Projectpositief-tag

20/02/2015 - 6 reacties

Boris-Pasternak-quote-on-man-being-born-to-live-500x333

Zo vlak voor het weekend nog even een “projectpositief-tag”, verzonnen door Dagmar Valerie.

Wat is je favoriete quote en waarom?
(ik zeg altijd ku.oot)(haha). Dat wisselt per dag. Ik zie soms heel wat pareltjes op Instagram voorbijkomen. Eentje die ik heel wat jaren geleden heb gelezen ken ik nog steeds:

“Je wordt geboren om te leven, niet om je leven voor te bereiden”.

Ik ben namelijk altijd bezig met later. Met al die dingen die ik nog moet doen. En dan denk ik altijd “ als ik nou nu alvast een was draai/boodschappen doe/het huis opruim/me bezig houd met de afspraak die ik pas over 2 weken heb staan/ dan hoef ik dat straks niet te doen”. Continue ben ik bezig met iets wat nog gedaan moet worden, en ik DENK dat ik daarmee klaar ben, maar dat is eigenlijk niet zo. Ik had het er eens met mijn beste vriendin R. over. Die zei toen “maar lieve schat, zo geniet je dus niet van het NU”.  Dat raakte mij wel, want ik ben inderdaad helemaal niet bezig met genieten van nu. En bovendien: waarom continue dat voorbereiden? Waarom kan ik dat gewoon niet op het moment zelf doen?

Nog steeds heb ik er wel moeite mee, maar ik probeer nu echt letterlijk & figuurlijk een stap terug te doen. Ho Des, waar zijn we nu helemaal mee bezig, moet je deze taak echt nu “alvast”  doen, of kan je nu ook gewoon even om je heen kijken en genieten van wat je nu doet?

Welke droom zou je in je leven willen realiseren? Yes you can!
Eentje die altijd voorbij komt: een boek schrijven. Verder wil ik, en dat klinkt lekker cheesy, gewoon gelukkig zijn.

Wat betekent geluk voor jou?
Hmm..ik moet hier echt even over nadenken. Ik denk even aan de 2 monsters die ik gebaard heb, ik denk even aan een kattenplaatje, ik denk even aan heerlijk eten met mijn besties. Maar ik denk dat echt geluk is: de ultieme vrijheid om te kunnen doen wat jij wilt. Dat klinkt zo makkelijk, maar om te doen wat jij echt wilt, moet je ook weten wat je dan precies wilt. Wat JIJ precies wilt. En niet de samenleving, of wat mensen om je heen doen, of omdat mensen met goedbedoelde adviezen komen (“he, misschien is dit ook wel leuk voor jou?” ). Als je die vrijheid hebt, dan is dat denk ik echt ultiem geluk.

Wie kan jou ontzettend opvrolijken?
Mijn vriendinnen. Een knuffel en een natte kus van Adam. LOML en zijn grapjes. Muziek van Amelie.

Voor wat mogen je ’s nachts wakker maken?
Voor een leuk gezellig gesprek over Het Leven met veel lekkere snacks erbij.

Waardoor kreeg je voor het laatst een lachbui?
Ik moet altijd lachen om de gesprekken in de whatsapp groep van de Clubcake. Dat gaat overal en nergens over. Heel hard lachen moest ik toen Ed keiharde scheten liet en Joep daar weer om moest lachen. (Vervolgens moest ik een beetje huilen, want zo gaat dat dus worden in een huis vol met mannen).

Op welke prestatie ben je het meest trots?
Cheezy: dat ik 2 gezonde kinderen op de wereld heb gezet. Niet zo cheezy: dat ik zo ver ben gekomen qua persoonlijke groei. Als ik mezelf vergelijk met jaren geleden dan besef ik me dat ik gegroeid ben (OOK LICHAMELIJK JA, OK ERG GRAPPIG). Ik blijf mezelf “verbeteren”, mezelf in balans brengen. De motivatie die ik daarvoor heb, daar ben ik trots op.

Welke boodschap zou je graag aan anderen willen geven?
Let de lat niet te hoog voor jezelf. Trek niets aan van anderen. Wees optimaal tevreden met jezelf. Eigenlijk wil ik zeggen: houd eerst optimaal van jezelf voordat je afvalt/een vriendje wilt/kinderen wilt/enz enz. Ultieme geluk, ultieme liefde moet je eerst in jezelf vinden, voordat je het vraagt van anderen.

Dat en: let goed op de houdbaarheidsdatum bij de 35% korting van de appie. Voordat je weet zit je kotsend bij de wc (ik).

Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Reageer Whitney ♡ Whtnysworld 21/02/2015

  Altijd leuk om deze tag te lezen.. hihi je tip is ook goed om te onthouden lol

 • Reageer Dina 21/02/2015

  Jouw persoonlijke boodschap is pas een pareltje. <3 Daar zou je zo een #inspirationalquote van kunnen maken op Instagram.

 • Reageer Lenneke 22/02/2015

  Herkenbaar om altijd maar bezig te zijn met later. Dat is ook een van de redenen waarom ik ouder worden helemaal niet leuk vind. Al je keuzes hebben steeds meer invloed op je toekomst :’)

 • Reageer Marieke 25/02/2015

  Mooi! Ik was ook altijd bezig met later. Had zowat al een heel plan klaar hoe mijn toekomst eruit moest gaan zien. Maar ja, soms loopt alles anders. Genieten van het nu is iets wat ik nog altijd moet leren, maar ik ben al best goed bezig, al zeg ik het zelf!

 • Reageer Aïsha 26/02/2015

  Dit is nog eens een leuke tag!! En allemaal zo herkenbaar wat je schrijft. En dat groeien van jezelf (NIET lichamelijk) is ook iets waar ik trots op ben. Bij jou en bij mij

 • Reageer Myriam 28/02/2015

  Fantastische quote!!! Niet zo makkelijk om naar te leven toch…

 • Laat een reactie achter