Des en vloggen

20/11/2015 - 6 reacties

Wie mij al een tijdje leest weet dat ik in het begin helemaal lyrisch was (noem het gerust: verslaafd) aan het kijken van vlogs. Van vooral Mascha. Ik weet niet waarom maar kennelijk vond ik het rete interessant om te weten wat voor parfum Mascha draagt, wat ze ging ontbijten, hoelaat Foef thuis kwam van werk en of ze weer eens last had van migraine (Mascha:”ik denk dat het komt door teveel vlees eten”). Ook het tijdstip van hoe laat Mascha naar bed ging (doordeweeks vaak niet vroeger dan 2300 uur) vond ik interessant: hoe kon ze dat toch dagelijks doen? En dan nog ’s ochtends vroeg opstaan met een stralende goedemorgen en energie voor 10?

Ik was superfan dus. Maar toen kreeg ik er een beetje genoeg van en vond ik het erg zonde van mijn tijd (sommige vlogs duurden wel 15 minuten!!) dus toen kapte ik ermee. Cold turkey, yes indeed, maar het is me gelukt hoor.  Tegenwoordig vlogt bijna iedereen. Zelfs kleine zoontjes van ex-bloggers die ik ken vloggen al! Ik voel me dan opeens heel oud. Maar vloggen is dus kennelijk het nieuwe bloggen. Zelfs mijn nicht vlogt ook  , super schattig met haar prachtige kindjes en zo blijf ik toch een beetje op de hoogte van haar leven. En ik ben natuurlijk een trouwe meeloper, dus ik dacht laatst: laat ik eens een poging doen.

Nou niet meer dan poging werd het helaas niet. Ik begon heel goed met een “goedemorgen” (inclusief net wakker gezicht zonder make up, jaja, als je vlogt moet je natuurlijk wel all the way gaan) en ik begon uit te leggen wie ik ben en waarom ik ging vloggen (les 2: intro is super belangrijk) en ik had ook nog eens super leuke beelden van Ed en Joep (maar goed, daar hoeven ze niet veel te doen).  Dat was rond 8 uur in de ochtend.

Alleen toen..was ik dus het spoor bijster. Want wat moest ik nog meer filmen? Mijn was die ik wou draaien? Willen mensen mijn vuile was wel zien? Dat ik ging tanden poetsen? Wat ik ging ontbijten? Wat moest ik allemaal filmen? Wat is goed vlog materiaal?? En hoe film je jezelf op straat, of als je fiets, of als je auto rijdt? En ik vond het ook wel een beetje moeilijk: dat lekker kletsen tegen mijn telefoon aan terwijl LOML erbij was (“wat ben je nou weer aan het doen??”). En later vergat ik ook gewoon mijn telefoon te pakken. Aan het eind van de dag toen ik in bed lag had ik maar 5 minuten aan vlogmateriaal.

Ik ben dus gewoon niet gemaakt voor het vloggen. Wel jammer, want hoe leuk was het geweest om te vloggen onder de creatieve naam “Des Vlogt”? Dat bedoel ik.  Nee, ik laat het vloggen maar over aan Mascha, Anna, Monica en Enzo. En bloggen over het vloggen lukt mij dan wel weer goed.

(ps; om natuurlijk niet zonder beeld af te sluiten: hier een vlog van Foef met turquise en paars haar, echt I love Foef eigenlijk ook wel stiekem een beetje).

Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Reageer Dionne 20/11/2015

  Ik ben blij dat je niet gaat vloggen want ik kijk dus nooit vlogs en als vlogs blogs gaan vervangen heb ik niks te lezen op de wc en tijdens kolven dus

 • Reageer yvonne 20/11/2015

  Hahaha. je kan een Des draagt consult misschien vloggen? Op een dag waarop je veel te doen hebt? Niet elke week maar gewoon een keertje. In Marcha’s eerste vlog zag je hoe ze haar vuilniszakken weggooide. Lijkt mij best leuk om een keer te zien. Maar ondertussen gewoon blijven bloggen hoor.

 • Reageer yvonne 20/11/2015

  ik bedoel dus niet dat ik het leuk vind om te zien hoe jij je vuilinszakken weggooit maar om een dagje uit jouw leven te zien. Warbij je bijv ook laat zien hoe je een recept voor Des kookt maakt enzo. en anders maak je een weekblog. Met wat hoogtepuntjes uit die week. Je hebt al 5 minuten 😉

 • Reageer yvonne 20/11/2015

  weekvlog dus. ( Lekker bezig!)

 • Reageer Marjolijn 21/11/2015

  Hahaha ik werd dus DOOR JOU verslaafd aan Mascha dat heeft ongeveer 1,5 jaar geduurd denk ik maar toen ik dit jaar 3 weken op vakantie ging en bij terugkomst merkte dat ik haar niet gemist had volg ik het niet meer.

  Goed dat je niet gaat vloggen. Vind dat toch een beetje grenzen aan narcisme denk ik stiekem. Wel blijven bloggen graag! (Ik zeg het nog maar een keer 😉

 • Reageer Marieke 22/11/2015

  Ohh ik HAAT vlogs, haha… Kan er gewoon echt niet naar kijken. Dus blij dat jij het niet doet, blijf jij maar lekker je leuke stukkies tikken.

 • Laat een reactie achter