15 uur vliegen met een dreumes doe je zo

11/08/2015 - 4 reacties

 

Er zijn dus heel veel filmpjes op youtube te vinden waarmee je je 2jarige dreumes stil kunt krijgen, wist u dat? Filmpjes van maar liefst 1 uur lang, daar word ik als moeder heel vrolijk van.
Ja, dat zeg ik maar gewoon heel eerlijk. Soms is Ed jengelig, of wil ik naar de wc of een stukje typen of gewoon ordinair door mijn telefoon scrollen en dan zeg ik “wil je anders iets op de ipad zien?”.

En ik beken ook maar meteen, mijn zoon, 2 jaar oud, weet hoe de ipad werkt. Waar hij met zijn kleine vingertjes langs moet swipen, ja dat weet hij. Laatst zag ik hem bij mijn laptop, met zijn vingertjes op het beeldscherm, hij dacht dat het een touchscreen was.

Ed heeft verschillende lievelings filmpjes. Je hebt natuurlijk lala, po en “pienkie wienkie” oftewel de Teletubbies. Verschrikkelijk, maar goed ik word heel vrolijk van Tellsell, dus laat ik maar niet oordelen. Dan heb je natuurlijk Ni en Mo, ook wel Ernie en Elmo oftewel Sesamstraat.
Sesamstraat vind ik dus wel heel leuk he. Vooral Sesame Street songs, waar allemaal bekende mensen mee zingen. Mijn lievelings is deze, en die van Ed is deze.

Dan heb je nog filmpjes met de “boes”. Ed is gek op de boes, ook wel de bus. Dat hij eens zo heeft zitten janken toen hij voor het eerst in de bus zat waarbij ik me zo schaamde dat ik de eerstvolgende halte ben uitgestapt, weet hij niet meer maar goed. Hij is zelfs zo gek op bussen, dat hij met zijn speelgoedbus slaapt. Met alle twee, want hij heeft natuurlijk twee van zijn oma gekregen. En met Beer.  Met name de filmpjes van “the weels on the bus” doen het hier goed.

Maar zijn allerlievelings filmpje is “lala ei”. Lala is zijn favoriete personage uit Teletubbies, en ei staat voor de kinder suprise eieren. Op een dag klikte hij kennelijk op zo’n kinder suprise ei filmpje en sindsdien is hij helemaal hooked.

Wat het is? Het zijn eigenlijk een soort “unboxing” filmpjes van kinder suprise eieren. Je ziet een paar handen en een stapel eieren, en die worden uitgepakt en het speelgoedje wordt in elkaar gezet.

Filmpjes van wel een uur lang menschen. Ik snapte maar niet waarom Ed die filmpjes zo leuk vond tot ik godzijdank een artikel vond op internet. Dat Ed niet de enige is (fieuw) maar heel veel kinderen het leuk vinden. Omdat ze het gevoel hebben dat ze zelf zo’n ei uitpakken.

Kortom; ik kreeg de vraag hoe ik dat nou deed 15 uur vliegen met een dreumes.
Dit is het antwoord.

Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reageer Sanne 11/08/2015

  De iPad rules! Graapig trouwens, ik heb vorig jaar dezelfde reis gemaakt met een dreumes en daar een vergelijkbare blog over geschreven (maar met andere tips). Wij deden dat zo: http://mompelendmusje.blogspot.nl/2014/10/anders-ga-je-16-uur-vliegen-met-een.html

 • Reageer Madelon 11/08/2015

  Hihi zou ik ook doen. Z heeft mijn iPad eigenlijk ingepikt. Dus die staat vol met apps en kids filmpjes.

 • Reageer yvonne 11/08/2015

  Ah nu begrijp ik waarom kinderen dat zo leuk vinden. Ik snapte die filmpjes ook nooit.
  En na het vliegen had Ed vierkante oogjes? 😉

  @Sanne, goed plan! en wat een geluk dat er een ‘vriendje’ was waarmee het ook nog klikte.

 • Reageer Aïsha 25/08/2015

  Hahahahaha die surprise eieren kijkt Eed ook. Verbazingwekkend hoe die volwassen mensen de filmpjes met van die domme stemmetjes inspreken

 • Laat een reactie achter