Des is klaar met die eeuwige discussie

03/10/2015 - 8 reacties

Voordelen full time thuis moederen

 • 100% genieten van je kinderen, geen moment iets van ze missen
 • iedereen last van de maandag, behalve jij
 • als het mooi weer is zit iedereen op kantoor, jij zit heerlijk in de tuin of het park met de kids
 • scheelt kinderopvang/peuterspeelzaal kosten

Nadelen full time thuis moederen

 • je hebt geen weekend: je “werk” als moeder gaat alleen maar door
 • als je er niet voor waakt heb je ook geen tijd voor jezelf
 • als je kinderen in een kut sprong (ja sorry hoor, ik kan het niet netjes uitdrukken) zit je de hele dag opgescheept met een jengelig kind
 • geen geld voor jezelf / je bent dus financieel afhankelijk van anderen (je man, de overheid)
 • geen afwisseling / balans
 • je wordt helaas in de samenleving nog vaak als “minder” gezien want “wat doe je nou eigenlijk de hele dag?”.

Voordelen werken

 • het geld
 • je spreekt ook eens met Grote Mensen in plaats van discussie te voeren met een klein kind of hij nu of over 5 minuten naar bed moet
 • afwisseling
 • “persoonlijke ontwikkeling” 
 • geen gat op je cv

Nadelen werken

 • je mist dus q time met je kinderen

Hoi, ik weer even hier. Zullen we weer de eeuwige discussie over thuismama’s/werkmama’s opvoeren? Nee grapje. Alsjeblieft niet zeg. Daar hebben we het nu al eeuwig over, inclusief ikzelf. De overheid kan wel continue willen dat vrouwen full time moeten werken en meer vrouwen aan de top; Nederland zou echter nog steeds bekend zijn door het grootste percentage part time werkende vrouwen. Dan komt weer die eeuwige vraag “willen vrouwen wel aan de top? Willen vrouwen wel full time werken?”. Als je het mij vraagt: nee nu even niet. Maar over een jaar kan mijn mening daarin weer veranderen. Daarom vind ik het hartstikke fijn dat ik in een land woon waar ik zelf de keuze heb. 

Ik zit alweer een tijdje thuis. Met de monstertjes. En dat vind ik steeds leuker, de waarheid moet gezegd worden. Ik ben echter ook druk bezig met solliciteren. Ik zoek een part time baan (max 24 uur). Ik heb veel werkervaring: juridisch, administratief, secretarieel of financieel administratief. Het liefst iets administratief, secretarieel, of licht juridisch ondersteunend werk. Ook iets met social media zou ik leuk vinden, denk aan de afdeling webcare. De vacatures in Groningen zijn best schaars heb ik gemerkt, vooral als je part time zoekt. De meeste functies zijn namelijk full time en de paar banen die al part time worden aangeboden daarin wordt veel flexibiliteit van je verwacht. Je zou dus ook meer uren beschikbaar moeten zijn en op wisselende dagen. Dat kan ik helaas niet leveren omdat ik qua oppas heb te maken met 3 verschillende partijen:  de kinderopvang en 2 oma’s die zelf ook nog een baan hebben.

De thuismoeder van nu is niet meer de thuis moeder van tig jaar geleden: die alleen het huishouden ernaast deed. Ik doe nauwelijks het huishouden en ben druk bezig met alles er

Weet je lieve meisjes/vrouwen/moeders: het maakt allemaal niets uit. Als je nu aan het thuismoederen bent; prima. Is dat nu werken icm de kinderen: hartstikke mooi. Wees niet bang voor die gat op je cv of dat je financieel afhankelijk bent; laat je leven niet lijden door angst. Of door de samenleving. Je hebt geen controle over morgen, en gisteren kan je niet veranderen. Je hebt alleen vandaag. Dus doe lekker waar jij nu gelukkig van wordt.

ed23bf2cfd01a634bafc2a935507bf41

Vorige post Volgende post

8 reacties

 • Reageer Marjolein 03/10/2015

  Amen!

 • Reageer Nicole 03/10/2015

  HELDIN!

 • Reageer Anna 03/10/2015

  Bij de webcare afdeling van kpn zoeken ze mensen en daar kan je flexibel werken, zelfs thuis. Give it a try!

  • Reageer des 04/10/2015

   ohh hou op! ik mag helaas niet verder; ik had net een fout teveel bij de spellingtoets 🙁

 • Reageer Linny 03/10/2015

  Je hebt helemaal gelijk! Ik doe sinds januari vrijwilligerswerk. Mijn man ook. Fulltime. Flink gespaard, huis verkocht, spullen weg, heerlijk! Gat in CV? Ik denk dat je ergens voor staat als je je hart volgt, dát staat pas goed op je CV! En of dat nou thuismoederen, werk of iets anders is, kies voor je eigen geluk, niet voor die van de mensen om je heen. Fijn weekend!

  • Reageer des 04/10/2015

   wow wat goed van jou Linny! Ben erg benieuwd wat voor vrijwilligerswerk je doet en hoe dat nu is?

 • Reageer Madelon 04/10/2015

  Amennnnnnn!

 • Reageer Bien 04/10/2015

  En zo is het! Helemaal mee eens!

 • Laat een reactie achter