Dit stukje is voor Joep en gaat alleen over Joep

09/08/2015 - 11 reacties

20150806_144144

Vinden jullie ook dat ik zo bar weinig over Joep schrijf? Over alleen Joep dus, zonder Ed.
Ja he.
Die arme Joep. Terwijl hij zoveel meer verdient. Juist omdat hij de jongste is.

Want het is toch wat, als je de jongste bent. Of in ieder geval: niet de oudste. Niet het eerste kind. Niet het eerste kleinkind. Niet het eerste neefje. Want laten we daar niet omheen draaien: wat dat betreft is hij eigenlijk een stuk minder bijzonder.

Dat merk ik aan alles. De felicitatie kaartjes bijvoorbeeld, toen hij geboren werd. Veel minder dan bij Ed. En de kadootjes en kleertjes die hij tot nu toe heeft gekregen zijn misschien op een paar handen te tellen. Nee, dan Ed. Die had al tig schoenen en een speelgoedkist vol speelgoed voordat hij ook nog maar boe kon zeggen.

En ergens…snap ik dat dus ook wel. Want Joep is ook nog eens een jongetje. Dus alles hebben we al. En alles wat Ed nu doet is nieuw. Voor iedereen. Maar Joep, tja, dat hebben we nou eenmaal allemaal al gezien.
Of hoe LOML het ook wel zegt “Ed heeft nou eenmaal al duidelijke persoonlijkheid”.

Maar ik vind het dus ook heel sneu. Want ik wil dat Joep ook een persoontje wordt. Een eigen persoontje dus. Want hij speelt, tot groot ongenoegen van Ed, nu wel met de autootjes en busjes en treintjes van Ed maar misschien is hij wel meer een Lego kind. Of een speelgoed diertjes kind. Je weet het niet.

Joep is nu bijna 1 jaar. En hij kan wel echt al heel veel. Staan bijvoorbeeld. In zijn handjes klappen. Zijn handjes omhoog doen als je “hiep hiep hoera” roept, super handig als ie straks jarig is. Hij kan met de afstandsbediening/speelgoedauto/elk willekeurig ding net doen alsof het een telefoon is: dan doet hij het tegen zijn oor en gaat hij brabbelen. Hij is echt super super schattig, en dat zeg ik heus niet omdat hij mijn kind is (ok misschien wel). Met zijn bolle wangetjes en zijn beentjes en die plak handjes en zijn mondje.

En stout is hij ook, zoveel meer stout dan Ed. Stekkers haalt (trekt) hij uit de stopcontacten inclusief de veiligheidsstop zodat hij zijn vingertjes erin kan doen. Binnen 5 seconden was hij al de trap opgegaan. Hij doet alles in zijn mond, echt alles. Als ik hem zie kauwen ziet er 9 van de 10x iets in zijn mond wat er niet in moet. “Hier gaan we onze handen vol van hebben”, zucht LOML regelmatig als hij hem weer achterna moet gaan.
Ik vrees het ook.

Joep is dus gewoon het liefste, schattigste, knapste, leukste en stoutste kind van de wereld (net als Ed).
En zo iemand verdiend ook een stukje.

Vorige post Volgende post

11 reacties

 • Reageer Madelon 09/08/2015

  Joep is een cuty!

 • Reageer Kim 09/08/2015

  Op de een of andere manier vind ik dit stuk echt enorm lief.

 • Reageer Maaike 09/08/2015

  stoute kindjes zijn zo leuk…. =D
  Ik heb ook zo’n ondeugd in huis… <3

 • Reageer Wendy 09/08/2015

  Aaah, wat een lief en leuk stukje. En ja, ergens snap ik het ook wel, van dat net iets minder bijzonder zijn. Maar eigenlijk gewoon onzin. Elk kind op zich is toch uniek en bijzonder.;)

 • Reageer yvonne 09/08/2015

  Herkenbaar dit… Heeft Ed ook 26 fotoboeken en Joep nog geen een? 😉

  ( En nee dit bedoel ik niet verwijtend, zo gaat het meestal met een 2e kindje)

 • Reageer Linda 09/08/2015

  Hahaha, ik moest lachen om ‘super handig als hij straks jarig is’. Lief 🙂

 • Reageer Kleine Atlas 10/08/2015

  Wow Des,

  is het echt al een jaar geleden dat Joep geboren werd? Wow, we hebben je niet vaak gehoord het afgelopen jaar, superfijn dat je weer schrijft!!

 • Reageer Fatima 10/08/2015

  <3

 • Reageer Olga | teamconfetti 11/08/2015

  Liefde voor Joep!

 • Reageer Mille Pagine 24/08/2015

  “Zijn handjes omhoog doen als je “hiep hiep hoera” roept, super handig als ie straks jarig is. ”

  Dit soort zinnen van jou geven mij altijd zo’n grote glimlach! Daarom ga ik nu fijn alles bijlezen dat je afgelopen maand schreef.

 • Reageer Aïsha 25/08/2015

  Die Joep. Die lieve spetter. Die verdient naast een stukje ook een reactie onder dat stukje! KUS!

 • Laat een reactie achter