Des doet aan yoga

19/11/2015 - 8 reacties

Ik schreef al eerder een “halleluja, thank God voor hardlopen”- stukje, en zo’n soort stukje over mijn andere sportliefde yoga kon natuurlijk niet achterblijven.

Oh jongens, i LOVE yoga. I love it, I love it! Ik hou der zo van! Hoe kon ik er eerder niet van love-en? Stiekem weet ik het wel. Ik weet het heel goed.

Want weten jullie, ik geloof namelijk heel erg erin dat dingen op het juiste moment komen. Zoveel jaar terug, toen ik tig proeflesjes yoga deed vond ik het niets aan. Ik kon maar niet snappen waarom het zo goed voor je kon zijn. Maar dat kwam natuurlijk omdat ik zelf ook nog zo’n onrustig kind was. Veel te druk nog met mijn studie, afstuderen, het net aan het werk zijn en liefdesperikelen.

Maar goed, nu ben ik ouder. En dus, ja het is echt waar, volwassener. En ook veel meer rust in mijn kop. Door onder andere meditatie (doe het menschen, doe het echt!). En daardoor “lukt” yoga nu ook een stuk beter. En ik vind het nog leuk ook.

Nou heb ik echt niet veel verstand van yoga hoor. De omgekeerde hond (whats in a name), de sphynx en de zonnegroet, dat was het wel. En ik heb ook geen idee welke soorten yoga er allemaal zijn hoor, iets van bikram yoga dacht ik (lekker met zijn allen zweten en rek en strek oefeningen doen) of poweryoga, maar ik doe dus aan dynamic flowDat is perfect voor mij, niet heel zwaar en super ingewikkelde a la lekker op je kop staan in kleermakerszit oefeningen, en ook niet te rustig dat je bijna in slaap valt, maar gewoon precies goed.

Ik denk dat ik nu ruim 2 maanden aan yoga doe (gemiddeld 3x in de week), maar ik merk nu al serieus verschil. Ik ben (ietsje pietsje) leniger geworden en hardlopen gaan ook wat net wat soepeler.

Dus lieve meisjes, yoga, ik kan het van harte aanraden. Doe het. En wie weet doen we straks met z’n allen de Hanumanasana en worden we net zo goed als Manja.

Namasté!

Screenshot_2015-11-19-12-12-42

 

 

 

 

Vorige post Volgende post

8 reacties

 • Reageer Laura 19/11/2015

  Jaaa yoga! Ik deed sporadisch yoga; vond het altijd “te zweverig.” Toen ontdekte ik yoga van Nike Training Club en dat was juist volledig gericht op het fysieke. Score, dacht ik nog. Een paar maanden terug had ik echter behoefte aan “iets zweverige yoga” (het is ook nooit goed) en kwam ik Yoga with Adriene tegen, het YouTube-kanaal van mijn YouTube-yogaguru. Ik begon met de 30 Days of Yoga Challenge en heb sindsdien (eind mei) geen dag yoga meer overgeslagen, zelfs tijdens mijn roadtrip niet. I <3 yoga!

  Oja niet geheel onbelangrijk: alle fysieke klachten waar ik al jaren mee loop te tobben zijn enorm verminderd. Yoga is leuk en goed voor me 😀

 • Reageer Laura 19/11/2015

  Oja ik doe mijn yoga dus thuis. Dan maakt het niet uit dat ik soms nog helemaal niet mijn benen kan strekken (dat hoeft ook niet van Adriene, “Find what feels good”) of dat ik er als een idioot uitzie bij lion’s breath.

  • Reageer Manja 19/11/2015

   Hoi Laura, dat hoeft ook in de les niet uit te maken. Want ‘find what feels good’ is ook in de les van toepassing 😉
   Mijn vriend vraagt wel eens wat voor mensen er in de les waren (als ik zelf een les volg ipv geef), ik heb werkelijk geen idee, ik ben daar voor mezelf en zie echt niet wat anderen doen. Dus laat het je niet weerhouden om yoga bij een yogaschool/centrum te volgen!

   • Reageer Laura 22/11/2015

    Hoi Manja,

    Ja dat is ook zo! De paar lessen die ik her en der heb gevolgd waren alleen niet zo, het leek wel alsof daar alleen maar superyogi’s waren (toegegeven: misschien was gelijk een les volgen na een paar jaar niets hebben kunnen doen door een blessure ook niet het beste idee op aarde :-p).

    Al moet ik bekennen dat de prijs momenteel eigenlijk nog het enige is dat me ervan weerhoudt om naar de yogaschool te gaan waar ik naartoe wil 😉 Dus tot die tijd blijf ik lekker nog even thuis yoga doen 🙂

 • Reageer Suzan 19/11/2015

  He Des!
  Doe je yoga thuis of bij een yoga school? En welke dan? (Ik woon ook in Groningen ;))

  • Reageer Des 26/11/2015

   hoi suzan,

   sorry dat ik nu pas reageer. Ik doe het bij yoga under construction, die zit aan de damsterdiep!

 • Reageer Inge 19/11/2015

  wat tof te horen dat je yoga ook leuk vindt! en ja, je moet echt wel een soort vinden die bij je past. Ik ga voor de ashtanga yoga, woot woot!

 • Reageer Manja 19/11/2015

  Des!!! Wat leuk dat je me noemt in je blogje, ik voel me super vereerd 😀 😀 😀
  En super goed dat je al zo lang yoga volhoudt! Als ik eerlijk ben, ik heb al 9 mnd niet normaal yoga gedaan vanwege een blessure 🙁 Heel soms doe ik een lesje zelf maar het lukt me niet om het weer helemaal op te pakken. Aangezien ik het mega druk heb is het nu misschien toch wel goed om het weer op te pakken! Thanks!

 • Laat een reactie achter