01/2015 - 11 reacties

Screenshot_2015-01-29-12-37-01

Hai hai, ben ik weer even. Laten we het anders even over allergieen hebben. Of eigenlijk: allergische reacties krijgen.
En goh, zo toevallig: as we speak heb ik nu ergens een allergische reactie van.

Het was twee weken geleden, we gingen bijna op vakantie, en ik zag dat de fruitschaal nog vol met fruit zat. Zonde om het te laten bederven, en aangezien ik de laatste tijd wel erg veel leefde op chocola, merinques en ander zoetighed, besloot ik er een shake van te maken. Een paar sinasappels, wat spinazie, en kiwi’s in de blender gegooid, en klaar.

Diezelfde dag nog voelde ik een hevige kriebel in mijn keel. De dagen daarop begon de rechterkant van mijn gezicht hevig te jeuken. Eenmaal op Schiphol besloot ik toch nog even snel langs de EHBO te gaan, waar ze zeiden dat ik zeker weten ergens een allergische reactie op had, maar dat ze mij helaas niets konden geven omdat ik borstvoeding geef.
“Het zakt wel weer af”, zeiden ze.

Dat deed het ook wel, een dagje, tot ik kennelijk op Kaap Verdie weer iets at waardoor de allergische reactie weer terugkwam. Jeuk. Eczeem. Prikkels. Tintelingen. Veel vocht in mijn mond (alleen de rechterkant??) en in mijn rechteroog. Allemaal alleen maar dus aan de rechterkant van mijn gezicht.

Nou ben ik allergisch voor veel dingen (oude mensen op de fiets, Bruce Jenner  of mensen die hun liefje “bae”  noemen). Maar waar was ik nu dan opeens allergisch voor? Waren het de kiwi’s in de shake? Waren het de mandarijnen? Waren het de stukjes ananas in Ed zijn yoghurt die ik stiekem van hem pikte?

Afgelopen maandag deed ik een allergietest. En vanmiddag kreeg ik de uitslag. Wat blijkt: helemaal niets. En toch jeukt, prikkelt en is de hele rechterkant van mijn gezicht nog steeds super gevoelig. WTF is dit???

Ik wil het heel graag weten. Want zelfs een kusje van LOML met zijn kriebelbaard trek ik nauwelijks op mijn rechterwang.
WIE WEET HET ANTWOORD???

(ps: ik zocht even op de allerbetrouwbaarste bron ever (Google) en misschien is het ook gordelroos????)
(ps2: om even in een net zo sexy onderwerp te blijven: LOML en ik hebben sinds 6 maanden eindelijk dit weekend HET HUIS VOOR ONS BEIDEN! Mogen jullie raden wat we het hele weekend gaan lekker lang en goed gaan doen *wink wink*)
(slapen. juist.)

Vorige post Volgende post

11 reacties

 • Reageer Marjolijn 30/01/2015

  Mooi kut. Ik ben ook allergisch voor vanalles (maar echt) alleen reguliere allergie testen wijzen niks uit. Dus ging ik naar een iriscopist. En ben ik allergisch voor best veel dingen. Die laat ik nu achterwege en heb ik nergens last meer van.

  (Wil je best adres geven maar is beetje ver vanuit Groningen. En als je op zoek gaat naar eentje: kijk uit voor kwakzalvers. In NL modern mensen al gauw die titel gebruiken)
  Succes! En een fijn weekend!

 • Reageer Whitney 30/01/2015

  Jeetje lekker dan.. ik heb een hoop allergieën , om gek van te worden! Moet toch wel te achterhalen zijn? Je kan moeilijk zelf aan de slag hihi

 • Reageer Suzan 30/01/2015

  Hahaha fijn weekend en enjoy hè! Ik heb altijd last van de troep die ze op groente en fruit spuiten/ gooien ok het goed te houden etc. Wie weet is het dat.

 • Reageer Nathalie 30/01/2015

  Hm, klinkt inderdaad als een allergie… Maar dat zouden ze uit testen toch moeten kunnen zien!
  Ik heb op mijn 12e ongeveer op eens out of the blue een allergie ontwikkeld voor rauwe appels, hierna kwam daar rauwe wortel bij, en nu (27 jaar oud) krijg ik ook reactie van bepaalde kersen/perziken/ananas… Maar gelukkig niet te extreem.
  Als ik het eet smaakt alles eerst best lekker, maar al snel krijg ik een goore bittere smaak in mijn mond, krijg ik prachtig volle tintelende lippen die helaas wel pijn doen, pijnlijk tandvlees en een opgezette keel. Gelukkig niet meer dan dat!
  Bij mij komt het door een “berkenallergie”.

  Verder: Netelroos? Gebeten door een vieze spin? Bed bugss?

 • Reageer Ester 30/01/2015

  Heb je wel vaker last van kiwi’s, of is dat iets nieuws? Ik krijg altijd een heel gevoelige tong na het eten van kiwi’s… soms kan ik er 2 op maar soms moet ik al eerder stoppen omdat ik anders een pijnlijke tong heb voor de rest van de dag 😉

 • Reageer Aïsha 30/01/2015

  Huuh, vreemd!! Vooral dat t aan je rechterkant zit en verder niet? Ik weet t ook niet, momma…

 • Reageer Sofie 31/01/2015

  Ik hoop niet dat je allergie te maken heeft met ps2, want dan wordt het leven wel erg saai en kloten 😉

 • Reageer Maris 31/01/2015

  O sucks. Ik heb geen idee wat het kan zijn. Balen. Ennuh… Slaap lekker. Lekker niks doen. Heerlijk

 • Reageer alice 31/01/2015

  Hoi Des,

  Nadat ik mijn kind heb gekregen heb ik ook allemaal
  allergieën gekregen. het begon met appels en daarna kersen en
  nu heb ik een kruisallergie. En ik kan niet tegen zaden. Daar krijg ik
  eczeem van bij mijn mond. Een clown mond noemen ze dat. Daar heb ik echt een
  hele tijd over gedaan om er vanaf te komen. Ik at een keer komkommer en mijn lippen
  werden nog groter dan die van lolo Ferrari. Nu moet ik gewoon heel goed kijken
  wat ik kan eten want het lijkt wel of mijn lijstje steeds langer word.
  Veel succes meid, hou een voeding dagboek bij en dan weet je waar je de
  reacties op moet zoeken.

 • Reageer Maai 03/02/2015

  Haha die laatste zin, slapen inderdaad! En uhm… Ik heb sinds de bevalling van melle ineens eczeem. Nooit gehad. Echt hormoon gerelateerd, denk ik. Kwam namelijk terug toen ik stopte met bv en verdween als sneeuw voor de zon toen ik weer zwanger werd. En quess what? Ik heb het weer…. Allergie tests zeggen helaas weinig, er is gewoon teveel waar je allergisch voor kan zijn. Hoop dat het snel afzakt en je er achter komt wat het is. Knuffel en geniet je weekend! Kussss

 • Reageer Rox 04/02/2015

  Misschien helpt het om een soort eetdagboekje bij te houden voor een week of twee drie? Met tijden erbij, en ook op welke dag je de reactie krijgt en uiteraard dan ook een tijd. Dan kun je zien welke voedingsmiddelen overeen komen!

 • Laat een reactie achter