Haat aan de sport

19/03/2015 - 24 reacties

IMG_20150319_103735

Ik zeg het maar zoals het is. Ik haat sporten. Maar echt. Ik haat het, ik haat het, ik haat het. Ik heb me er ook gewoon bij neergelegd. Want heel vaak vroeg ik mezelf nog af: maar Des, waarom haat je sporten? En moet je niet gewoon een sport zoeken die je leuk vindt? Zijn jij en de sport of your life elkaar gewoon nog niet tegengekomen?

Nee nee nee, zeg ik dan tegen mezelf. Dat is het gewoon niet. Ik haat elke sport gewoon, klaar.

Als ik gewoon mijn leven kon leiden (lekker met de kids, blogjes schrijven, draagconsulten geven en vooral erg veel lekker eten) en tegelijk niet moddervet kon worden en toch mijn conditie op peil hou, dan zou ik daar voor kiezen. 100%.

Jullie denken waarschijnlijk nu: ja duhh Des, wie wilt dat nou niet?

Nou ik ken genoeg mensen die sporten echt leuk vinden (??). Ja, die bestaan.
Die het echt leuk vinden om naar de sportschool te gaan. Die ’s ochtends denken “yes! vanavond mag ik weer lekker gemarteld worden tijdens een crossfit lesje!”. Of mensen die tijdens het strikken van hun hardloopschoenen denken “yess, even lekker 15 km met tegenwind hardlopen, woehoee!”.

Ik benijd ze.
Strontjaloers ben ik op die mensen.
Ik wil dat gevoel ook.
Het enige wat ik denk zodra ik weet dat ik weer “moet”  hardlopen”  is: “shit. Verdommme. Godver. Ik wil niet”.

Ook tijdens het hardlopen vind ik het saai. Tijdens elke stap denk ik “naar huis, naar huis, ik wil naar huis”.  En “ik moet nog zoveel dingen doen, waarom loop ik hard, waarom??!”.
Dit gaat zo door, tot ik thuis ben.

Want eerlijk is eerlijk: het gevoel NA het sporten, kijk. Daar houd ik nou van. Dat vind ik nou wel leuk. Wat zeg ik: dat gevoel vind ik heerlijk Als ik bezweet thuis kom en onder de douche stap .Als ik in de spiegel kijk en een heerlijk gezond sport gloedje op mijn kop heb.

Dan denk ik pas “fieuw, ik heb gesport, joehoe!”.

En zoals ik laatst (in capslock) zei: van sporten krijg je echt energie. Van sporten voel je je echt beter. Er is nooit een keer geweest dat ik thuiskwam en dacht “gadverdamme, waarom ben ik nou toch wezen hardlopen”.

En daarom blijf ik dus toch hardlopen. En binnenkort ook yoga want een lezeres wees me op een yogaschool voor “maar” 35 ekkies per maand. ON-BE-PERKT. Ja, dat vind ik nogal wat ja (yoga is meestal 10000 euro voor 1 lesje per week. Bij wijze van).
(waarom is yoga trouwens zo duur??).

Dus nu loop ik hard. En doe ik binnenkort aan yoga.
Dat vind ik nogal wat, voor iemand die sporten zo haat.

Vorige post Volgende post

24 reacties

 • Reageer Soraya 19/03/2015

  Zo herkenbaar. Ik ben pas begonnen weer met sporten in de sportschool en ik vind het zooo saai. Maar ik moet van mezeld. Omdat ik me dan inderdaad beter voel. ik ben benieuwd hoe je yoga dan gaat ervaren. Dat lijkt me op zich best ok.

 • Reageer alice 19/03/2015

  Wat leuk yoga! Wil ik ook!! Hoe heten ze!!! (dan meld ik me vandaag
  nog aan)

 • Reageer Petra 19/03/2015

  Yoga wil ik ook graag nog doen!
  Ik was de grootste sporthater ooit, maar toen sloot ik me in Amerika aan bij het zwemteam van mijn school. 1,5 jaar nadat ik terugkwam in Nederland ben ik begonnen met hardlopen, omdat zoveel bloggers het ook deden en zij waren zo enthousiast. Dat doe ik ondertussen 2,5 jaar (waauuuw, zo lang al!). Ik heb tussendoor nog wat groepslessen hier en daar gedaan. Heb bij de fysiotherapeut kennis gemaakt met krachttraining en dat vind ik wel erg leuk. Ik heb nu dus ook een abonnement bij de sportschool, waar ik minimaal eens per week krachttraining doe. Als ik meer tijd heb, wil ik nog een keer extra, ook voor mijn bovenlichaam. En misschien kan ik dan ook wel groepslessen van hun proberen.
  Maar ik vind eigenlijk niks leuk TIJDENS het sporten. Ik zweet, heb het benauwd, vind het zwaar. Maar als ik merk dat ik vooruit ga (sneller rennen, langer rennen, zwaardere gewichten), dat vind ik enoooorm leuk. En inderdaad erna. En dat is waarvoor ik het doe, denk ik, haha.

 • Reageer Nene 19/03/2015

  Gelukkig, ik ben niet de enige. Gatver wat is sporten stom stom stom (dat zeg ik tijdens het sporten ook vaak hardop)
  Ik doe het alleen omdat het gewoon ‘moet’ en daarna ben ik blij dat het weer klaar is. (ja ok, voor een dagje dan, dan doen we hetzelfde nog een keer en daarna weer etc)
  Het er tegen op zien is ook al zo erg, dat je weet dat je er niet onderuit gaat komen. (van jezelf dan, natuurlijk kan je kiezen het vandaag te skippen, maar als ik daar 1x aan begin, is het einde zoek ben ik bang)

 • Reageer Lisa 19/03/2015

  Haha leuk stukje!
  Ik moet eerlijk zeggen dat ik een van die mensen ben die gek is op sport. En dan wel om de reden dat ik een sport heb gevonden die ik echt leuk vind en die ik het liefst elke dag zou doen, en dat is volleybal. Hardlopen vind ik inderdaad ook echt niks aan!

 • Reageer Elsbeth 19/03/2015

  Ik haat het ook met heel mijn hart. Ik trek hardlopen ook echt niet, ik hou het niet vol. Alleen dansen vond ik echt heel leuk maar ik woon niet meer in de buurt van iets waar ze streetdance geven. En van 1 x per week zo’n lesje heen en weer hupsen krijg je geen conditie dus echt sport wil ik dat niet noemen. Ik zorg ervoor dat ik heel veel wandel en dus lichaamsbeweging krijg maar verder haat haat haat aan sport.

 • Reageer Manja 19/03/2015

  ugh, dat heb ik nou ook, daarom hou ik ook niks vol (zeker niet hardlopen). Maar yoga… dat blijf ik gewoon doen!

  En waarom het zo duur is? Zaalhuur, vraag/aanbod, kwaliteit, je moet er als docent iets aan overhouden, zeker als yoga je hoofdinkomen is (dan is iets natuurlijk niet voldoende), vaak ben je zzp-er en moet je nog heel wat afdragen aan belastingdienst, investeren in de toekomst, sparen voor als je ziek bent/vakantie wilt.

 • Reageer Maai 19/03/2015

  Whahaha, uhm ik hou van sport. Maar niet van hardlopen, precies wat jij hebt en ook ik doe het. Of ik bedoel, ik ben het van plan. Ik sport straks weer lekker 3 x per week badminton. Twee keer afbeulen in de training en een wedstrijd. Ik wandel ook graag. Skeeler graag, mountainbike graag….. Haha, ik vind eigenlijk zoveel leuk. Gekke Des 😉

 • Reageer Madelon 19/03/2015

  Ben heel benieuwd wat je van Yoga gaat vinden. Ik vond het enorm zwaar haha.

 • Reageer Tamarah 20/03/2015

  Zoooooo herkenbaar! Het gevoel na het sporten is waarom ik het (wel nog te weinig) doe. Hardlopen doe ik alleen als ik achterna wordt gezeten door iets engs, maar Yoga doe ik al langer.

 • Reageer Inge 20/03/2015

  Ai, ik ben dus zo een uitzondering, ik vind sporten echt de max. Momenteel kan ik minder naar de sportschool wegens ‘geen babysit’, maar zodra ik kan, dan ga ik er voor… Yoga kan ik wel nog doen, maar slechts één keer in de week momenteel :(, maar ik ga me inzitten om terug self-practise te doen, dat moet lukken!!
  Succes met de yoga! en laat weten hoe het gaat hé 🙂

 • Reageer Weekend happiness sharing #2 - Bringing Happiness 20/03/2015

  […] eerlijk te zijn werkt mijn tien jaar oude waterkoker nog prima. Herkenbaar stukje van Des ‘Haat aan de sport‘. Ik zou echt heel heel heel graag willen dat ik sporten gewoon heel erg leuk zou vinden, […]

 • Reageer Myriam 21/03/2015

  Leuk geschreven! Gelukkig ben ik zo’n gezegend persoon dat gek is op sporten. Als ik enkele dagen niet gesport heb, daalt mijn humeur tot ergens onder 0. Heerlijk vind ik het om mezelf fysiek af te matten.

 • Reageer sigrid 21/03/2015

  DES, WELKE YOGASCHOOL? ik zoek er ook een in groningen en ik wil heel graag weten waar je 35 euro betaalt!

  overigens: zelfde gevoel over sporten. ik heb er nooit zin in en als ik naar mn lichaam zou luisteren (wat iedereen doet 😉 dan lag ik de hele dag op de bank. maar het gaat om het gevoel erna: DAN op de bank liggen. en dan is er niks lekkerder. dus dat houd ik mezelf dan maar voor ;).

 • Reageer Nine|Tree 21/03/2015

  Uh Des.. Welke yogaschool is dat??!?!!

 • Reageer Mille Pagine 21/03/2015

  Hee Des! Ik ben ook zo’n liefhebster van rennen, zo’n crazy one die uitkijkt naar de dagen dat ze mag hardlopen. Loop je wel met muziek? Scheelt bij mij een heel stuk! En anders: kleinere rondjes en vaker gaan? Succes! Heel knap van je dat je toch steeds weer gaat 😀

 • Reageer Sas 22/03/2015

  Ik hou alleen van skaten<3 Hardlopen vind ik echt dodelijk saai ^^

 • Reageer Lenneke 22/03/2015

  Ik HAAT sporten dus ook echt oprecht. Ben nu maar als suffe doos begonnen met wandelen, omdat ik dan nog het gevoel heb dat ik iets doe en ik vind dat niet onwijs naar. Toch wil ik ooit in mijn leven 10 km hebben hardgelopen, maar dan vraag ik mezelf weer heftig af waarom en ga ik echt heel erg de deur niet uit.

 • Reageer Mimi Rose 24/03/2015

  Je schrijft zo leuk! Hahaik herken t gevoel.
  Ik sportte een tijd terug elke dag behalve t weekend. Ik heb nu een hekel aan de dagelijkse sporters. Lol. Puur jaloezie want ik wil ook. 🙂

 • Reageer Marieke 24/03/2015

  Des (haha!) te knapper vind ik het dat je toch nog steeds gaat. Ik heb momenteel een ‘ik haat sporten’-fase, niet heel handig met een bruiloft in het vooruitzicht. Ik hoop stiekem dat ik snel weer in die fase kom van ‘yes, ik mag weer hardlopen’. Zucht.

 • Reageer Ilham 25/03/2015

  Lopen IS saai! Bij mij gebeurt sporten in periodes en wanneer ik een halfjaarabonnement neem voor de fitness ga ik regelmatig en geniet ik ook echt van het sporten daar (alleen de tocht naar daar haat ik). Wanneer mijn abonnement afloopt, word ik weer een couch potato.

 • Reageer Paul 26/03/2015

  Het gevoel na het sporten daar doe ik het ook voor. Inmiddels sleep ik mezelf weer naar een sportschool, maar elke keer weer met tegenzin. Mijn enige motivatie is het gevoel achter af, en het feit dat ik merk dat ik weer strakker in mijn vel zit.

 • Reageer Jorien 01/04/2015

  Gniffel grinnik. Alsof ik mezelf hoor gewoon. Ik ben ook zo’n sport hater haha tot ik daarna denk yeey leuk heb ik er toch maar weer een workout op zitten. Totaly feel ya!

 • Reageer Marcella 02/04/2015

  Goed bezig Des, you sporty!

 • Laat een reactie achter