De slechtste kattenmoeder van de wereld

07/08/2015 - 8 reacties

PhotoGrid_1438248104900

Sinds ik 2 kleine monsters heb gebaard wordt er bar weinig aandacht gegeven aan de andere 2 monsters in huis. Badu en Totoro inderdaad.

Nou hebben #Torbad niet heel veel aandacht nodig, maar ze vinden het wel leuk om geaaid te worden, om geknuffeld te worden of om ze af en toe eens uitgedaagd te worden aka ik gooi met een speelgoedmuisje en zij rennen er achteraan.

En ik merkte dus dat dat niet meer gebeurde. Niet zo vaak als eerst in vroeger in ieder geval. Ik zal maar even de Crazy Cat Lady in mij aan u voorstellen: er waren vroeger bijvoorbeeld momenten dat ik na werk zo snel mogelijk naar huis fietste. Zo blij om Badu te zien. Of dat ik het heerlijk vond om op bed te blijven liggen, met Badu op mij en Totoro bij mijn voeten. En heel veel foto’s van ze te maken. En ze lekker op te tillen en rondjes te lopen door huis, met mijn neus in hun fluffy vacht.

Dat doe ik dus bijna nooit meer. Want er moeten luiers verschoond worden, flesjes worden gegeven, eten gemaakt worden enz. Bovendien vind ik het nu heerlijk om met Joep onder de dekens te liggen, dat warme dikke lichaam dicht tegen mij aan met mijn neus tegen zijn voorhoofd. Of te stoeien met Ed (zijn favoriete spelletje is “boem”, waarbij hij zich laat vallen op mij, heel hard natuurlijk).

En ja dit ook: die coninue haren overal (kleren blijven bij ons nooit zwart). En die nageltjes van de katjes; ook overal. Extra genant: als er visite was en die nageltjes op de koffie tafel te vinden zijn.

Ik opperde daarom heel voorzichtig bij LOML om de katten weg te doen. Die wou er niets over horen.  Vergeet het maar, zei hij. Ik kan me nog herinneren dat ik hem flink moest overhalen toen ik Badu in huis wou nemen. En ik kan me ook herinneren dat LOML toen zei “ok, maar de kat is jouw verantwoordelijkheid”.

Welnu, die verantwoordelijkheid wou ik nu op me nemen. Ik wil gewoon echt graag dat #Torbad de liefde&aandacht krijgen die ze verdienen. En toen we na de vakantie thuiskwamen en ons hele huis van top tot teen onder de haren zaten, begon ik er weer over.

“Ze horen bij ons!” en “ze staan zelfs op de geboortekaartjes” en “ja maar, ik ben er zo verdrietig over!” riep LOML allemaal, maar uiteindelijk wist hij ook: het is wel beter.

En eerlijk is eerlijk: ik twijfel natuurlijk ontzettend. Want ik ben gek op deze liefste, knuffeligste, fluffy, ietwat stoute katten van de hele wereld. En dat Ed zodra hij wakker wordt het eerste wat hij zegt is “Baboe aai!” helpt ook niet echt. Maar toch. Ik heb ze dus op marktplaats gezet.

“Je zet Ed&Joep toch ook niet op marktplaats!”, zei mijn zusje. Dat ik soms sterk die neiging heb om dat wel te doen zei ik maar niet. Maar bij #torbad deed ik het dus wel echt. Ik ben een zeer slechte kattenmoeder, ik weet het.
Ik hoop stiekem dat niemand op de advertentie reageert.

Vorige post Volgende post

8 reacties

 • Reageer Marieke 07/08/2015

  :'(
  Ik hoop ook dat er niemand reageert.

 • Reageer Paula 07/08/2015

  Deze had ik niet aan zien komen! Hoop dat ikzelf de beslissing nooit hoef te maken.

 • Reageer Angélica 07/08/2015

  Ik begrijp je helemaal. Het is natuurlijk zielig voor ze maar ze zullen ergens anders waarschijnlijk meer aandacht krijgen. En je gunt zulke beestjes ook een gelukkig leven.

 • Reageer Des 07/08/2015

  zo manou, ga je lekker? wegwerpmateriaal? zomaar uit een leefwereld rukken? heb je het stukje gelezen? lees je mijn blog wel lange tijd? ken je mij een beetje? nee volgens mij niet. ik ga mijn keuzes hier niet eens verdedigen tegenover jou ook.

 • Reageer Eline 07/08/2015

  Ik pas nu een paar dagen op een kat en hij vraagt heel veel aandacht, laat staan als je er twee hebt en dan ook nog eens twee kinderen. Ik snap dat dat bijna niet te doen is!

 • Reageer Anne 07/08/2015

  Ik snap je beslissing. Uiteindelijk wil je alleen maar het beste voor ze en je hebt nu niet het idee dat jij hun het beste geeft. Moeilijke beslissing..

 • Reageer Madelon 09/08/2015

  Moeilijke beslissing. Maar als iemand ze een heerlijk huis kan bieden met volop aandacht dan hoop ik dat die iemand reageert. Fahad krijgt ook veel minder aandacht dan hij eigenlijk zou moeten hebben. Hij is er aan gewend maar het is niet dat ik er blij mee ben. Aan de andere kant denk en zie ik om me heen wel dat hoe ouder de kids worden hoe meer aandacht de huisdieren weer krijgen. Fahad krijgt meer aandacht van Z dan van mij haha.

 • Reageer Femke 09/08/2015

  Jeetje Des, wat zal dit een moeilijke beslissing zijn geweest hee. Maar ik vind je geen slechte kattenmoeder. Want je zet hierin wel het belangen van #torbad voorop, ondanks dat het bij jouzelf misschien (een beetje) pijn doet. En dat doen goede (poezen)moeders, in mijn ogen.

  Hopelijk krijgen ze een heel fijn huisje! Floortje zal ze missen.

  xxx van Floortje.

 • Laat een reactie achter