Food en Interieur tag

05/02/2015 - 10 reacties

Ed op de creche, Joep geluidjes testen in de box; kortom ik heb weer eens tijd voor een tag. Een food tag en interieur tag dit keer.

Wat is je favoriete ontbijt:
Mijn meest favo ontbijtje is een broodje ei van mijn vader. Die maakt dat als de allerbeste, met heerlijk gesmolten kaas erbij. Soms slaap ik bij mijn ouders en dan app ik vanuit de slaapkamer “krijg ik ontbijt op bed?”. (En mijn vader appt dan terug “kom maar halen” #fail).

Hoe drink jij je koffie:
niet. Ik lust niet echt koffie. Ja, of het moet heel hip van de Starbucks zijn met een verkeerd geschreven naam op het bekertje en veel siroop er in.

Screenshot_2015-02-05-14-53-02

Wat zit er op je lievelingsbroodje:
mijn lievelingsbroodje zit helaas helemaal in Parijs. Een gegrilde panini met rosbief, kaas, champignons en een lekker sausje bij. Njam.

Soep of salade:
in de winter soep. Ik at laatst zo’n lekkere volle mosterdsoep trouwens, die wil ik ook eens gaan maken. En ik wil ook nog eens de perfecte uiensoep eten/maken. In de zomer eet ik trouwens het liefst een frisse salade.

Wat is je favoriete kookboek:
ik heb niet veel kookboeken. Ik denk dan altijd “die recepten staan gewoon op de website”. Lekker cheap.

Nooit meer zoet of nooit meer hartig:
IK KAN NIET KIEZEN, DWING ME AUB NIET OM TE KIEZEN!!!

Welke keuken (land) is je favoriet:
tja, ik zou nu eigenlijk de Indonesische keuken moeten zeggen he.  En die vind ik ook echt lekker hoor. Maar de Thaise keuken ook. En de Marokkaanse keuken. En de Italiaanse keuken..oh men. Ik zou nog beter elke dag pasta kunnen eten dan elke dag rijst. En ik zie zo veel lekkere dingen voorbij komen over de Libanese keuken. Die lijkt me dus ook overheerlijk. (As we speak ben ik nu Streetfood op 24 kitchen aan het kijken en hij is in Israel, en AHMEGAD, DAAR MOET IK OOK HEEN??)

Screenshot_2015-02-05-14-52-40

Wat is je favo foodfilm:
geen film, maar een docu: Jiro dreams of sushi. Ik zat de hele docu te watertanden. En ik kon alleen maar denken dat ik die sushi een keer MOET eten. Voordat die ouwe er niet meer is  (tis gelukkig een Japanner, die leven vrij lang).

Wat is je ultieme quilty pleasure:
de quarter pounder zonder augurk.

Wie is je grootste inspiratiebron:
Nigella natuurlijk, met of zonder coke, I still love her. En Jamie O. natuurlijk, wie houdt er nou NIET van hem?? Hij roept bijvoorbeeld heel hard “oeeeiiihhh!”, wanneer hij iets pittigs heeft gemaakt. En Anthony Boudain omdat hij zo stoer is en ook wel ergens heel woest aantrekkelijk.

Screenshot_2015-02-05-14-52-14

High end of low profile?
Als het maar lekker is. En ook heel belangrijk: als ik maar klantvriendelijk behandeld word. Ik kan bloed chagerijnig worden als ik te lang moet wachten op eten. Zowel thuis als in restaurants.

Wat is je lievelingsrestaurant?
Die heb ik niet echt.  LOML en ik doen onze date nights wel bijna altijd in Hanasato. Het is samen met een ander restaurant in Amsterdam de enigen die shabu shabu op de originele manier maken. En ik heb eens gegeten in Fiftheen in Amsterdam. Heerlijk verse producten, dat proef je meteen.

Screenshot_2015-02-05-14-52-24

Boodschappen doe ik bij de:
alles bij de Lidl, en wat ze niet bij de Lidl hebben (havermout, amandelmelk, Tony Chocolony ) koop ik bij de Appie.

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is:
pfff ik weet het niet. Als ik iets recentelijk mag zeggen: de sint jacobschelpen bij Hanasato. En de tajine van mijn schoonmoeder met kip en een heerlijk krokant velletje. En de pom van de moeder van vriendin R.

Wat is je favo cocktail?
die drink ik natuurlijk niet want ik kan niet tegen alcohol.

Koffie met George of Heston:
HESTON4LIFE. Heston is Baas. En George is toch al getrouwd, dus wat moet je daar nou nog mee. Maar Heston, ahmegad.  Die bedenkt dat je vis moet eten met een koptelefoon op waar je de zee bij hoort. HOE DAN?? En I love het intro liedje van zijn programma “In search of perfection”.

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?
Knoflook en Malden zeezout

Screenshot_2015-02-05-14-52-19

Mijn favo snack is:
iets met chocola of iets met kaas.

Wat zit er op jouw pizza:
zeefruit of 4 kazen.

Wat lust je echt niet?
ik lust alles. Ik denk dat ik orgaanvlees niet zou eten, maar dat heb ik eigenlijk nog nooit geproefd. En vroeger at ik geen spruitjes, maar zelfs daar kan ik nu wel een bord vol van op. Mijn schoonmoeder maakt het met oestersaus: heel lekker.

Het gekste dat ik ooit gegeten heb is:
de beentjes van Joep. Grapje.

Wat staat erop je food bucket list?
steak tartaar. En coquiles.

Ik kan niet leven zonder:
mijn telefoon.
nee ok, grapje. Heerlijk eten met mijn lievelingen rond 1 tafel.

De interieur tag!!

Mijn favoriete items in huis zijn:
de boekenkast vol met boeken van LOML en mij. Een vriendin van mij zei eens dat je heel duidelijk kunt zien welke boeken van mij en van hem zijn. Ik houd van gewoon goed luchtig en vooral leesbaar spul (Harry Potter, alles van Karin Slaughter), LOML houdt van boeken als “De wegen der vrijheid” van Jean Paul Sartre of “Onder het plaveisel het moeras” van A.F.Th. van der Heijden. Booooring.

Ik zou het liefst nog willen aanschaffen:
een grote diepe hoekbank in een lekker fel kleurtje. Die ook catproof is. Wij hebben nu best een fijne bank, maar de katten hebben em afgemaakt en Ed en Joep maken het ook regelmatig vuil. Daarnaast kunnen LOML en ik er niet beiden tegelijk op liggen zonder dat er irritaties komen (“ga even aan de kant met je voeten!” “nee, ga zelf aan de kant!”)

Als ik onbeperkt spullen mag kopen dan doe ik dat bij:
tja, ik zou nu het liefst 1 of ander hippe winkel in zuid Frankrijk willen noemen, maar de waarheid is dat ik geen verstand heb van interieur, inrichting or what so ever. Ik heb geen idee wat een beetje hip is of juist niet. Ik zou nu zelfs eigenlijk willen zeggen “wat is er nou mis met een huis vol met Ikea”, maar volgens mij mag je daar niet meer mee aankomen anno 2015.

Ik verschil niet heel veel van smaak met mijn partner.
Nee, dat denk ik niet. Ik houd van schoon, simpel en veel kleur. Geen prulletjes of dingetjes of wat dan ook. Het moet overzichtelijk zijn. Geen bosjes bloemen, hoogstens een geurkaars hier en daar. LOML heeft volgens mij wel een betere smaak dan ik, en komt regelmatig met leuke ideetjes maar voert ze vervolgens niet uit. Beetje jammer.

Dit item zou ik zo snel mogelijk weg willen doen.
onze koffietafel. We hebben er 2, van Ikea. De eerste was te groot, dus die zit nu in het atelier te verstoffen, en de tweede was te klein, en die ligt ook ergens in huis (typisch LOML en Des trouwens. Gewoon maar wat op de gok kopen en hopen dat t een beetje handig thuis past).

Accessoire dat echt typisch Des is:
geen idee. Ik denk kastjes? Of nee fotolijstjes. Ik houd van dingen aan de muur.

Feel free om de tags over te nemen, maar zet er dan ook ff bij dat je van mij hebt overgenomen zodat ik meer bezoekers krijg en hopelijk ook ooit eens een persreisje naar Aruba mag maken om een zonnebrandcreme te testen.
Zucht.

Vorige post Volgende post

10 reacties

 • Reageer Sahar 05/02/2015

  Haha oh oh, ben je weer Mas d’r (Aruba)vlogs aan t kijken? Ik ben nog wel geabonneerd maar kijk inmiddels niet meer.. t kost toch teveel tijd. Over eten gesproken, ben jij al bij dat nieuwe restaurant slash patissier Smaeck in de oude boteringe geweest? Ik ga er in ieder geval gauw langs om ALLES te proeven. Liefs!

 • Reageer Alix 05/02/2015

  Leuk om te lezen, zeker omdat ik me echt in veel van je antwoorden kan herkennen 😀 Ik ga de tag overnemen, ik ben zo’n enorme food fan! Lang leve de Lidl trouwens, ik haal er ook alles, behalve hele specifieke producten idd. Het enige waar ik niet mee kan meeleven is met de liefde voor chocola, ben er helaas allergisch voor! *insert emocries here*

 • Reageer Marjolijn 05/02/2015

  Haha je weet: Als je ECHT iets wilt, als je echt iets HEEL graag wilt, DAN LUKT HET!!!

  Leuke tag, ik hou van mensen die net zoveel van eten houden als ik 🙂

 • Reageer Danielle 05/02/2015

  Ik ben toevallig ook net bezig om de food tag in te vullen! Kreeg jij er ook zo’n honger van? 😉

 • Reageer Danielle 05/02/2015

  PS. Over dat laatste, deden mensen dat ook maar met mijn verzonnen Instagram Tag *cry*

  • Reageer Olga 06/02/2015

   Jij mag op reis naar Assen. Veel leuker.

 • Reageer Olga 06/02/2015

  Ik krijg hier dus zo’n honger van..

 • Reageer Whitney ♡ WhtnysWorld 08/02/2015

  Hihi ik gun je die reis naar Aruba heel graag! Wil zelf ook wel weer gaan.

 • Reageer Rox 10/02/2015

  Grappig. Ik denk altijd bij heel veel dingen die jij maakt of eet: “DAT MOET IK OOK ECHT EEN KEER PROBEREN DIT IS ZO CREATIEF EN HET LIJKT ME LEKKER EN OMNOM”. En dan zie ik bij jou steak tartare en cocquiles (of hoe je het ook schrijft) op je bucketlist staan. Laat ik dat nou wel weer vaak hebben gegeten. Eten en uit eten gaan is dus echt heel relatief.

  Overigens dacht ik ook gelijk aan de IKEA bij onbeperkt shoppen :’) IKEALOVER AND NOT ASHAMED OF IT

 • Reageer Sabienne 25/02/2015

  FOOD. LOVE IT. okee nu we dat gehad hebben, ik ben in de war. ik dacht namelijk dat sint jakobsschelpen en coquilles hetzelfde waren? en ik dacht, mijn grote vriend google gaat me vast helpen, maar dat deed hij niet echt. of begrijp ik iets verkeerd? anyway, coquilles zijn de bom either way.

 • Laat een reactie achter