Hoe leuk het is om draagconsulten te geven

15/10/2015 - 7 reacties

 

Zo af en toe doe ik ook aan draagdans

Zo af en toe doe ik ook aan draagdans

Voor wie mij een beetje langer leest weet dat ik naast Zeer Humoristische Blogger ook een Draagconsulente ben. Een watte? Juist.

Inmiddels ben ik al langer dan een jaar draagconsulente. Dat is iets wat ik erbij doe, het geven van 1 op 1 consulten aan ouders waarin ik ze leer hoe ze het beste hun baby ergonomisch kunnen dragen. Het is niet iets waar ik van kan leven, maar wel heel leuk om te doen. Want wie mij een beetje volgt op social media weet ook: ik heb Ed al vanaf baby aan gedragen in de draagdoek en ook Joep wordt nog steeds heerlijk rustig als ik hem op mijn rug draag.

Toen ik nog zwanger was van Ed leek mij dat al zo leuk: je kind dragen in een draagdoek. Hoe handig was dat! Nou heel handig dus. Ik oefende zelf eerst met buikknopen, en later ook met rugdragen: nog handiger want je handen heb je dan helemaal vrij. En ik snapte maar niet waarom andere moeders dit dragen nog niet ontdekt had. Krampjes? Dragen. Sprongetjes? Dragen. Prikjes? Dragen. Koken? Dragen. Zeker toen Joep net geboren was en Ed ook nog niet kon lopen zou ik niet weten wat ik moest doen zonder de draagdoek. ย Dus besloot ik vorig jaar mei om de cursus tot draagconsulente te doen. Later maakte Olga mijn prachtige website (waar ik nog steeds heel veel profijt van heb. Hoevaak ik mensen hoor zeggen dat ze besloten mij te mailen vanwege de leuke website), en nu geef ik gemiddeld 1 consult per week.

Een beetje uit de hand gelopen hobby dus. Anderhalf jaar geleden waren er veel minder draagdoeken, de laatste tijd zie ik ze in Groningen steeds vaker. Hippe moeders met mooie kleurrijke draagdoeken en vaders met stoere ergonomische draagzakken. Geweldig om te zien hoe steeds meer ouders het dragen ontdekken.

 

Ik vind dat geven van consulten en voorlichting zo leuk om te doen. Laatst bijvoorbeeld had ik een consult met een moeder en haar schoonmoeder. De oma dus. Die vond dat dragen super handig want ze past elke week op. Hoe leuk is dat??!
Heel vaak geef ik ook consulten aan moeders met pasgeboren baby’s. Nou dan kan je me helemaal wegdragen: zo’n heerlijk klein lichaampje, en dat babygeurtje, man man. Jullie begrijpen dat de eierstokken behoorlijk beginnen te springen na zo’n consult.

Ook altijd mooi om te zien: in het begin van het consult is de moeder soms een beetje angstig of bang. Zeker als het rugknoop-consult betreft. “Dit lukt me nooit”, hoor ik vaak. Na anderhalf uur gooit ze vervolgens zelfverzekerd de baby op haar rug en knoopt ze hoppa de doek erom heen. Ook geweldig om te zien: duo consulten met vaders die vaak onhandig staan te hannessen met zo’n draagdoek maar die het wel heel graag willen leren: de baby lekker dicht tegen hun aan.

Voor de mama’s en zwangeren onder ons: ontzettend leuk dus dat dragen; lekker doen!

Ik neem trouwens altijd mijn draagpop mee naar zo’n consult: dit is dus echt een speciale pop waarmee je kunt oefenen om te leren dragen (extra zwaar). Soms heb ik een consult in de stad dus fiets ik er gewoon heen. De pop past niet in mijn fietstas, dus ik moet hem wel in dat voorzitje doen. Geweldig hoe mensen onderweg kijken (ze denken vast dat ik gestoord ben).
Een keertje had ik vroeg in de ochtend een consult, en ik besloot na het consult even naar de Bagel & Beans te gaan. Het was er nog heel rustig. Ik liep naar binnen en gooide pop op een tafel en liep meteen naar de kassa om mijn bestelling door te geven. Het Bagel & Beans meisje wist niet waar ze kijken moest terwijl ik zei dat ik een paddo burger bagel wou.
“Oh jeetje”, zei ze opeens, “ik zie nu pas dat het een pop is. Ik dacht al; waarom gooi je nou zomaar je baby zo op tafel??”.

IMG_20151015_123355

 

Vorige post Volgende post

7 reacties

 • Reageer lisa 15/10/2015

  Haha, die pop. Wat een bleekscheetje. Mocht ik ooit zwanger worden, dan kom ik vanuit het verre zuiden naar je toe voor een consult. Lijkt me prachtig.

  • Reageer Manja 15/10/2015

   jaa ik dacht hetzelfde, ik wil ook wel een consult van Des ๐Ÿ˜€

 • Reageer Madelon 15/10/2015

  Hahaha je laat me middenin een hap lachen Xd. Geweldig die pop op de fiets hihi.

 • Reageer Fatima 16/10/2015

  hahahahahah ja waarom gooi jij je pop op tafel??

  Serieus des, ik wil nu al een plekje reserveren voor wanneer ik ooit inshaรกllah een kindje krijg. Dragen lijkt me zoo
  ontzettend machtigprachtig. En ik vind het superleuk dat jij dit gewoon doet!

 • Reageer Marieke 20/10/2015

  Haha, die pop! Goed verhaal in de Bagels & Beans. ๐Ÿ™‚
  Als ik ooit een kindje mag krijgen, wil ik hem/haar ook dragen denk ik. Kom je dan ook naar Rotterdam? ๐Ÿ™‚

 • Reageer Inge 22/10/2015

  Haahaha, jaja, gooi je baby maar op tafel, iedereen doet dat toch ๐Ÿ˜‰
  En een draagconsult is echt super leuk, ik heb er nu twee gehad, eentje voor buikdragen, en eentje voor rugdragen.

 • Reageer Ikram 22/10/2015

  Haha heerlijk! Je passie spat zo uit het artikel ๐Ÿ™‚ Doet mij denken aan mijn oma (die ondertussen drie jaar geleden is overleden :(). Ik kan mij echt nog herinneren dat ik als kind op haar rug zat te bengelen! Zo fijn en rustgevend! ๐Ÿ™‚ Deed ze ondertussen de opruim/opkuis van het huis lekker zo met de handen vrij en zonder gevaar voor de kindjes ๐Ÿ˜€

 • Laat een reactie achter