Moestuintjes fail

03/04/2015 - 15 reacties

IMG-20150403-WA0004

Je moet nooit bloemen voor mij meenemen.  Bloemen gaan namelijk dood bij mij.
Altijd.
Ik kan die dingen niet langer dan een paar dagen levend houden.

LOML weet dit. Hij neemt daarom nooit bloemen voor mij mee. Cupcakes wel. Of chocola. Hij kent me dus toch.
Helaas (of moet ik zeggen: gelukkig) weet niet iedereen dat ik liever geen bloemen in huis heb. Werkgevers bijvoorbeeld. Die denken: leuk, ze is weg/jarig/zwanger/bevallen, we sturen even een bloemetje. Ik heb echt geen idee wat ik met die krengen aan moet.

Mijn moeder en schoonmoeder hebben daarom vazen meegenomen. Ja,die had ik dus ook nooit. Les nr1 volgens mijn moeder: je moet altijd vazen in huis hebben. Ik heb wel “potten”. Van die leuke gekleurde. Voor een paar centen bij de kringloop gekocht. Er zitten geen bloemen in, natuurlijk niet.
Wel veel buitenlandse centen en een paar pennen.

Laatst was er om 1 of andere reden (echt ik weet niet meer waarom), weer een bos bloemen bij ons thuis. Ik vond de bos in de gang. LOML had het gekregen. LOML is net als ik, en bovendien een man. Weet hij veel wat hij met bloemen aanmoet. Dus ik vind een paar dagen later een bijna verlept bosje bloemen aan in de gang. Ik zucht diep en denk “hier moet ik iets mee doen”.

Maar wat he.
Ik weet het dus niet.
Wat doe je met bloemen? En nu niet zeggen: gewoon Des, in een vaas met water zetten. Nee, nee. Ik zie mijn moeder namelijk altijd iets knippen. Geen idee wat. Ze knipt en ze snijdt en iets met zakjes (kruiden? medicijnen? wat hebben bloemen nodig?) en vervolgens heeft ze een bos bloemen op tafel.

Zo ook met dit bosje bloemen. Mijn moeder komt, haalt de nog mooiste takken uit het bosje en zet ze in een vaas. Ik vergeet water te geven, ik vergeet te praten tegen de bloemen (volgens mijn moeder heel belangrijk) en het is gebeurd.
RIP bos bloemen.

Zo gaat dat dus bij mij.

Maar ik dacht dus laatst: ik zit thuis, ik heb (bijna) alle tijd van de wereld, en toen kwam Albert Heyn met die moestuintjes-actie. Leuk! dacht ik. Ik doe mee! Nu is het aan mij om te bewijzen dat ik straks een dakterras vol met kruiden heb. Dat ik tijdens het koken kan zeggen “oeh, ik heb basilicum nodig, even naar mijn moestuintje hoor!”.
En hoe moeilijk kon het nou echt zijn? Zo’n klein potje bijhouden, elke dag water geven, thats it.

U raadt het al.
Ik vergeet, wederom, water te geven. Soms denk ik eraan, en dan giet ik er teveel in. Of giet ik water uit een kopje waar melk in heeft gezeten (??). Het bakje met “aardbei”  heeft nu een grijze aanslag, dat kan toch niet goed zijn?

Water geven aan bloemen (of moestuintjes) is zo’n taakje net als de administratie. Of net als plinten zetten. Of de belasting aangifte doen. Of lijsten ophangen. Je weet dat het nog moet gebeuren en elke dag denk je er aan, maar het daadwerkelijk doen..

Geen bloemen dus.
Geef mij gewoon chocola. Dat bestaat uit cacao, en dat is een boon dus praktisch een plant.
Ook goed.

Vorige post Volgende post

15 reacties

 • Reageer Dina 03/04/2015

  Whahaha Des. Ik kan dit dus ook. Zou het in onze familie zitten? :O

 • Reageer Laura 03/04/2015

  Mijn blog is vernoemd naar een plantje dat ik groot zou gaan brengen. Blog kwam beter van de grond dan het arme plantje. En ik heb een keer een cactus die iedere vier weken water moest krijgen in 3 weken tijd zien overlijden. Hing slap van ellende over de rand van de pot heen.

  Kortom: ik herken het!

 • Reageer Whitney ♡ Whtnysworld 03/04/2015

  Bloemen gaan bij mij nog maar planten. Neee!

 • Reageer Linda 03/04/2015

  Zo herkenbaar, hier ook alleen maar plastic bloemen in huis. En een plantje van de Ikea dat al jaren geen water heeft gekregen maar nog steeds groen is (zo’n cactus hartje). Moestuintjes geef ik juist teveel water waardoor het helemaal verschimmelt. Staan ook naast de kraan zodat ik het niet vergeet 😉

  Bedankt trouwens voor de tip van de belastingdienst, wel ingevuld maar nu ook snel verzonden…

 • Reageer Maai 03/04/2015

  Whahaha Des, misschien was het beter gelukt als je deed wat je altijd deed, ik denk dat je ze hebt verdronken ;-). Die aanslag is denk ik schimmel. Om de twee dagen beetje vochtig houden met planten spuit of ongeveer een theelepeltje water per bakje is voldoende. Maar ja, dan ben je er helaas nog niet. Bij mij staan ze zo’n beetje te stikken, roep al een maand dat ik ze moet overpotten en die arme sprietjes hebben het veel te warm binnen….:)

 • Reageer Olga 03/04/2015

  Hear hear! Doe mij ook maar een bosje chocolade. 🙂

 • Reageer Wendy 04/04/2015

  Hahaha, wat heb je het toch weel heerlijk opgeschreven. Ach, niet iedereen heeft groene vingers. Ik moet zeggen dat ik ook maar een beperk aantal soorten planten in leven weet te houden. 😉

 • Reageer Nicky 05/04/2015

  Volgens mij zijn ze nog te redden, zoals ze er op de foto uitzien. Voldoende water, en genoeg zonlicht, en ze redden het nog.. Ik geef mijn tomatenplantjes ook niet alle dagen water, integendeel! Want ik wil dat ze een goed wortelgestel kweken. Plantjes die niet dagelijks water krijgen, daarvan gaan de wortels dieper op zoek naar vocht, waardoor ze dus beter wortelen dan plantjes die alle dagen water krijgen. En dieper wortelen is dan weer beter voor de stabiliteit.

 • Reageer yvonne 05/04/2015

  whahahaha! Herkenbaaar!!
  Ik heb precies hetzelfde en begin er niet eens meer aan.
  En bloemen vind ik sowieso stom. Die krijg ik ook niet meer.
  Van niemand meer. Iedereen in mijn omgeving weet dat ik die dingen haat.
  En als ik ze wel krijg ben ik ze gek genoeg onderweg voor ik thuiskom verloren of vergeten.

 • Reageer Maaike 05/04/2015

  Ik vind ze altijd in de weg staan… ik moet ook geen bloemen hoor… daar maak je mij echt zo niet blij mee… =D

 • Reageer Fatima 07/04/2015

  Jullie mogen bloemen naar mij doorsturen <3
  Ik ben het bloemenmeisje en mij kan je dus superblij maken met een bosje bloemen <3

  bloemen & chocolade is natuurlijk dubbel zoveel pret <3

 • Reageer Madelon 07/04/2015

  O my Des haha. Je snapt vast waarom hier in huis bijna geen planten staan. Al doe ik dit jaar wel erg mijn best zaadjes in leven te houden haha.

 • Reageer Inge 07/04/2015

  hahaha, maar er zijn toch een aantal dingen uit de grond gekomen, dus eigenlijk mag je dit onder succesverhaal zetten! Ik zaai vandaag tomaten, pastinaak en bietjes, te laat, maar ja, beter laat dan nooit…

 • Reageer Aïsha 07/04/2015

  Hahahaha! Ik heb 1 plant in mijn huis staan en die gaat lang mee, want die hoeft niet zo vaak water. Voor de rest gaat alles bij mij dood en ben ik ook niet eens aan die verrekte moestuintjes begonnen… :’)

 • Reageer Sas 08/04/2015

  Ik ben ook zo’n noob met planten :’)
  heb er nu wel 2 die het na 2 weken nog doen, dus ik ben trots

 • Laat een reactie achter