Baby uitzetlijst: wat je allemaal niet nodig hebt (maar een paar dingen wel)

24/09/2015 - 21 reacties

Zijn er hier zwangeren in de zaal? Of vrouwen die zwanger willen worden? Ja? Goed, vergeet al die baby uitzet-lijsten waarmee je wordt doodgegooid op verschillende babyblogs. Allemaal gesponsord door Babyplanet, Prenatal of bol.com. Lees dit gewoon. Des, uw meest objectieve blogger ooit vertelt u wat u nou echt nodig heeft.
(En dat is dus niet een hoeslaken van 50 euro waar je baby niet in kan stikken “nee echt niet mevrouw, we hebben het getest”. Trap er niet in menschen, leer van mijn fouten).
En ps: heb je geld teveel? Koop dan gewoon lekker die Prenatal leeg.

Babykleding: een paar rompertjes, truitjes en broekjes, en een jasje. Nog beter: kruippakjes, ben je in 1x klaar. Koop niet teveel en zeker niet in de kleinste maat want ze groeien als kool. Aan 1 paar sokjes heb je genoeg: een baby heeft geen stinkvoeten. Die monsters van mij hadden dezelfde sokken aan voor 1 maand lang. I dont care.
Schoenen: leuk en aardig die Allstars, maar een crime om ze bij babyvoetjes aan te doen en niet nodig want een baby loopt nog niet.
Mutsje: zit vaak gratis in een zwangerschapsdoos, die je natuurlijk allang her en der hebt aangevraagd.
Kledingkast: niet nodig, je mietert dat kleine spul gewoon in je eigen kledingkast.

hydrofiele doeken: luister, iedereen zegt dat je er een stuk of 500 van nodig hebt, maar dat is echt flauwekul. Koop 2 pakken bij de Hema en klaar ben je. Monddoekjes ook niet, ik weet niet eens wat ze zijn dus heb ze ook niet nodig gehad.

babybad: nee joh. Ga lekker douchen met je baby. Shampoo, olie of douchecreme heb je ook allemaal niet nodig. Je baby ruikt al heerlijk van zichzelf.
Badcapes: ontzettend leuk en schattig maar een grote handdoek van jezelf voldoet ook.
Badthermometer: gebruik je eigen elleboog. Voelt het goed voor jou, dan ook voor de baby.

Luiers: niet te ruim inslaan die newborn luiers. Voor je het weet heeft je baby een te dikke kont voor een maatje 2 (ik noem geen namen Joep)
Billendoekjes: die mag je wel groot inslaan: dit zijn multidingetjes.
Billencreme: maar niet die dure van Sudocrem, gewoon die van de Kruidvat.
Aankleedkussen: ook niet nodig. Je bed/bank met een handdoek erop is ook goed.

Commode: nauwelijks gebruikt bij Joep, zit nu alleen maar in de weg.
Luieremmer: ook niet gebruikt. Gewoon in de prullenbak, klaar.

Thermometer: ja kopen. Die ga je vaak gebruiken want je kind gaat griep/koorts krijgen.
Nagelknipper: mag, hoeft niet. Ik beet die van de monsters gewoon zelf eraf.
Kruik: ook wel handig, ook voor jezelf.
Nachtlampje: voor wat? Zodat je baby nog een boekje kan lezen voordat ie in slaap valt??

Bedje/ledikant: nee joh. Gewoon lekker samen slapen. Toch wel een bedje? Koop dan een “gewoon” matrasje, val niet in die mooie praatjes van super matrassen waarin je baby echt doorslaapt. Hoeslakens mag je wel genoeg van kopen; maar 1 dekentje is echt genoeg. En een slaapzakje.

kinderwagen: nee joh. een draagzak of draagdoek. Een maxi cosi is wel handig (verplicht) voor in de auto.

Van plan om borstvoeding te geven? Investeer dan in voedingsbh’s, echt. Je tieten gaan je dankbaar zijn. Geef je flesvoeding? Koop een flesje van Avent. Een sterlisator en flessenwarmer zijn echt niet nodig. En een melkpoedertoren mag je kopen, maar boterhamzakjes zijn ook prima.

babyfoon: mwah kan handig zijn, niet bevordelijk voor de romantiek. Zie het voor je: gezellig samen op de bank en ondertussen de hele tijd op het schermpje loeren of je baby er nog is. Als je baby echt huilt dan hoor je hem die huizen verderop ook wel.

Verder totaal niet nodig: een luiertas, een verschoonmatje, luieretui of zo’n voedingskussen.  En een kraampakket ook niet want ik beviel thuis zonder kraampakket en dat ging ook prima.

Kortom: zo duur hoeft zo’n baby niet te zijn. En je krijgt er ook nog kinderbijslag voor. Kan je mooi voor jezelf uitgeven.

ps: WAT VINDEN JULLIE VAN MIJN SUPER STOERE MOOIE LAY OUT?

Vorige post Volgende post

21 reacties

 • Reageer Lonneke 24/09/2015

  Haha die uitzetlijsten.. dit is de leukste 😉
  Je nieuwe lay-out is prachtig.

 • Reageer sigrid 24/09/2015

  oww ik heb wel een paar nutteloze dingen gekocht denk ik dan :’). maar als ik ze niet nodig blijk te hebben ga ik dan ook gewoon zeggen ‘zei des al’ hoor ;).
  ik vond mezelf al heel goed omdat ik gewoon de meest basic babyfoon heb gekocht (ipv zo een met een scherm, snap ik echt niet, als je wilt kijken kun je toch ook gaan kijken???) en heel lang heb gedaan over ‘aankleedkussen’ (mijn schoonmoeder steeds maar vragen: ‘heb je nou al een aankleedkussen???’ en ik dacht: STEL nou dat ik dat vergeet he, stel. gaat flip dan dood? nee.)
  supermooie layout trouwens!

 • Reageer Maria 24/09/2015

  Ik zeg stoere layout, met vrouwelijke touch. Leuk!

 • Reageer lisa 24/09/2015

  Hahaha ik heb me wild gelachen. En stiekem ook wel een geruststelling voor als ik ooit wil beginnen aan kiddo’s. Je lay-out is superstrak en superstoer.

 • Reageer Manja 24/09/2015

  Super! de layout en de uitzetlijst, ik ga hem bewaren voor ooit 😉

 • Reageer Joëlle 24/09/2015

  Ik ben wat jonger en nog lang niet in het moederstadium, maar bladerde laatst toevallig eens door een folder van een babywinkel en kreeg een hartverzakking van sommige prijzen. Goed om te weten dat het meeste hiervan optioneel is en geen gevalletje leven-of-dood, zoals soms wel lijkt.

 • Reageer Mariet 24/09/2015

  Ondanks dat ik nog lang geen moeder word, vind ik dit een heeeeel fijn blogje! Dat “geneuzel” van zwangeren of ze dit en dit en ohja dit al wel hebben aangeschaft… Zo heerlijk om alvast te weten dat meer dan de helft onzin is! (En stiekem dacht ik dat al wel want toen ik geboren werd had je ook nog geen Prenatal en speciale dingen bladiebla)

  Je layout is supercooool!!! Wat een tof logo!! Evht net Joep en Ed en jij!

 • Reageer Sabien 24/09/2015

  Nice layout! *kijkt hoogzwanger bedremmeld in haar commode volgestouwd met 82725538 paar babysokjes*

 • Reageer Dina 24/09/2015

  Des dit ga ik dus ZEKER WETEN onthouden voor als het bij mij ooit zo ver komt. Ik ga ook voor het nagelbijten trouwens, nagelknippers zijn stom.

 • Reageer Linny 24/09/2015

  Leuke layout! En nog steeds elke dag blij dat er gewoon wéér een stukje opstaat!

 • Reageer yvonne 24/09/2015

  Hele leuke lay-out!

  En voedingstorentjes zijn wel handig hoor. Boterhamzakjes gaan altijd kapot bij mij. Gevolg een tas vol poeder. Niet grappig om je handtas uit te moeten schudden op een vol terras ofzo. Plastic bewaardoosje kan ook als je echt geen geld wil uitgeven;-)

 • Reageer yvonne 24/09/2015

  Enne, pas je je about ook ff aan?

 • Reageer iooon 24/09/2015

  In dit huis hoor je die baby echt niet. Ik word er ook niet wakker van. Tot mijn moeder aan de deur stond “laten jullie hem expres huilen?”. Maar goed, onze babyfoon heeft alleen geluid dus daar kun je wel naar staren maar bijster interessant is het niet. Een slapende baby in nightvision lijkt me ook niet interessant eigenlijk….

  Spuugdoekjes en hydrofielen waren niet aan te slepen bij ons. Heb een heerlijke stapel. Gelukkig die spuugdoekjes niet meer nodig maar ze zijn ook handig als afveegdoekje voor na… romantische tijd zal ik maar zeggen. Multifunctioneel hoor. En hydrofielen zijn geweldig bij het poetsen, droogwrijven, ruiten. Toppie.

  Tot zover mijn bemoeienis.

 • Reageer Michelle brouwt 24/09/2015

  Hahaha de tip over het nachtlampje 😀
  Fijne nuchtere kijk op de babyuitzetlijst. Ik ben er nog niet aan toe maar ga ‘m zeker onthouden haha. Want ik weet dat ik al die nutteloze shit toch ga willen kopen, omdat er gezegd wordt dat je het nodig hebt.

  Enne, krijg je een hoop van deze nutteloze uitzetshit niet allemaal ook al bij een (eventuele) babyshower? 😉

 • Reageer Carmen 25/09/2015

  Yo Des, ik lees dus nog gewoon mee en ben het met een aantal dingen eens maar sommige ook niet. Hier is het voedingskussen echt onmisbaar, zowel om mee te slapen tijdens mn zwangerschap als om de kleine draak in/op te leggen. De spuugdoekjes zijn hier niet aan te slepen (wel zo’n fijne grote, niet die kleine vierkante ondingen) en hoewel ik groot fan ben van draagdoeken en draagzakken – heb nu trouwens een tula en i love it! – neem ik ook geregeld de kinderwagen mee om boodschappen in te flikkeren, scheelt mij weer tillen. Ok zet hem op met je site ga zo door xx

 • Reageer Bieni 25/09/2015

  Mooie layout! En voor een groot deel eens. Kinderwagen vond ik wel echt nodig, gebruikte ook de draagdoek maar alleen voor kortere stukjes. Voor lekkere lange wandelingen had ik de kinderwagen wel echt nodig.

 • Reageer Simone 25/09/2015

  Haha erg grappig geschreven weer! Alhoewel ik het niet op alle punten met je eens ben 😉 De wandelwagen en de hydrofiele doeken zijn hier onmisbaar. En de commode ook. Wat ik op de uitzetlijstjes vaak mis, zijn de borstcompressen, of de tieten-pads zoals ze hier ook wel genoemd worden. Je weet wel, voor als je tieten lekken. Ga je borstvoeding geven, dan ga je die nodig hebben.
  Super mooie lay out Des!

 • Reageer Marieke 25/09/2015

  Haha hier een zwangere die ook niet van plan is alles van die lijstjes aan te schaffen. Maar nagels bijten? Brrr daar moet ik niet aan denken. En ik heb voor mezelf al te weinig plek in mijn kast, dus mooi dat die baby een eigen krijgt 😉

 • Reageer Marieke 27/09/2015

  Ik ga deze lijst bewaren voor als ik ooit (hoop ik) aan de beurt ben. Veel dank vast!
  En je lay-out is geweldig!

 • Reageer Vragen over mijn zwangerschap | Dinastie 20/01/2016

  […] die stinkende dingen niet direct in de container? Over wat je allemaal nodig hebt van de zogenaamde baby uitzetlijsten schreef mijn nicht Des eens een stukkie (en haar versie is heel handig en ze spreekt natuurlijk uit […]

 • Reageer Liess 22/01/2016

  Ik kwam hier via Dinastie, my god, ik heb me echt doodgelachen! samen met mijn vriend hardop de lijst gelezen 😀

 • Laat een reactie achter