met mijn natte oksel tegen je neus

21/04/2015 - 23 reacties

Screenshot_2015-04-21-14-23-26

Soms schrijf ik stukjes waarvan ik denk: Des, zou je die nu wel online zetten? Zou je dat nou wel echt doen? Ik noem maar wat onderwerpen hoor: over dat ik stiekem verliefd ben op Dennis Storm,  dat ik Bram Moskofiets “spannend” vind of dat ik altijd zit te gluren bij de overburen (maar voor hun heb ik maar 1 woord: GORDIJNEN).

In diezelfde categorie ook dit stukje.  Ik zal het maar gewoon zeggen zoals het is: ik stink niet naar zweet. Nooit. Niet na het sporten, niet bij warme weer. Ik gebruik ook geen deo. Wat zeg ik: ik heb niet eens deo in huis. Ja, heel soms wel. In de zomer, dan heb ik die van Dove. Maar niet omdat ik stink, maar omdat ik dat zo’n frisse zeepachtige geur vind hebben. Dus prima: dan wil ik weleens wat spuiten. Maar nogmaals: alleen dan.

Soms heb ik het er met mijn zusje over. Zij stinkt ook nooit naar zweet. Het zal wel in de genen zitten. Ik kan sporten wat ik wil, maar echt: ik stink gewoon echt niet.

Ik zou dit wel op mijn cv willen zetten. “Fijne collega die prima in zowel groepsverband als alleen kan werken. En oja: stinkt ook nooit naar zweet”.

Want trots dat ik ben, dat snappen jullie ook wel. In ieder geval 1 stukje talent waar ik niet mijn best voor hoeft te doen. Waar ik andere mensen jaloers mee kan maken. Zie mij hier eens niet stinken naar zweet.

Echt, ik zou het van daken willen schreeuwen. Alleen: dat doe ik natuurlijk niet. Want ehh..tja. Mensen zullen wel denken. Des, dat geloven wij natuurlijk niet. Jij stinkt net zo hard naar zweet net zoals zelfs Beyonce na een heftig concertje zal rieken, wedden!

Soms kom ik thuis, nat van het zweet van heel wat kilometertjes hardlopen. Dan zeg ik tegen LOML: KOM JIJ EENS EVEN HIER, RUIK EENS EVEN! En dan stop ik mijn natte oksel zo tegen z’n snufferd.
“Nee, jij stinkt echt niet”, zegt hij dan. En natuurlijk LOML is mijn man en hopeloos verliefd op mij en misschien daarom niet helemaal onpartijdig, maar toch.

Eigenlijk wil ik dat dus ook keihard roepen tegen iedereen die dit stukje nou leest. Want ik hoor jullie denken: ik geloof je niet Des. Daarom zal ik vanaf vandaag iedereen die mij tegenkom en naar dit stukje refereert mijn oksel laten ruiken. Zo ben ik.

Ja, ik denk nu inderdaad na het lezen van dit stukje: zou je dat nou wel doen, Des, dit stukje online zetten? Daar gaan je 320 unieke bezoekers per dag. Maar goed. Jullie 320 mensen mogen dan allemaal mijn natte oksel ruiken. Geen dank.

ps: het komt omdat ik aziatisch ben. Wij schijnen 1 of ander gen te missen?
ps2. dit stukje wordt mede mogelijk gemaakt doordat Joep midden in een sprongetje zit en daarom nog steeds niet slaapt, maar gelukkig wel vrolijk met zijn benen tegen mijn zij zit aan te schoppen.

IMG_20150421_205618

Vorige post Volgende post

23 reacties

 • Reageer iooon 21/04/2015

  Dankjewel Joep!

  Ik stink wel naar zweet. Zelfs als ik maar matig actief geweest ben.

 • Reageer Maaike 21/04/2015

  Zooooooooooo grappig… mijn dochter zei laatst “als jij terugkomt van hardlopen ruik je wel naar zweet maar je stinkt niet echt maar als Peter (mijn man, haar stief) dan stinkt ie echt naar smerig zweet”

  Ik moet daarom zo lachen om je stukje… Ik kan namelijk wel heel erg stinken… ligt er alleen helemaal aan wat ik aan heb en wat ik gedaan heb… =D

 • Reageer Maria 21/04/2015

  lucky you!

 • Reageer Gwen 21/04/2015

  Hahahaha! Hier ook een springende baby trouwens, bitches zijn het (soms dan)

 • Reageer Dionne 21/04/2015

  Ik ben ook verliefd op Dennis Storm. En ik ben jarenlang allergisch geweest voor deo. De vellen hingen aan mn oksels, drama. Maar nu heb ik ook Dove en nu is alles goed. Hoewel het met de stank ook wel meeviel geloof ik.
  En Bram vind ik nogal naar.

 • Reageer Nicole 21/04/2015

  Ik ben een wandelende stink-zweet-bom. Daarom haat ik dat het warme weer komt. Doe mij maar koud, -40 weer. Alles dicht gevroren.

 • Reageer Madelon 21/04/2015

  Die genen zijn hier overgeslagen bij de verdeling van de indo genen. Bummer.

 • Reageer Maai 21/04/2015

  Joep rules!!! Ik ga tenminste lekker slapen nu. Alle zorgen naar de achtergrond door een zweetstukje van Des. Heerlijk!

 • Reageer Ninja moeder 21/04/2015

  In tijden niet zo gelachen om een blogje. Dus blijf vooral posten! Ik zweet zelf heel weinig, ook bij heftig sporten, maar heb wel altijd een mega rood hoofd. Show meeeee your oksels!! Als iemand dat op straat roept ben ik het 😉

 • Reageer Merel 21/04/2015

  Aha heb ik dan toch iets Indisch meegekregen! (Ben blond en heb blauwe ogen)Oja en weinig lichaamshaar dat is ook dankzij oma. J

 • Reageer Robin 22/04/2015

  Maar oké des heb je ook droog oorsmeer?? Hihi

 • Reageer Fatima 22/04/2015

  Ik stink wel naar zweet maar niet na het sporten… dan stink ik namelijk niet.
  heel soms ruik ik een beetje maar nee, ik kan bij wijze van nog de hele dag rondlopen zonder dat iemand denkt: gatsie je stinkt naar zweet.

  Ik stink meer als het warm is, teveel (synthetische) kleding aanheb en alles plakt en ik me niet kan omkleden. Ja dan ruik ik mezelf gewoon, gadver.

  Maar niet stinken is heerlijk hoor Des, ik denk dat we massaal maar met mensen mét Aziatische genen kinderen moeten maken zodat over een paar eeuw het stinken naar zweet niet meer bestaat.

 • Reageer Olga 22/04/2015

  Goed hoor Des! Ik wou dat ik hetzelfde kon zeggen maar helaasch…

 • Reageer Lisa 22/04/2015

  JALOERS. Al was het maar omdat ik uit angst voor een zweetgeur superveel deo opdoe en dan ook superlang moet wachten tot het spul weer droog is.

 • Reageer Wen. 22/04/2015

  Happy for you en ondertussen een beetje jaloers. Al heb ik een fijne deo waar ik heel blij mee ben! http://www.degroenemeisjes.nl/?s=deodorant

 • Reageer Ikram 22/04/2015

  Haha! Gelukzak joh (niet met joep die in zijn sprongetje zit hoor, maar met dat niet zweten ;))!

 • Reageer Femke 22/04/2015

  JEEEEEEEH JOEP. En verder, vooruit; SCHIJTJALOERS.

 • Reageer Lauradenkt 22/04/2015

  Ja of dat je mensen bedwelmt met je deo-geur, daar ben ik altijd bang voor.

 • Reageer Silvana 22/04/2015

  Hahaha, heerlijk geschreven dit! Ik heb het ook, ik stink wonderbaarlijk genoeg nooit (tenzij je van HEEL dichtbij ruikt, een beetje) maar daarnaast zweet ik ook gewoon niet. Als in, ik heb nog nooit een druppel zweet over mijn lijf gevoeld. Iedereen vind het maar raar, maar hey; ik wil niets liever dan dit hoor!

 • Reageer Renee 23/04/2015

  Hier wel zweet, maar ik heb een ander fijn okseldingetje: geen haar. Niet omdat ik zo’n ontzettend goede onthaarster of laserbitch ben, maar gewoon omdat ik het niet heb. Als hier nu een combi van verkrijgbaar was… Zou helemaal top zijn 😉

 • Reageer Sylvia 23/04/2015

  Haha, mijn vader heeft hetzelfde, blijft een tikkeltje bizar 😉

 • Reageer Kimberley 23/04/2015

  Haha, lijkt me geweldig. Ik zweet niet snel en stinken doe ik dus ook niet snel, maar helaas niet helemaal nooit 😉

 • Reageer Rox 23/04/2015

  Als bewoonster van Azië… Er ruiken echt heel veel Aziaten wel naar zweet xD Maar inderdaad ook best een boel niet!

 • Laat een reactie achter