weer een stukje over haar, jawel.

14/05/2015 - 8 reacties

PhotoGrid_1431624825954

Hai hai. Nog even een stukje hier van mijn kant voordat ik vanavond de 10k ga lopen bij de Nacht van Groningen. Hand opsteken als je met spandoek langs de route staat.

Ok ok,dus. Over mijn korte kapsel! Daar wou ik het over hebben. Ik ben er so so happy mee, maar echt. En ik kreeg dus ook nog eens wat lieve mailtjes van lezeressen die zeiden “Des, ik wil ook kort haar, maar ik durf niet, dus hoe moet ik het doen dus help mij!”
Ik voelde me helemaal Mascha op dat moment, dat snappen jullie wel.

Hier mij tippies:

 1. dit is het aller aller belangrijkste ever: ZOEK DE KAPPER DIE BIJ JE PAST!! Super belangrijk inclusief capslock, vetgedrukt ondergestreept en alles. Om jullie een goed voorbeeld te geven hoe belangrijk een kapper moet zijn: mijn beste vriendin R. woont al jaren in Rotterdam. Haar haar laat zij echter knippen door haar vaste kapster die in Leeuwarden woont. That’s right, Leeuwarden 2,5 uur verderop. “Ik kan maar geen goede kapper in Rotterdam vinden”, is het antwoord van beste vriendin R. en “ik vertrouw alleen haar”. En zo hoort het ook lieve meisjes. Je kapper moet je in je inner circle hebben, die moet je 100% kunnen vertrouwen, daar moet je je hand voor in het vuur kunnen steken. Ik heb heel vaak gedacht dat ik DE kapper heb gevonden (lees hier alle stukjes die ik erover schreef, en dat zijn er dus heel veel). Om maar een voorbeeld te geven wat voor slechte kapper ik heb gehad: ik liet ooit eens een permanent zetten (do not ask) en toen ik veel later er weer heen ging om mijn haren te knippen zei diezelfde kapper “jeetje, welke kapper heeft deze super slechte permanent bij je gezet?”. (Ik durfde niets te zeggen, maar van binnen huilde ik).
 2. ok, je hebt een goede kapper gevonden, maar laat je haren daar ook een stuk of 4,5 keer knippen. Zo dacht ik lange tijd DE kapper te vinden, tot mijn pony helemaal verkeerd geknipt werd. Ik heb het meteen uitgemaakt.
 3. zoek leuke plaatjes uit, wacht een paar weken, en doe het weer. Kom je bij dezelfde plaatjes uit. Okido then.
 4. besef je dat je met kort haar je gezicht extra benadrukt. Je kunt je niet verstoppen onder een bos haar. Ik kwam daar achter toen ik zonder make up boodschappen ging halen. Een bleek gezicht staarde me in alle ramen aan. Dus ja: het kost wat minder tijd om je haar ’s ochtends te fixen, maar doe maar wel gewoon een lippenstift of een likje mascara.  Of doe net als mij en neem wimper extensions (UIT-VIN-DING!).

IMG_20150512_130319

Nog even een shout out voor mijn kapper Eline, de beste ooit. Ik kwam eerst wel 4x bij haar met de opmerking “ik wil het kort, alles eraf!” en zij heel rustig zei “nope. Gaan we niet doen. Eerst een bob, om je te laten wennen”. Toen ik de laatste keer bij haar in de stoel zat was het eerste wat ze zei “zullen we het dit keer gewoon doen dan?”.

Kortom lieve twijfelaars: gewoon doen, dat korte koppie. In het ergste geval is het te kort, maar ach, dan groeit het er wel weer aan.
Ik zie jullie korte koppies graag tegemoet!

ps. morgen weer een beveiligd stukje (zelfde ww als dit stukje). Als je die niet (meer) weet, mail me dan joe.

Vorige post Volgende post

8 reacties

 • Reageer Wen. 14/05/2015

  It looks so fabulous! Ik zat/zit (kijk daar heb je m al) ook te twijfelen. Zo lekker gellig nonachalant achterover zou ik dan voor gaan. Niet strak, maar casual. En dan heb ik weer een good-hairday (zoals jouw eerste foto met langgg haar) en denk ik Nooooooo 😛

  In gedachten sta ik langs de route met een spandoek! “You go girl!”

 • Reageer Manja 15/05/2015

  heel stylisch hoor Des, staat je goed 😀
  Ik ben ook nog steeds op zoek naar een goede kapper in Utrecht, heb er denk ik eentje gevonden, een keer geweest daar was ik tevreden over, dus op naar een tweede keer. In Nijmegen had ik de perfecte gevonden (kami kami bij de paraplu fabriek), helaas kom ik er niet meer echt…

 • Reageer Joëlle 15/05/2015

  Zit jouw kapper in Groningen, Des? Waar ga je naar toe? Ik heb namelijk ook nog steeds niet de juiste gevonden.

 • Reageer Tamarah 15/05/2015

  Ik vind dat korte haar je zoo super rete mooi en gaaf staan! Echt stoer!

 • Reageer Ikram 23/05/2015

  Staat je awesome!! Topkapster heb jij, zeg! Dat ze niet meteen alles eraf doet!! 😀

 • Reageer Anouk 25/05/2015

  Je haar is echt erg knap, zo kort.

  Zelf heb ik het mijne er wel in één keer ‘helemaal’ af laten knippen. Een staart van 30 centimeter eraf, konden ze er bij Geef om Haar nog een pruik van maken. 🙂

 • Reageer Tam 31/05/2015

  Te lang niet meer op je website geweest en heb dus heerlijk wat te lezen. Ik zag je foto op Instagram, vind je kapsel super!
  Laatste keer dat ik bij een kapper in de stoel zat was voor mijn bruiloft, hahah niet voor mijn missende haartjes maar voor een juiste kleur foundation, was zo bruin dat ik naar de Afro-kapper moest voor een passend kleurtje.. x Tam

 • Reageer Flip-in hair 29/10/2016

  Dit staat je ook goed zeg!

 • Laat een reactie achter