Ga ik gewoon ff doen dit

08/05/2015 - 12 reacties

Screenshot_2015-05-08-16-57-36

 

Ik ben een vrouw van uitersten.
Of ik lust iets wel (rode uientaart met gecaramaliseerde peertjes, lekker!) of ik lust iets niet( gatverdamme witlof ).
Of ik houd wel van een feestje (woehoeee, we gaan nog lang niet naar huis!) of ik zit als een grijze muis op de bank (iedereen moet me nu met rust laten).
En: of ik houd van sporten, of ik haat het.

Ik weet het: ik haat sporten zei ik laatst. Maar dat gaat steeds beter. En dat verloopt bij mij in fases:

fases 1: ik haat sport, ik haat dit, ik wil niet, ik wil naar huis.
fase 2: ik haat het, ik haat het, ik wil naar huis, klote hardlopen, oh wacht.
fase 3: ik haat het, ik haa…, ach ik ga gewoon.
fase 4: ik haat het, ah zon! lekker hardlopen!
fase 5: WOEHOEE, WEER LEKKER HARDLOPEN HEB ER ZIN IN, YES YES.
fase 6: rustdag? RUSTDAG? IK WIL HELEMAAL NIET RUSTEN, IK WIL HARDLOPEN, YES YES, NU NU!

Voor zij die mij op Instagram volgen hebben waarschijnlijk wel gemerkt: ik zit inmiddels bijna in de fase 6. Wat zeg ik: ik zit gewoon in die fase 6! Ik wil elke dag wel even hardlopen en nu komt het: gewoon, voor de leuk. Gewoon, want ik heb er lekker zin in.

Binnenkort heb ik 2 hardloopruns van 10km, dus daar was ik al lange tijd voor aan het trainen. En dat ging best goed. Zo goed dat ik besloot voor om, doe eens even gek, 11 km te lopen. En toen 12, en laatst liep ik ongeveer 14 km. Ongeveer, ik weet het niet zeker want die gdvrdmmmehoere %$^&$$&$&$ telefoon viel uit waardoor ik het dus niet zeker weet.

En toen zei Lin dat je als je voor de halve marathon wilt trainen, 16 km genoeg is. En omdat ik heel graag die halve marathon wil lopen besloot ik dus afgelopen week: ik ga dat gewoon proberen.

Ik appte nog wat met Lin die me wat tips gaf: neem drinken mee en loop die eerste 10km op een rustige tempo. Ik zocht een fijne route en ik begon met hardlopen. Het was vrij warm die dag en zoals altijd had ik me weer eens veel te warm gekleed (fail). Die eerste 8 km vond ik best zwaar. Ik zweette me kapot, ik loop nooit met muziek, en ik was ook nog eens uitgedacht. Ik kon alleen me alleen maar concentreren op het hardlopen. Maar na die 8 km en nadat ik wat gedronken had ging het goed. Heel goed. Ik kwam in een heerlijke “runners-high”.

Die dag liep ik voor het eerst 16 km in een best mooie tijd ook. Zou ik het dan echt kunnen, die halve marathon? Dus heb ik het net gewoon gedaan: me ingeschreven voor mijn eerste halve marathon op 30 augustus.

Ik heb 3 maanden om goed te trainen en het ook al *kuch* heel profi: uitgeschreven. Elke week ongeveer 5x hardlopen: met in de ene week in ieder geval de 10km in een uur en de andere week een minimale 16k op een rustig tempo. Het gaat je lukken, zegt Lin, maar oh men die 21 km is in mijn ogen nog zo ver en zoveel.

Maar goed. Ik ga het gewoon proberen en ik ga er gewoon voor en ik ga er ook gewoon vanuit dat jullie allemaal op 30 augustus naar Groningen gaan en langs de zijlijn staan om mij toe juichen.
Met spandoek uiteraard.

Vorige post Volgende post

12 reacties

 • Reageer Marcella 08/05/2015

  Wauww Des, wat een onwijs mooie prestatie. Zo goed van je!! Ik ben er 30 augustus bij om je aan te moedigen. Hoe dan ook! Oh, en bij de nacht van Groningen ben ik er ook bij natuurlijk!

 • Reageer José 08/05/2015

  Ik ben fase 1 tot en met 3 á 4 ben ik van februari tot nu doorlopen. Wanneer kom in fase 5, of pleeaaase nummer 6?
  Ik kan nu zonder flauw te vallen of kotsen 20 minuten rennen, 3 wandelen en weer 20 rennen.
  Maar qua afstand zit ik dan pas op 3 a 4 kilometer… Heb nog 8 weken voor mijn eerste 5k… Oh my!

  • Reageer José 08/05/2015

   Zinnen formuleren kan ik sinds groep 3, maar vandaag even niet 🙂

 • Reageer Maai 08/05/2015

  Jeetje Des, ik zie die eerste foto na je bevalling nog voor me. Je gaat het gewoon doen, wat stoer. Ik wil ook graag weer beginnen marr ben bang dat ik de eerste minuut nog niet eens vol hou….

 • Reageer Whitney ♡ Whtnysworld 08/05/2015

  Hoe stoer! Heel veel succes. Mocht ik 30 aug niets op de planning hebben, ben never in Groningen geweest dus nu iets om te doen hahaha..

 • Reageer Ninja moeder 08/05/2015

  Gaaaaaf! Heel knap van je! Ninja moeder ben je 😉

 • Reageer Madelon 09/05/2015

  Wat goed man!

 • Reageer Kim 09/05/2015

  Wow, wat een prestatie! Goed bezig

 • Reageer Sigrid 09/05/2015

  Knap!!

 • Reageer Paul 10/05/2015

  Wauw Des, enorm goed dat je zo in de flow zit. Ik had tot voor kort een sportschoolflow, maar daar ben ik momenteel weer een beetje uit, geloof ik.

 • Reageer Manja 11/05/2015

  jaaaa wat goed van je! Succes met trainen komende tijd 🙂

 • Reageer Ikram 11/05/2015

  Waw hé meid! Gogogogogo!!! 😀

 • Laat een reactie achter