Opvoeden enzo

03/02/2015 - 18 reacties

20150126_072831

Poe zeg jongens, dat opvoeden is ook best een zwaar karweitje hoor.

Zo slaapt Ed de laatste 3 weken elke avond tussen ons in. Bij ons in bed ja.

Dat ging zo: hij werd eens ’s nachts wakker, wat op zich niet raar is, die jongen slaapt vaker niet dan wel door, dus hij om 2 uur ’s nachts krijsen. Ik LOML een schop geven, LOML uit bed om Ed eruit te halen en naar de woonkamer te gaan voor een flesje thee.
Nee, zei Ed (dat zegt hij wel vaker; als ik voor elke “nee”  een euro zou krijgen zou ik nu miljonair zijn). Hij wees naar onze slaapkamer.
LOML liep naar de slaapkamer, hij wees naar ons bed, dus ging hij tussen ons in liggen. Prima, dachten wij. Hij wil even liggen, wordt wat slaperig en dan brengen wij hem naar bed. Maar nee hoor. Zijne koninklijke hoogheid wees vervolgens naar het lampje op mijn nachtkast. “Uit”, zei hij.
En ja hoor, na 5 minuten hoorde ik iemand naast mij snurken, niet LOML dit keer.

Ook op vakantie  vond Ed het maar machtig mooi. Met papa en mama EN broertje op 1 kamer slapen: heerlijk.

Ok, was dit niet iets wat ik altijd al wou? Ed lekker naast mij slapend? En eerlijk; het voelt ook heel fijn zo’n klein warm lichaampje naast me. Soms voel ik zijn handje in mijn nek (soms ook zijn voet in mijn rug, maar toch). Daarnaast wordt Ed in zijn eigen bed wakker van elk klein geluidje in huis, maar tussen ons in slaapt hij gerust door mijn hoestbuien heen en slaapt hij uit tot een uurtje of 7.00 (en dat is uitslapen, geloof mij).

Maar goed; we zijn nu 3 weken verder. Ed slaapt dus nog steeds tussen ons in. Het is dus inmiddels een gewoonte geworden. Sterker nog: het is inmiddels een strijd om hem niet meer tussen ons in te slapen.

Zo krijst Ed de boel bij elkaar als hij in zijn eigen bed ligt. En met krijsen bedoel ik dus: klinkt alsof er iemand gemarteld wordt. Soms laten we hem uithuilen, maar hij wordt dan ’s nachts wakker. En geloof mij: om een uurtje of 3 in de nacht is het bar moeilijk om consequent te zijn en vol te houden.

Want consequent zijn is nu key, zegt mede-milf Aish. Hoe moeilijk dan ook: nu moeten wij sterk zijn. Nu moeten wij volhouden. Nu moeten wij grenzen stellen. Alleen hoe moet ik consequent zijn als ik niet eens consequent bij mezelf ben? Als ik weer eens niet ga sporten (heb geen zin), of weer mijn administratie laat versloffen (heb allang geen overzicht meer) of weer niet gezond eet (het komt allemaal door het nieuwe 24 kitchen programma baking good baking bad).

Als ik zelf niet consequent ben, hoe kan ik het Ed dan aanleren?

Gisteren begon het weer. Ed krijste eerst de boel 1 uur lang bij elkaar. Toen sliep hij een kwartiertje, om vervolgens weer te krijsen. Toen sliep hij weer in, maar toen gingen wij op bed ,en werd hij weer wakker. Weer krijsen.

“Haal hem maar op”, zei ik tegen LOML. “Ik kan niet meer”.  LOML kwam binnen met een lachende Ed op zijn arm.
“Morgen is er weer een dag om goed op te voeden”, zei ik tegen LOML.
En te sporten.
En gezond te eten.
En mijn administratie te doen.

Vorige post Volgende post

18 reacties

 • Reageer Manja 03/02/2015

  Aaahh succes en sterkte meisje, misschien is het een sprongetje (heb geen idee hoor). Dikke knuffel!

 • Reageer Chantal 03/02/2015

  Nohhh.. probeer alles in hele kleine stapjes te doen. Een klein stukje van je administratie en een klein stukje van je opvoeding. Anders zie je door het bos de bomen niet meer en demotiveert het juist. En het is gaaf als je op het eind vd dag kan zeggen dat je in ieder geval iets hebt gedaan =)

 • Reageer Maris 03/02/2015

  O man en dan vooral in de nacht. Dan wil je maar 1 ding. Stoppen dat huilen en slapen. Hoop voor je dat je er iets voor vindt. Hier willen ze nooit bij ons slapen. Em heeeeel soms als ze ziek is, maar anders slaapt ze liever in haar eigen bed. Dus kan geen tips geven. Succes anyway.

 • Reageer Maai 03/02/2015

  Heeeel herkenbaar. Hier sliepen ze heel lang bij ons in bed. Het was een heel karwij dat te veranderen. En ik was zoooo moe dat ik lange termijn zooo niet belangrijk meer vond. Mijn grootste prioriteit was slapen. Zo snel mogelijk, op welke manier dan ook. Succes meis!

 • Reageer Mies 03/02/2015

  Heb zelf geen kleintjes, maar mennn.. I feel your pain girl! Wel heeft het de meest poepige foto ever opgeleverd. Ook iets waard toch? (enne ik geloof erin dat dat opvoeden vanzelf komt. Als jij slaap nodig hebt moet je ook aan jezelf denken!)

 • Reageer iooon 03/02/2015

  Ed denkt, voordat er nog een broertje / zusje bij komt

 • Reageer Priscilla 03/02/2015

  Ach hij is nog klein toch? Als hij dalijk op zijn 16e nog tussen jullie in slaapt, dan wordt het wat vreemd. Mijn zoon kwam tot zijn 3e regelmatig s nachts bij ons in bed. Hield vanzelf op.

 • Reageer Linda 03/02/2015

  Wat fijn om te lezen dat we niet de enige zijn. S-nachts is het zo lastig om alle goede voornemens te bewaren. Met als gevolg dat ze overdag oververmoeid zijn en snel reageren. Vreselijk. het moeilijkste vind ik nog dat onze zoon dan niet accepteert om opgepakt te worden en zich afzet tegen mij .

 • Reageer Olga 03/02/2015

  Ik lag al heel snel met een baby in bed te slapen. Misschien moet helemaal volgens de boekjes, maar ik vond mijn eigen nachtrust toch ook wel belangrijk :’)

 • Reageer sterrie 03/02/2015

  Join the club kan ik zeggen. Hier slaapt ie in principe natuurlijk in z’n eigen bedje maar wanneer er iets is, ziek/niet fit o.i.d., wordt ie ’s nachts wakker en wil vervolgens niet meer in eigen bedje slapen. En dan tussen ons in koest ie gewoon zonder probleem verder. Kunnen we in ieder geval allemaal een beetje slaap krijgen 😉 (zo denk ik dan maar…) Wordt vast vanzelf wel beter. .

 • Reageer Madelon 03/02/2015

  Stiekem zeg ik lekker laten liggen als het je meer nachtrust oplevert hehe. Misschien heeft hij behoefte om bij jullie te zijn. Mamahonger die een baby heeft is niet weg op die leeftijd. Hij zal vanzelf wel aangeven dat hij in z’n eigen bed wil. Net zoals hij aangeeft dat hij bij jullie wil en als een blok in slaap valt. Ik heb heel lang regelmatig bij m’n ouders geslapen en riep op een gegeven moment dat ik in een grote mensenbed wilde slapen hehe.

 • Reageer Sanne 03/02/2015

  Hahaha treffend! Dat geschreeuw alsof ie gemarteld wordt. Zeer herkenbaar. In de supermarkt nog onlangs… Dan zie je mensen al op hun mobiel zoeken naar het nummer van jeugdzorg.

  Als je vandaag te moe bent, is er inderdaad morgen weer een dag om goed op te voeden 🙂

 • Reageer sanne 03/02/2015

  Zo herkenbaar!! Ik wil ook gewoon slapen snachts! Nikki ligt regelmatig bij ons… Ik denk dan maar… Als ze 16 is dan wilt ze dat vast niet meer

 • Reageer Inge 03/02/2015

  Bij ons dus ook een beetje van dat hoor, ze is nu 6 weken, en nu en dan ligt ze ook tussen ons, dan heb ik het gewoon gehad, ik wil slapen, mijn ventje wilt slapen, dus tussen ons in, en wat gaat dat goed hé 🙂

 • Reageer Sofie 03/02/2015

  Haha, door de foto en je schrijfstijl moet ik er heel erg om lachen, maar eigenlijk lijkt het me best vervelend. Succes ermee!

 • Reageer Rox 04/02/2015

  Meh. Dat is kut. Natuurlijk nog geen kids hier, maar wel een snurkende vent. En als je moe bent wil je idd maar één ding: SLAPEN. DUS HOUD OP MET WELK GELUID DAN OOK HUUU! Ben benieuwd hoe het afloopt Des!

 • Reageer Nicole 06/02/2015

  Lastig hé? Kaylee is momenteel ook een nachtbraker. Maar tussen ons in slapen: hell no. Zij wil gewoon enkel naar beneden om een kwartiertje/halfuurtje voor de buis te zitten, om vervolgens weer te gaan slapen. Soms ook niet hoor. Soms wil ze gewoon niet slapen. Wel TV. Soms lopen we 20x naar beneden. Boven is voor haar slapen. En als ze dat niet wil, wil ze dat ook niet in ons bed. Ze wijst meteen naar de trap. Kleine draak. Het zijn soms net kleine duiveltjes.

  Sterkte, succes en alle andere goed bedoelde wensen.

  Het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een fase, het is een monster, het is een fase, het is een fase.

  Het komt goed. Ooit.

 • Reageer T 08/02/2015

  Oordoppen kopen en E terug in eigen nestje…..het is net een puppy ♡

 • Laat een reactie achter