Heel verdrietig, dat ben ik.

03/08/2015 - 8 reacties

Het was een mooie zomerse dag, 7 juni 2015. Ik liep de 10 km tijdens de loop in Leeuwarden. In het begin voelde ik nog wel een klein steekje in mijn lies, maar ik dacht ach, kom kom. Het is vast niets. Ik liep die 10 km, en rond de 8 km voelde ik dat steekje net wat harder steken. En natuurlijk liep ik stug door want die 2km kon heust nog wel.

En toen liep ik dus over de finish en ik kon werkelijk waar geen stap verzetten. Een andere hardloper zag mij lopen cq strompelen en die zei nog “oei, dat ziet er niet te best uit”.  Ik kon alleen maar denken “what.the. fuck. is dit??”.

In ieder geval: de loop was in Leeuwarden, ik moest nog terug naar Groningen, en zelfs gas geven in de auto deed pijn. Het was dus ergens bij mijn lijs, maar het schoot door naar onderen (ja daar ja), en ging verder richting mijn bil, ergens ehh achter.

Ik heb een week niet kunnen lopen en toen was ik er toch wel klaar mee. Dus besloot ik op aanraden van een vriendin een afspraak te maken met de chiropraktor. Ik wil de halve marathon lopen, zei ik aan het begin van het consult.

Ze kraakte hier en daar wat, voelde hier en daar wat en toen zei ze. Ok.Wil je de waarheid horen of niet? Nee, zei ik. Die halve marathon ga je niet kunnen lopen, zei ze.

&^&%^%&%.  En toen zei ze waarom niet. Omdat ik die 2 bevallingen van die 2 monsters toch een behoorlijke aanslag op mijn lichaam zijn (en zulke zware bevallingen waren het niet eens. Een scheet en daar waren ze).  Dat ik eerst mijn bekkenspieren goed moet trainen, want het is ehh..tja..toch allemaal behoorlijk verzwakt. Dat ik pilates moet doen. 4 of 5 keer in de week. Ja tuurlijk, want daar heb ik alle tijd voor. Zucht.

Mag ik helemaal niet hardlopen dan, vroeg ik haar toen met een flinke pruillip.  Wandelen, zei ze toen.

Ik besloot later toch nog een afspraak te maken met de fysio, en die zei dat het een flinke hamstring blessure is.

En nou ja, toen ging ik dus op vakantie, en in de tussentijd heb ik dus geen kilometer hard gelopen.
Ja, voor de vakantie probeerde ik nog rustig te lopen, maar verder dan 2 kilometer kwam ik niet en ik strompelde als een kreupel paard naar huis.

Gelukkig heeft 3 weken Indonesie me toch goed gedaan want ik heb nu echt nergens last van. Alleen is mijn conditie gekelderd tot 0 want gisteren liep ik 4 kilometertjes en ik. Kon. Niet. Meer.

En nu is het dus bijna 30 augustus. En ik had Zo. Ontzettend. Zin in die halve marathon. Ik had me er Zo. Ontzettend. Op. Verheugd.

Ik. Baal. Zo. Ontzettend.  Ik bedoel, ik zag het al helemaal voor me. Ik over de finish en iedereen die mij zou toe juichen en applaudisseren en een foto van mij in de krant.

Nu ga ik maar eens rustig weer voor de 5km trainen
Jeuhh.

ps: hier nog een hardloop foto van mij tijdens de Nacht van Groningen. Dit keer was ik voorbereid en lachte ik breed glimlachend naar elke fotograaf langs de kant. Geen genante hardloopfoto’s met mond open van mij dit keer.

_dsc0512

Vorige post Volgende post

8 reacties

 • Reageer Manja 03/08/2015

  Ow neee wat balen zeg! Maar goed dat je lekker kon rusten, een hamstring blessure kan eeuwen duren 🙁
  Weet je dat die vaak ontstaan door disbalans in je spieren, dus chiro heeft wel een beetje gelijk 😉 maar de disbalans zit hem vaak in te zwakke bilspieren! Je gluteus maximus, als die niet zo goed werkt doet je hamstring al het werk en dat kan hij helemaal niet. Al snap ik nog niet dat pijn in je lies een hamstringblessure is, die voel je vaak bij je zitbotten eigenlijk.
  Iig heel veel sterkte en succes met rustig opbouwen 🙂

  • Reageer Des 04/08/2015

   nou het begon dus bij mijn lies, en toen straalde het snel naar ehhh achteren.

 • Reageer Jenn 03/08/2015

  Ah nee, wat balen 🙁 sterkte ermee!

 • Reageer Marieke 03/08/2015

  Argh dat is echt superrr irritant! 🙁 Wat onwijs balen. Snap heel goed dat je heel verdrietig bent.

 • Reageer annelies 03/08/2015

  En jij geloof de fisio? Of is dat omdat hamstring blessure toch iets beter klinkt als verzakking ;D

 • Reageer Paul 04/08/2015

  Wat ontzettend balen! Maar goed, marathons genoeg. En een kind krijgen is best een goede reden om het dit jaar niet te halen.

 • Reageer Annelies 04/08/2015

  Neem bekkenklachten heel serieus Des, anders krijg je er later veel last van!! Zoek een gespecialiseerde bekken fysio op om samen een plan te maken… Sterkte!!

 • Reageer Fatima 10/08/2015

  Ik zou idd nog even goed navraag doen na de bekkenklachten. Je wilt daar echt niet meer problemen mee krijgen. Ken 2 dames die er later nog ontzettend veel ernstige klachten mee gehad hebben.

  Wel jammer van het hardlopen maar wie weet wat de toekomst brengt, altijd positief blijven 😀

 • Laat een reactie achter