Vakantie

08/02/2015 - 12 reacties

We gingen dus op vakantie. En oh, wat hadden we daar zin in. LOML en ik dan he, want Ed&Joep hebben nauwelijks idee wat vakantie echt is. Sterker nog: zij leven nu dagelijks in een vakantie want alles wordt voor ze gedaan (en nog mopperen en jengelen he, zo ondankbaar!).

Goed, we hadden er zin in. We waren er ook echt aan toe ook. Ik vooral, want ik was in 2014 nog niet op vakantie geweest. Call me a luxepoes, maar ik moet gewoon elk jaar op vakantie gaan.

Ik maakte lijstjes, want die maak je als je op vakantie gaat met kids. Ik haalde tig flessen zonnebrandcreme, en petjes, en antimuggen spray zonder deet (want super super gevaarlijk voor kinderen las ik ergens), ik nam genoeg rompertjes mee (want daar kun je niet genoeg van hebben zeiden andere moeders) , ik draaide nog wat wasjes, enz enz.

De avond voor vertrek sliepen we in een hotel vlakbij Schiphol omdat we vroeg moesten vliegen. “Ik heb er al helemaal zin in!”, zei LOML verheugd. “Ik zit al helemaal in de vakantiestemming!”, riep ik enthousiast.

We kregen nog veel “veel plezier!” en “geniet ervan!” appjes, en daar gingen we.

Om een lang verhaal kort te maken: van de oorspronkelijke 10 dagen dat we zouden gaan, bleven we er maar 3 dagen.

Waarom we eerder naar huis gingen? Ik weet het niet zo goed, en ergens ook weer wel. Het is een combinatie van veel dingen:

het 5 sterren hotel waar we verbleven viel al erg tegen. Wij dachten: luxe, schoon, netjes, groot, en vooral: alles bij de hand. Want immers: dat is handig als je met 2 kids op vakantie gaat.  Het is altijd een kwestie van persoonlijke smaak en wat je gewend bent natuurlijk; maar schoon en netjes en groot was het zeker niet, en alles bij de hand hadden we ook niet.

LOML en ik waren ook erg moe. Lichamelijk waren we bekaf en ik had ook nog eens die stomme allergische reactie (nog steeds last van btw). Waar je normaal juist van een vakantie opkikkert (want je rust uit), kon dat nu natuurlijk niet. Logisch ook: de situatie is hetzelfde als thuis. Met 2 jonge kids in dat hotel dat tegenviel.

En ja de kids. Of nou ja eigenlijk: er was niets mis met de kids. De kids waren zoals ze zijn op deze leeftijd: gewoon kids. Nee, het was eigenlijk meer dat LOML en ik het best onderschat hebben. Dat we dachten “ergens wel te kunnen genieten”. Ik bedoel: ik had een e-reader mee. LOML had nog een springtouw mee “even sporten tussendoor”. Nee, we beseften ons daar, zo ver van huis, dat we er echt middenin zaten. Dit is het nu. Geen us-time. Geen lange wandelingen langs het strand met zijn twee. Geen om 2200 uur beslissen wat we gingen eten.  Het was echt een continue zorg voor de kinderen en nauwelijks oog voor elkaar. En doordat we zo moe waren, doordat het hotel zo tegenviel, en dus eigenlijk alles bij elkaar beseften we: we willen naar huis. We konden elke dag zuchtend en kreunend de dag daar doornemen of gewoon naar huis. Ons huisje.
De keuze was al snel gemaakt.

Wat we, of tenminste ik, er van geleerd heb?

 • dat thuis echt als een veilige haven aanvoelt.  Daar ben ik best een beetje trots op, want ik heb daar zelf voor gezorgd.
 • dat vakantie met kinderen nu echt anders is. Maar dus: echt.
 • dat een all in hotel niet bij ons past. We dachten dat dat handig is, maar eigenlijk ben je juist erg gebonden aan de tijden van ontbijt, lunch en avondeten. We hadden 2 jaar geleden een huisje met een gehuurde auto in Mallorca en dat was eigenlijk veel leuker.
 • DAT FOTO’S OP HOTEL SITES NOOIT RECHT DOEN AAN DE KAMER IN HET ECHT!!!

En tenslotte: dat ik de lat voor mezelf als moeder niet te hoog moet zetten. Nee, ik hoef niet backpackend met een kind op mijn rug door Australie te gaan om een supermoeder te zijn.
Ik ben een net zo goede moeder thuis. Altijd.

Vorige post Volgende post

12 reacties

 • Reageer karin 08/02/2015

  Haha, hoe herkenbaar. Wij kregen als cadeau van onze ouders bij ons trouwen een heuse huwelijksreis. Naar een all in hotel, op de canarische eilanden. Heerlijk natuurlijk. Maar we hadden ook onze oudste, toen 9 maanden oud, en we waren zo kapot van het hele trouwgebeuren allemaal…

  Uiteindelijk bleek het hotel rampzalig (kakkerlakken zo groot als de speelautootjes van onze zoon *griezel*) waardoor we zelf verplaatst zijn naar een ander hotel, waar ik van pure ellende en vermoeidheid blijkbaar zo’n gebrekkige weerstand had dat ik acuut een enorme borstontsteking kreeg en vier dagen lang met hoge koorts met een baby aan mijn borst in bed heb gelegen.

  Onnodig te zeggen dat ik zó blij was dat we weer thuis waren, in ons eigen frisse bed, met alles bij de hand wat we nodig hadden en een temperatuur waar onze niet-zo-makkelijk-slapende-zoon eindelijk weer wilde dutten.

  Ter geruststelling: het wordt daadwerkelijk makkelijker en leuker. Nu (onze kleintjes zijn 10, 8 en 6) zijn vakanties heerlijk. Een beekje met wat stenen, een bos om in te ravotten, een hele stapel spelletjes en een plattegrond om allerlei uitjes met z’n vijfjes te plannen is alles dat ze nodig hebben om zich uren te vermaken… en ons heerlijk onderuit met een boek op het gras te laten genieten, tussen alle spelletjes door.

  Maar babytijd en op vakantie? Nee, was ook niet mijn favoriete combinatie 🙂

  Hoop dat het beter met je gaat, allergie-wijs. En dat je gauw bent uitgerust van alle vakantieperikelen 😉

 • Reageer Whitney ♡ WhtnysWorld 08/02/2015

  Vervelend dat jullie vakantie tegen viel zeg.

 • Reageer Maaike 08/02/2015

  Vakantie met kinderen is ook lastig… altijd lastig om je weg vinden… Ik vind het de laatste 2 á 3 jaar pas leuk worden (Jamie is nu bijna 7)

 • Reageer Dionne 08/02/2015

  jij beschrijft nu dus precies hoe ik me mijn toekomstige vakanties voorstel, en waarom ik baby Kwast wil dumpen bij opa en oma’s en gewoon met z’n 2en weg wil. Maar die Marijn he, die denkt dus dat het nog best wel kan. Baby in een rugzak zetten en naar verweggistan en dan lekker tobben met je luiers en dutjes en prakkies. Nou ik zie het zo ontzettend NIET zitten. Maar goed, ik denk dat hij binnen een week na Kwasts geboorte wel is bijgedraaid.

 • Reageer Manja 08/02/2015

  ooww jammer zeg! Maar je kijkt er goed tegenaan. N vriendinnetje houdt zich vast aan de gedachte dat als ze 7 zijn, alles gewend is en je weer wat meer tijd krijgt. Geen idee waarom 7, misschien omdat ze dan allebei naar school gaan? Nu is het buffelen en overleven. Succes! 😉 xx

 • Reageer kimberley 08/02/2015

  Hoi des,

  Wat ongelooflijk jammer om te lezen dat jullie vakantie zo tegen is gevallen. Wij zelf reizen erg veel, ook met kind(kinderen) en hebben ook al een aantal keer een vies appartement meegemaakt. Maar na zelf een beet schoonmaken beviel het allemaal.prima.
  Wat wij helemaal.geweldig vonden was de rondreis door Canada en Amerika met ons zoontje van toen 15 maanden. Rijden wanneer je wil, stoppen waar en wanneer he wil. Alles gewoob aanpassen op de kleine. Optijd stoppen.zodat de kleine lekker kan rennen en ravotten. Beetje eten en weer lekker verder rijden. Tijdens een.wandeling kleine op je rug dragen en regelmatig even.laten lopen.
  Wij Stelden ons er niet op in dat we zelf konden genieten. Nee Wij wilden genieten met de kleine erbij en dat lukte heel goed. Wij relaxt, kind relaxt en dat was genieten. Kan t iedereen aanraden. Mazzel was wel dat het geen peuter was waar we mee op pad waren.
  Paar maanden terug in Portugal geweest en ook dat ging prima. Appartement gehuurd gehuurd, auto gehuurd en heerlijk op pad. Vooral Gereden als bodhi moest slapen. Ik vind reizen met een kind anders, maar net zo leuk en wandelingen etc savonds hebben.wij gewoon allemaal gedaan. Bodhi sliep in de wagen of de backpack op de rug, eenmaal terug lekker in bedje gelegd. En hij slaapt weet verder. Hij scheelt 1 dag Met ed.

  hopelijk zal jullie volgende vakantie beter zijn. Wil je meer tips mag je me.altijd mailen mailen.
  Groetjes kimberley
  Ps, sorry voor de gekke en dubbele worden, punten en spelfouten maar de typemachine van.mijn telefoon is aan het flippen.

 • Reageer Nicole 08/02/2015

  Wel ontzettend jammer dat het zo tegenviel. Je verheugt je er toch op. Maar met kinderen is inderdaad lastig. Wij hebben 2x Denemarken geannuleerd. We wilden lekker met de auto (7 uur rijden) en lekker van alles bekijken, wandelen, shoppen, genieten. Nou, we durfden het niet aan, aangezien Kaylee het amper uithoudt met een reistijd van 2 uur, haha.

  Ach, lekker thuis en andere soort vakanties (een grote speelhoek/zwembadvakantie ofzo) is helemaal niet erg. De super grote vakanties waar je écht tot rust komt, komen sneller dan je denkt. Kindjes tussen 0 en 5 jaar is heel anders dan met kindjes vanaf 5 jaar. Komt allemaal goed, het duurt gewoon eventjes.

 • Reageer Maai 08/02/2015

  Oh neee, dat is jammer zeg. Maar ik kan het me toch wel goed voorstellen. Ik zie juist altijd stiekem heel erg op tegen de vakanties. Thuis is gewoon het allerfijnst. Nu nog wel een paar dagen met z’n allen als alternatief?

 • Reageer Merel 09/02/2015

  wat zonde en balen dat het tegenviel.
  Met inze oudste zijn we naar curacao geweest toen ze 6 maanden was.
  Dat was ook even wennen gelukkig sliep ze op het strand in de ringsling die we gebruikte als hangmat tussen onze bedjes.
  Maar als het hotel tegen valt wil je gewoon thuis genieten van je vrije dagen samen ipv de kakkerlakken of alle andere min punten.
  Volgende x beter. Eerst die allergie tackelen

 • Reageer iooon 09/02/2015

  Ah zo jammer. Hopelijk wordt je volgende vakantie ervaring beter. 🙂

 • Reageer Marlous 09/02/2015

  Ah wat balen zeg. Lijkt me ook best lastig, met jonge kinderen op vakantie gaan. Misschien de volgende keer toch oppas regelen :p

 • Reageer Wendy 09/02/2015

  Wat balen zeg, maar eigenlijk ook heel knap dat je er voor gekozen hebt om lekker weer naar huis te gaan. Ik zou zo’n eigenwijs zijn die het dan koste wat het kost uit wil zitten. Hoe erg we er ook onder lijden. Erg eigenlijk.

 • Laat een reactie achter