Des en haar hoestaanvallen

05/10/2015 - 5 reacties

11214315_911325395627599_420951214308466854_n

Trouwens, had ik jullie al verteld over die ontzettende irritante hoestbuien die ik de laatste tijd heb?

Nou, ik heb dus ontzettend irritante hoestbuiten de laatste tijd. Dat heb ik echt al jaren. Niet het hele jaar door bedoel ik hoor. Maar zodra het wat kouder wordt en ik een beetje verkouden ben, snotterig, je kent het wel: je bent niet zo ziek om de hele dag in bed te liggen maar helemaal 100% voel je je ook niet. Nou precies in die periodes krijg ik last van hoestbuien.

Niet een kuch kuch en we gaan weer vrolijk verder hoest. Nee, echt flinke hoestbuien van hier tot Tokio. Het begint met een kleine kriebel in mijn keel en zodra ik dat voel weet ik het al. Wegwezen van alle levende wezens in de buurt, in een hoekje staan en hoesten maar.

Ik weet ook nog wel dat ik in groep 8 zat (enig gevoel van schaamte heb je dan al) en ik had dus zo’n hoestbui. Ik probeerde het te onderdrukken, maar uiteindelijk hield ik het niet meer vol. Er kwam opeens zo’n grote hoest uit mijn keel INCLUSIEF ALLEMAAL SNOT OVER DE TAFEL EN OVER EEN PAAR KLASGENOTEN.
Tot zover mijn periode als meest populaire meisje van de klas.

Een paar weken geleden had ik er dus weer last van maar toen nam ik een hoestdrankje en het was weer over. Maar toen werd Ed ziek en toen Joep en toen LOML en tenslotte werd ik dus een beetje ziek. Ja niet heel ziek, maar dus inderdaad zo’n snotterige fase. En nu heb ik dus weer van die hoestbuien. Verspreid over de hele dag, en ’s nachts ook. LOML slaapt zelfs al een paar nachten op de bank omdat hij elke keer wakker van mij werd.

En dat ’s nachts hoesten is niet eens zo erg, maar dat die hoestbuien op de meest stomme momenten komen…verschrikkelijk. Als ik “de wereld draait door” wil kijken bijvoorbeeld. Of tijdens het boodschappen halen. Tijdens een gesprek met iemand. Of tijdens yoga, net op het moment dat de lerares zegt “en nu gaan we allemaal even terug naar onszelf, terug naar ons hart”. Ja, word dan maar zen met een hoest die gerust een paar minuten duurt. Want dat duurt zo’n hoestbui en ik krijg ook altijd tranen en rode ogen en uitgelopen make up enz enz.

Ik heb alles al geprobeerd. Hoestdrank, veel warme drankjes, veel honing, keelpastilles, Noscapect tabletjes, maar niets helpt. En ik ben er klaar mee. Dus heb ik de dokter vanochtend dan maar gebeld. “Ach wat sneu” zei de assistente. “Ik schrijf wel een zwaarder middel voor”. Ik zal het zo ophalen bij de apotheek. Hopelijk helpt het en lig ik vannacht weer lekker tegen LOML aan.

 

Vorige post Volgende post

5 reacties

 • Reageer Dionne 05/10/2015

  Ja hoi ik heb dus meerdere keren per jaar last van mijn keel – van een beetje pijnlijk tot heftige keelontsteking, stem kwijt, alles. En ik zweer bij Strepfen (dus niet StrepSIL maar StrepFEN). Maar dat helpt dus vooral tegen keelpijn. Of het ook echt wat tegen hoesten doet weet ik niet.
  Maar het is wel een beetje heftig spul, want je mag het dus eigenlijk niet gebruiken tijdens bv (al HELEMAAL niet als je zwanger bent, kwam ik later achter, schrok me kapot, maar toen gelukkig geen keelpijn gehad. Geloof ik).

  Ben wel benieuwd wat je nu van de apo krijgt trouwens.

 • Reageer Dionne 05/10/2015

  Oh ja en m’n oma gebruikt codeine, maar dat is ook wel heftig spul. En werkt bij haar ook niet eens. En mag je ook niet i.c.m. borstvoeding, dus laat maar #tipvanniks

 • Reageer Wen. 05/10/2015

  Om toe te voegen aan de tip van niks, want je hebt waarschijnlijk ALLES al gerpobeerd. ^_^ Hier pakken we de broomhexine, maar denk niet dat de hoestbuien hier zo heftig zijn als de jouwe. Succes! Hoop dat je nieuwe middel werkt!!

 • Reageer Linda 05/10/2015

  Ik heb ook altijd meteen zo’n mega hoest als ik verkouden word. Ik heb al door menige presentatie op school/toets/bioscoopfilm en ga zo maar door heen gehoest. Ik heb geen goede tip voor je, want bij mij werkt helemaal niks ertegen. Ook niet de codeïne pilletjes van de dokter. Hopelijk ben je er snel van af!

 • Reageer Nicole 14/10/2015

  Ik hoest me sinds gister ook het apenzuur. Mijn hemel. Iedere hoestbui zorgt voor harde buik en schiet in m’n rug en bekken (bekkeninstabiliteit). Blegh!

  Beterschap!!! Xxx

 • Laat een reactie achter