I Love Groningen tag

10/09/2015 - 6 reacties

Ik woon dus in de leukste stad van Nederland: Groningen. Dat duurde even voordat ik dat kon zeggen. Sterker nog; ik woon hier nu 5 jaar en toen ik het laatst hardop zei “goh, Groningen is eigenlijk best een leuke stad”, keek LOML mij verbaasd aan. Eindelijk, zei hij.

Zo wou ik altijd in Amsterdam blijven. Ik wel, LOML niet. Die vindt het helemaal niets, “zo’n stad waar iedereen heen gaat” en “waar je moet werken voor je hypotheek”.  Maar ik vond: het is een stad waar je alles hebt. En das dus ook handig voor de kinderen, dacht ik zo. Maar goed, toen hoorde ik over wachtrijen bij de creche en bij scholen en zelfs bij zwembaden (??) en dat je dus heust wel aardig kunt wonen in Amsterdam voor hetzelfde bedrag waar wij ons huis hebben gekocht. Alleen zit je dan dus in Amstelveen.

Dat, en dat Groningen lekker zichzelf blijft, heerlijk nuchter, hier geen sterralures van kijk ons nou eens hip&happening wezen langs de grachten, is reden genoeg voor mij om van Groningen te houden. Daar hoort natuurlijk ook een tag bij die ik gezien heb bij mede Groninger blogger&maatje Marcella:

1. Favoriete plek om koffie te drinken
Ik drink bijna geen koffie, maar ik ben de laatste weken sowieso 2x in de week bij de Coffee Company te vinden.  I know, tis niet heel Gronings, maar ik zit er ook om te solliciteren en te schrijven en dat kan super bij de CC. Verder vind ik het fijn om koffie te drinken bij PS, waar ze ook heerlijke taarten hebben.

2. Must sees voor mensen die maar 1 dag naar Groningen gaan?
Gewoon gezellig winkelen langs de Vismarkt, dan de Herestraat op, en lekker uitrusten op de Grote Markt. Het Groningermuseum zou ik ook niet overslaan trouwens.

3. Mooiste natuurgebied in de stad?
Is een park natuur? Anyway, ik ben gek op het Noorderplantsoen. Als het herfst wordt en ik al die bomen met mooie blaadjes zie, prachtig. Of in de zomer waar jong&oud heerlijk in het gras ligt. En natuurlijk hebben wij het Noorderzon. Ook een flinke aanrader!

4. Favoriete vintage winkel?
Ja, er is eentje waar ik gek op ben. Het is een vintage kleding winkel en je vindt er echt de leukste jurkjes en de mooiste jassen. Het is de Recessie in de Oude Kijk aan t Jatstraat.

5. Mooiste uitzicht?
Als je op het dakterras zit van La Place heb je volgens mij een prachtig uitzicht. Of je gaat de Martinitoren op, wat ik zelf nog nooit heb gedaan, shame on me.

6. Favoriete museum/galerie?
Absoluut het Groninger Museum. Kijk regelmatig want er zijn vaak hele mooie exposities te vinden.

7. Waar eet je in de zomer het liefst je lunch in de buitenlucht?
Bij no25, al heb je daar niet echt een groot terras, maar super gezellig is het wel!

8. Beste winkelstraat?
Tja, ik wil zeggen de Herestraat, maar qua winkels verschilt het niet van elke “grote winkelstraat” in elke willekeurige straat.

9. Favoriete winkel top 3?
Søstrene Grene
Flying Tiger
Dille & Kamille

10. Beste restaurant?
Met stip op nummer 1: Hanasato. Ik MOET hier regelmatig gaan eten en het is inmiddels alweer veel te lang geleden. Het is een Japans restaurant en je kunt er dus shabu shabu eten en ow men, de voorgerechten, de visjes, de oesterzwammen, IK GA NU BELLEN OM TE RESERVEREN.

IMG-20150910-WA0020

ps ik vond het vanochtend verdacht stil in de woonkamer: het bleek dat Joep yoghurt als handcreme aan het gebruiken was.

Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Reageer Mariet 10/09/2015

  Hahaha yoghurt als handcreme :’) heeft Joep nu zachte handjes?

  Ik kan niet wachten tot ik weer in mijn favo stadje woon!

 • Reageer Marcella 10/09/2015

  Zo leuk dat je de tag ook hebt ingevuld! No25 is echt tof, daar ga ik zeker nog eens lunchen! En het Groninger museum bezoek ik graag opnieuw, was er dik 10 jaar geleden voor ’t laatst!

 • Reageer Tamarah 11/09/2015

  Wat een leuke TAG! Ik kwam vroeger zoooo vaak in Groningen, maar ik heb J. naar hier gehaald ipv dat ik die kant op ben verhuisd haha.

 • Reageer Bien 12/09/2015

  Jaaa Groningen (l)! Ik hou ook zo van ons stadje! No25 loop ik heel vaak langs maar nog nooit binnen geweest, ga ik nu zeker eens doen!

 • Reageer Jenn 15/09/2015

  Leuk om te lezen, lang geleden dat ik in Groningen ben geweest.

 • Reageer Wen. 15/09/2015

  Hahaha, handcreme? BODYLOTION! 😛

 • Laat een reactie achter