Zelfhulpboeken, ik love ze

13/08/2015 - 10 reacties

20150813_223252

Call me cheezy, call me corny, of call me “jezus Des, wat triest dat je 30+ bent en zelfhulpboeken leest hahahah, dat je dat soort dingen nodig hebt, jeetje dan ben je wel erg diep gezonken zeg”, maar ik ben dus gek op zelfhulpboeken.
Ik verslind ze, ik lees en herlees ze, ik vind ze leuk en ben altijd op zoek naar een nieuw zelfhulpboek.

Daar kun je heel wat over vinden, bijvoorbeeld dat ik misschien een diep ongelukkig persoon ben die na het lezen van een zelfhulpboek weer helemaal TJAKKA! in het leven staat en na een paar uur weer een potje aan het janken is op de bank.
Niets is minder waar. Ik ben erg gelukkig en zou mijn leven op dit moment zelfs een 9,8 als cijfer geven (die 0,2 is ook alleen omdat ik Arie Boomsma nog niet heb ontmoet cq een warme knuffel heb gegeven).
Ik vind het gewoon interessant om te lezen hoe de leven werkt en hoe je  je geluk kunt vinden en hoe dat werkt met je eigen persoonlijkheid enz enz.

Ik heb inmiddels ook een aardig stapeltje boeken bij elkaar gespaard en ze prijken trots op mijn speciale “zelfhulpboeken” sectie in de boekenkast. En ik zou Des niet zijn  als ik daar niet een stukje over zou schrijven (en tenslotte heb ik al vanaf 2 augustus elke dag geschreven en zou het niet ontzettend zonde zijn als ik vandaag zou overslaan? Precies).

The Secret van Rhonda Byrne: mijn eerste zelfhulpboek en ik schreef er eerder een stukje over. Het eerste boek wat mijn (en nu klink ik even als Oprah hoor, sorry) leven veranderd heeft. Toen ik het boek las, en weer opnieuw en weer en weer,  snapte ik “het” opeens allemaal zo duidelijk. Alsof er een lichtje in mijn hoofd aanging, echt.

Radical Self Love van Galadarling: het tweede boek wat mijn leven heeft veranderd, ook al vind ik Gala als blogger de laatste tijd te commercieel en geworden. Gala gaat vooral over self love: van jezelf houden dus. Dat het allemaal daar begint en dat je als je eenmaal optimaal van jezelf kunt houden alles kunt bereiken. Jezelf vertrouwen, jezelf accepteren zoals je NU bent (en niet straks als je een baby/een vriend of 10 kilo lichter bent). Gala zegt “hou van jezelf zoals je van je beste vriendin houdt. Natuurlijk heeft ook zij wat minpunten, maar at the end of the day ben je gek op haar”. En zo is het maar net.

Spirit Junkie van Gabrielle Bernstein: kocht ik op aanraden van Selfhelphipster. Ik kon er in het begin totaal niet inkomen, dus heb ik het boek weggelegd. Vorig jaar kwam ik het boek weer tegen en las ik het in 1 keer uit. Het boek gaat vooral over je ego. Hoe die ontstaat, hoe geniepig en gemeen hij kan werken en hoe je je ego kunt verslaan. Veel eye openers voor mij, super leerzaam.

Girl meets yoga van Selfhelphipster: over SHH gesproken, ook wel mijn online coach, en het grappigste meisje op Instagram (samen met Chrissy Teigen): ze schreef een boek toen ze 25 jaar werd. Een kort boekje met 25 levenslessen. Ik pak het boek regelmatig weer bij voor nog wat inspiratie. Mooi dat ze oa zegt “your body is the ultimate care taker”. Dat je lichaam goed voor jou zorgt en dat je dus ook best goed voor je lichaam mag zorgen. Verzorg het met de juiste producten, eet de gezondste dingen en wees er lief voor.

The fire starter sessions van Danielle la Porte: gaat vooral over ehh iets voor jezelf beginnen, volgens mij. Het is een mooi boek, ook qua lay out, vol met quotes om over na te denken maar verder niet iets voor mij.

The desire map, ook van Danielle la Porte: gaat over je gevoelens, als je iets wil bereiken. Stel: je wilt rijk zijn. Waarom wil je dat? Wat voor gevoel heb je erbij? En kun je dat gevoel ook ergens anders mee krijgen?

De kracht van het nu van Eckhart Tolle: ben ik nu aan het lezen. Ben net begonnen dus kan er niet veel over zeggen maar love it, love it. Belangrijkste boodschap: we zijn ons denken niet.
Super zin om verder te lezen. Wat ik nu dus ook ga doen. Tot morgen lieve kijkbuiskindertjes!

Vorige post Volgende post

10 reacties

 • Reageer Nadine 13/08/2015

  Ik hou ook echt van zelfhulpboeken, als ik door de boekenwinkel loop dan blader ik ze altijd even door. Ik vind het wel soms lastig om eentje te vinden die goed bij mij aansluit.

  Ik heb nu van een hele lieve vriendin (ze is ook een grote Des fan 😀 hoi Tiki!) een boek gekregen voor mijn verjaardag. Het heet ‘tem je geest’ ken je die al? Het gaat over mindfullness en het is op een humoristische en herkenbare manier geschreven door Ruby Wax. Ik ben nog niet zo ver maar ik vind het echt een aanrader!

  • Reageer Jorinde 14/08/2015

   Whaha ik dacht: heee nog iemand noemt haar vriendin Tiki LOL. Béétje traag sorry

 • Reageer Anke 13/08/2015

  Ik ben blij dat je terug bent Des! Niks beters dan blogjes lezen als je niet kunt slapen.

 • Reageer Robin 13/08/2015

  Maar oké des vertel meer over welke kleur heeft jouw parachute? Ik heb nu iets soortgelijks gekocht (roadmap) en dan geef ik jou daarna een review daarvan

 • Reageer Roos 14/08/2015

  Ik ben ook zo’n sucker voor zelfhulp-boeken maar ik moet zeggen: eigenlijk ben ik altijd een beetje teleurgesteld als ik er een uit heb..

 • Reageer Danielle 14/08/2015

  Mijn vriend heeft een heel grote stapel zelfhulpboeken, waarvan ik er welgeteld 0 heb gelezen. Ik pak dan toch al snel een fictie verhaal erbij… Hoewel het me wel echt interessant lijkt… maar nog niet aantrekkelijk genoeg daadwerkelijk te gaan lezen 😉

 • Reageer Lin 14/08/2015

  Heb jij wel eens een MBTI test gedaan? benieuwd naar jouw profiel!

 • Reageer yvonne 14/08/2015

  je bent niet sneu hoor. ik lees ze ook graag.

 • Reageer Miek 22/08/2015

  Toevallig door twee (mannelijke) collega’s aangeraden: de moed van imperfectie…… Moet er nog aan beginnen, maar zij zijn lyrisch!

 • Reageer Aïsha 25/08/2015

  Ik ben toch meer van de Karin Slaughter en Mo Hayder. Heb 1 zelfhelpboek in de kast van Byron Katie (vier vragen die je leven veranderen). En eerlijk is eerlijk, die heeft me wel geholpen!!

 • Laat een reactie achter