Nieuwe bank

03/09/2015 - 10 reacties

20150902_160604

Zoals ik al zei: wij willen dus onze woonkamer een nieuwe make over geven. Hoppa.
En we beginnen met onze bank.

Onze bank was 1 van de eerste nieuwe dingen die we kochten toen we net gingen samenwonen, LOML en ik. We hadden verschillende winkels bezocht, inspiratie gezocht op internet, en we wisten precies wat we wilden. Een lekkere grote bank.
Ja, wij hadden ons heel goed voorbereid.
Dachten we.

Alleen toen namen we dus Badu. En Totoro. En hoeveel krabpalen we ook kochten, en hoevaak we Torbad ook bespoten met water ter waarschuwing, ze bleven krabben aan onze bank. Ja, vooral als we aan het werk waren natuurlijk. Soms lag ik op bed en hoorde ik ze ’s nachts flink aan onze bank krabben. Oh mijn hart. En oh mijn portemonnee, want goedkoop was die bank ook niet.

Goed, Torbad zijn er niet meer (en daar gaan we het niet meer over hebben want oh wat mis ik ze), maar toen kwamen er dus 2 andere monsters in huis. Ed en Joep. Ed vindt het altijd leuk om op onze bank te springen en met zijn mondje nog vol met yoghurt, havermout of handjes vol met chocola op de bank te liggen. En dan heb je nog Joep. Joep is nog een ergere smeerkees dan Ed. Die haalt zijn avocado uit zijn mond en smeert het lekker uit op de bank. En als het dus niet de vele etenswaren zijn, dan zijn het wel de vele spuugmondjes die er in het verleden op zaten.

Kortom: we zoeken een nieuwe bank. Een kindvriendelijke bank. Daar zit nogal wat eisen aan:

 • hij moet lekker groot zijn;
 • maar niet zo groot zijn dat de woonkamer weer heel klein lijkt;
 • hij moet snel schoon te maken zijn (een stoffen bank gaat het dus niet worden, dus we kiezen nu voor een zachtleren bank);
 • het moet een mooie kleur zijn;
 • hij moet lekker diep zitten . Laatst kwam er iemand op bezoek die haar schoenen uitdeed en lekker in kleermakerzit bij ons op de bank ging zitten. “Ik zit even zo hoor”, zei ze toen. “Graag”, zei ik. Ik vind het leuk om te zien dat mensen zich zo lekker op z’n gemak bij ons voelen;
 • en tenslotte moet hij “lekker” zitten. En je moet er ook “lekker” op kunnen liggen, want ook daar zijn wij als gezin een ster in. En het liefst een hoekbank.

Gisteren gingen we op pad, met zijn viertjes. Ed sprong, zat, of lag op elke bank die hij zag (jaha, wij zeiden als goede ouders natuurlijk heus wel tegen hem dat dat niet mocht), en nu hebben we selectie van 3 banken gemaakt die we misschien willen kopen.

Of nouja: ik weet precies welke bank ik wil en het liefst kocht ik hem gisteren al. LOML wil echter, zoals gewoonlijk, er nog even over “brainstormen” en nog even “alles op mij in laten werken”, want “jij bent altijd zo impulsief”.
Zucht.

Ik geef hem nog een maand en als hij dan nog niet klaar is met het gebrainstorm dan bestel ik de bank gewoon zelf.
Omdat ik de baas ben natuurlijk.

20150902_161159

 

 

Vorige post Volgende post

10 reacties

 • Reageer annelies 03/09/2015

  Ow ja Ikea heeft een nieuwe losse componenten bank. Da’s heel handig dan kun je om het half jaar een andere opstelling.

 • Reageer Madelon 03/09/2015

  Die bank van de foto is wel heul errug gaaf!

 • Reageer Aïsha 03/09/2015

  Looove de gele bank! Met geen mogelijkheid krijg ik zo’n kleur bank in mijn huis, dus neem jij hem? Dan doe ik bij jou alsof ik thuis ben

 • Reageer Simone 03/09/2015

  Haha! Super grappig geschreven weer!

 • Reageer Maai 03/09/2015

  Oh pfff Des, ik wil niet weten wat er allemaal op onze bank zit…… Ben heel benieuwd naar je keus 🙂

 • Reageer yvonne 03/09/2015

  Ja ik wil een foto zien hoor. Want de Romario heb ik ook niet gezien.

 • Reageer Sytse 04/09/2015

  Ohh die gele bank heb ik ook gezien!! Heel mooi maar past niet echt bij ons interieur..

 • Reageer Olga 04/09/2015

  Hahaha, jij was toch zo slecht in keuzes maken? Hij is mooi Des, en slim dat ie zo goed schoon te maken is. Alvast veel plezier ermee! Wij hebben onze bank ongeveer net zo lang en vinden de kleur niet zo mooi meer (in de winkel leek hij donkergrijs, eenmaal thuis donkerbruin). Maar wij hebben geen plakhandjes in huis en onze katten gaan helemaal loco op de krabpalen (pas weer een nieuwe opgehangen, vonden ze fantastisch). Dus wij mogen nog lang niet een nieuwe bank, haha. Dan maar een heleboel nieuwe, vrolijke kussens. 😉

 • Reageer Bien 04/09/2015

  Ooh toffe banken! Beide heel erg mooi, vind die gele het tofst (ik hou van die kleur, wij hebben eetkamerstoelen in die kleur), maar die bruin leren is ook prachtig!

 • Reageer Tamarah 04/09/2015

  Oeh, mooie banken! Vooral die bruine vind ik erg mooi!

 • Laat een reactie achter