Vakantie, ole ole

02/08/2015 - 6 reacties

20150722_112931

Onder het mom “iemand moet het doen” waren we afgelopen weken op vakantie. In Indonesie. Super vervelend inderdaad.

Zonder grap: super vervelend leek het mij wel, met 2 kids 15 uur in het vliegtuig. In hemelsnaam: hoe doen andere ouders dat? Waarom willen mensen dat uberhaubt? Waarom wou ik ook nog weer zo nodig op vakantie? Waarom zijn babies en kleine kinderen gewoon niet verboden in het vliegtuig?

Ik ging maar gewoon van het ergste uit. Dat Ed en Joep 15 uur lang van Amsterdam naar Jakarta gingen janken, krijsen, vervelend gingen doen en dat iedereen in het vliegtuig ons met blikken gingen doden. Dan kon het alleen maar meevallen.

En dat deed het dus ook. Het ging goed. Erg goed, al zeg ik het zelf.

Ok, ik moet erbij zeggen dat we ’s nachts vlogen, en goed we hadden de ipad mee met tig filmpjes van Bumba, Zandkasteel, Peppa Pig en kindersuprise ei filmpjes, maar al gauw was iedereen in diepe slaap. Ed, Joep, LOML en ja, zelfs ik ook.

En toen ik wakker werd was het al licht in het vliegtuig, het ontbijt werd alweer bijna geserveerd. En al snel zeg ik ook dat we nog maar 2 uur hoefden te vliegen.

We kwamen in Jakarta, daar verbleven we een nachtje in een hotel. De volgende dag vlogen we naar Pontianak. De stad waar mijn ouders vandaan komen (en waar ze ook op dat moment waren), en waar het gros van mijn familie woont.

In Pontianak vastten we nog de laatste week van de ramadan (een makkie van 6 uur ’s ochtends tot 6 uur ’s avonds) en we vierden daar ook suikerfeest.

Daarna vlogen we door naar Bali. Ja, heel klote allemaal. Daar hadden we een super leuk huisje gehuurd met zwembad voor de kleintjes, 3 slaapkamers en vlakbij de weg met allemaal lekkere restaurantjes. En ook dichtbij het strand. We huurde een motor, we aten heerlijk, we lazen heerlijk (aanrader!) bij het zwembad. De kindjes zwommen in het water, over zon hoef je nooit te klagen in Indonesie, kortom: ik genoot. Ik genoot overheerlijk. Het was een vakantie zoals een vakantie hoort te zijn.

En nu zijn we weer in Nederland. Met een flinke jetlag,  Ik wil nu vaker, en vooral heel erg snel weer op vakantie. Naar Canggu, op bali.

Super vervelend, maar iemand moet het doen.

Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Reageer Aïsha 02/08/2015

  Dik verdiend Des!!!

 • Reageer Maaike 02/08/2015

  ik zat 12 uur in de auto… was brak en heb van de 15 dagen maar 5 dagen zon gehad… Ik heb al gezegd tegen de man dat ik dat NOOIT meer wil…. =D

 • Reageer Linda 02/08/2015

  Wat fijn dat het zo goed ging! Het lijkt me inderdaad verschrikkelijk om met huilende kinderen in het vliegtuig te zitten en dan alleen maar vieze blikken van iedereen te krijgen.

 • Reageer Priscilla 02/08/2015

  Wauw wat een reis! Stoer hoor met twee kleintjes! En kindersurprise ei filmpjes zijn leuk 😀

 • Reageer Marieke 06/08/2015

  Ohh Des dat klinkt echt heerlijk! Perfecte vakantie zo, fijn dat jullie hebben genoten en dat de reis goed ging!
  Ik ga over 3,5 week voor het eerst naar Bali (überhaupt Azië) en heb er zooo veel zin in! Ben heel benieuwd. 🙂

 • Reageer Fatima 10/08/2015

  Wat aardig dat je dat toch maar allemaal wilt doen ook al is het vervelend.
  Mocht je de volgende keer geen zin hebben dan neem ik het wel voor je over, geen probleem. En ik neem dan ook Ed mee 😀

 • Laat een reactie achter