Food confessions tag

12/05/2015 - 14 reacties

Screenshot_2015-05-12-10-22-11

 

Ja, inmiddels ben ik zo’n blogger die gebruik gaat maken van tags. Geeft natuurlijk niets jongens, zo vang je toch 2 vliegen in 1 klap. Ik heb weer eens wat te schrijven, en jullie wat te lezen. Okido komtie: vandaag 10 food confessions (en geen dank):

 1. Als ik kook blijft de keuken altijd heel schoon. Ik ruim alles meteen op en zorg dat het aanrecht zo schoon/leeg mogelijk blijft. Ik gruwel dan ook van mensen die dat niet doen en waar de keuken na het koken op waar slagveld lijkt. En met die mensen bedoel ik eigenlijk LOML.
 2.  Volgens het grote boek van opvoeden is het ontzettend leuk voor kinderen om samen met ze aan tafel te eten. Zo geef je ze een ritme en het is ook nog eens reuze gezellig joh! Ware het niet dat ik nauwelijks kan genieten van mijn eigen eten omdat ik druk bezig ben met hapjes eten aan anderen te geven, mondjes af te vegen, om maar niet spreken van de vloer onder de eettafel vol met etensresten.
 3. ik gooi helaas altijd teveel eten weg. Ik kook bijna altijd teveel (of weer eens te weinig, het kan nooit eens goed bij mij). Het gaat dus zo: maandag kook ik teveel, ik doe het in een bakje en ik beloof mezelf dat ik dat dinsdag ga eten. Dinsdag heb ik natuurlijk zin in iets anders (natuurlijk) dus kook ik wat nieuws, weer teveel, en beloof mezelf dat ik dat woensdag ga eten. Enz enz. Aan het eind van de week gaat er dus een standaard een plastic bakje eten richting de prullenbak. Met pijn in mijn hart. Ik snap niet waarom ik dit toch elke keer doe, het is bijna het enige slechte wat ik vaak doe (ben een zeer goed persoon verder). Hebben jullie tips voor mij? Ps: invriezen helpt ook nooit, want dat eet ik dus ook nooit op.
 4. wij doen thuis nooit aan toetjes, dat is iets wat we beiden niet echt hebben meegekregen van huis. Als ik ga uiteten daarentegen….
 5. als LOML en ik een kindvrij weekend hebben (HOERA!) eten we altijd op de bank. Eigenlijk deden we dit ook bijna altijd toen we nog geen kinderen hebben. Super romantisch.
 6.  ik eet mijn bord bijna altijd leeg, maar niet brandschoon. Ja die mensen bestaan (ik vermoed dat het dezelfde mensen zijn die een appel tot het steeltje kunnen opeten). Ik ben wel beter dan mijn zusje die AL-TIJD restjes eten op haar bord over heeft.
 7. Ik kan niet Indonesisch koken. Volgens LOML zou ik er interesse in moeten hebben (“voor het nageslacht”), maar ik ben te lui. Ik weet dat mijn moeder en tantes altijd koken en dat vind ik goed genoeg.
 8. in mijn vriezer vind je altijd een pizza, de tonijn van de Appie Heyn die ik op hele luie dagen op pimp met rode ui, mozarella, rucolla, zalm en extra kaas.
 9.  ik eet, denk ik, vrij gezond, en sinds ik kinderen heb vind ik dat nog belangrijker. Als Ed wat ziekjes is heeft hij nooit echt zin om te eten, maar ik eis dat hij na een paar dagen weer een bak groenten vreet. Super belangrijk vind ik dat.
 10. ik heb geen tafelmanieren en eet best aso. Zo schep ik altijd eerst een bord voor mezelf op (LOML geeft mij altijd eerst een bordje). Mijn moeder zei altijd “je ziet altijd precies waar Des heeft gezeten aan tafel”, en dat is nog steeds zo. Als ik ga uiteten met LOML dan verbaasd het mij elke keer weer hoe schoon zijn placemat is. Mijn placemat zit altijd onder de kruimels, restjes eten en druppels drank.
Vorige post Volgende post

14 reacties

 • Reageer Inge 12/05/2015

  Oh, dat eerste, idem hier, bij mijn man is het altijd alsof er een tropische storm voorbij is gekomen, haat!
  En qua restjes… wij hebben donderdag tot restjes-dag gebombardeerd, zo is dat ook opgelost :). Ondertussen hebben we ook maandag omgedoopt tot ei-creatie dag, anders geraken de eitjes van onze kipjes niet op 😀

 • Reageer Loes 12/05/2015

  Haha dat laatste herken ik! Ik heb alle tafel-regels van m’n moeder ook lekker achterwege gelaten zodra ik op mezelf ging wonen. Dus nu eet ik express met allebei de ellebogen recht op tafel en met m’n vork in mn rechterhand en hardop boeren. Charming 😀

 • Reageer Manja 12/05/2015

  hahahah de eerste! Ik was van het weekend een weekje naar Venetie met mn moeder en broertje (super leuk!, maar niet met kleine kinderen, teveel trappen van alle bruggetjes, zucht). Maar mn vriendje was dus alleen. Toen vroeg ik of hij me gemist had. Hij had vooral de kleren op de grond gemist, het ontbijt bestek in de gootsteen en de troep in de keuken… Om nog maar even duidelijk te maken dat ik een sloddervos ben…

 • Reageer Kim 12/05/2015

  Hahaha, leuk!
  Zonde hoor, dat jullie niet aan toetjes doen! Toetjes zijn zo lekker.

 • Reageer Stella 12/05/2015

  Ik gooi ook veel te veel weg. Zo zonde, maar het is soms echt lastig gewoon. PS; ik volg jouw blogje echt al lang en ik reageer bijna nooit. Stom. Ik moet altijd zo om je lachen, ik vind je echt hilarisch. Dat wilde ik even zeggen. Heel veel liefs, en eet smakelijk voor straks! Sterkte met het toetenpoetsen en slagvelden opruimen.

 • Reageer emine 12/05/2015

  Wat ik doe voor de restjes is op woensdag restjes dag dan kook ik met de restjes iets anders bijvoorbeeld spaghetti daar gaan dan extra groenten doorheen uit blik en dan flikker ik het geheel saus met pasta de oven in bedekt met kaas. Aardappelen over kruiden en ui erdoorheen en je hebt potato surprise. Een restje pasta wordt pasta salade etc etc etc

 • Reageer Olga 12/05/2015

  Eet je restjes als lunch! Ik vind dat zo’n luxe aan thuiswerken, dat je het restje avondeten van de vorige dag als lunch kunt eten. ^_^

 • Reageer yvonne 12/05/2015

  Ha! Koken doe je netjes maar eten dus niet. Tip: probeer boven je bord te eten en neem plastic placemats. Dat helpt.

 • Reageer Nina 12/05/2015

  Haha, mijn moeder zegt tegen mij precies hetzelfde. Als de borden weg zijn heb ik als enige een mooie cirkel van kruimels en spetters saus op de tafel achtergelaten. Kliekjes zijn bij ons ook een probleem. Wel hebben wij een stuk minder restjes thuis nu we alles afwegen voordat we koken. Daardoor houd je bijna niets meer over en heb je ook geen gedoe meer met bakjes. Ook hebben we een app waarmee je invult wat je in de koelkast hebt staan. De app geeft je dan een seintje als de bloemkool ligt te verpieteren. Misschien helpt dat ook 🙂

 • Reageer Nathalie 12/05/2015

  Haha, nr 3 was hier gisteren en vandaag weer zeer duidelijk 🙂
  Ik maakte weer eens een koude pastasalade sinds lange tijd, want dat past zo fijn bij het warme weer.
  Nou, toen ik klaar was had ik dus pastasalade voor een heel leger! Mijn inschattingsvermogen is echt nul. Nu hebben we er dus 2 dagen royaal van gegeten en heb ik nog een restje moeten weggooien net.
  Ook heb ik al minstens 10 vieze komkommers weg moeten gooien (echt, je kijkt er op dinsdag naar wanneer ze nog prima zijn en op woensdag zijn ze ineens helemaal mushy met plekjes :s Ook van die snackworteltjes want “die kan ik zo fijn mee naar het werk nemen”, daar geraken ze zelfs nooit omdat ik ze altijd vergeet.

 • Reageer Roos 13/05/2015

  ’t Is al genoemd, maar restjes bij je lunch eten werkt echt goed. Dan heb je warm eten bij je lunch, zo fijn. En het is ook leuk om nieuwe creaties te maken van eten dat je over hebt. Met een beetje bouillon kun je van gerechten met veel groente makkelijk soep maken (al dan niet gestaafmixt). Van restjes soep kun je juist weer pastasaus of stoofpot maken, of zelfs quiche (paar eieren en kaas erdoor, bladerdeegje, oven, klaar is de kok).

 • Reageer Whitney ♡ Whtnysworld 14/05/2015

  Ohh de eerste grrrr why o why ? Hier ook een man die dat doet. Gelukkig kan hij wel lekker koken. Ik ken het van het meer koken, wij vriezen het in of eten het twee dagen. Maar dat werkt dus niet bij jou. Dus minder koken dan maar.

 • Reageer Mille Pagine 16/05/2015

  Wat zonde van het voedsel weggooien! Wist je dat elke Nederlander zo’n €150 aan eten weggooit per jaar; wel 50 kg?! Kan me voorstellen dat je daar iets aan wil doen. Misschien zijn dit wat ideetjes:
  * Meer wegen tijdens het koken (vooral de pasta/rijst/couscous, bv met een maatbeker die aantal personen aangeeft, zoals die van het voedingscentrum).
  * Toch die bakjes: disciplineer jezelf het te eten, of eet het als lunch?
  * Zie meer tips in een stukje van mij (http://millepagine.blogspot.nl/2012/06/living-like-larry-voedselverspilling-ii.html) of hier (http://ec.europa.eu/food/safety/food_waste/library/docs/tips_stop_food_waste_en.pdf)

  Hopelijk was dit niet te veel ongevraagd advies ;-)… Succes!

 • Reageer 10 Food Confessions Tag | nuninasblog 17/05/2015

  […] beter combineer ik die twee dan maar samen 😉 Ik vond deze 10 Food Confessions Tag op de blogs van Des en Iris die mij een leuk persoonlijk inkijkje gaven in hun eetgedrag. Dat was niet alleen heel […]

 • Laat een reactie achter