Gezocht: leuk tijdschrift voor de multiculti vrouw

24/11/2015 - 9 reacties

12038318_919764224783716_243318937856887568_n

(Huilen, huilen, want ik wil sinds forever naar een concert van Ludovico Einaudi, en hij komt volgend jaar zelfs in Groningen, IS HET VERDOMME UITVERKOCHT! Waarom weet ik dit soort dingen niet, sterker nog, waarom laten jullie mij het niet even weten dat Einaudi concerten gaat geven??!! Dus als er iemand is die nog een kaartje, heel toevallig, over heeft, please let me know, tot zover mijn kleine frustratie).

Even iets anders dan: ik mis een leuk tijdschrift. Of eigenlijk: een leuk tijdschrift voor de muticulti vrouw.

Zo heb ik laatst in het kader van bezuinigen mijn abonnement op de Flow opgezegd. Of nouja: bezuinigen, ook omdat ik het blad niet meer zoveel aan vond. Ja de extra’s die je erbij krijgt zijn natuurlijk super fijn. En het is een prachtig blad om er gewoon al naar te kijken. En Aaf heeft natuurlijk een vaste column. Dat is wel leuk. Maar ik vond de artikelen allemaal wel erg hetzelfde: erg saai en veel herhaling dus. En toen zat ik even te denken wat ik nou wel een leuk tijdschrift vind en dat is eigenlijk alleen de Linda.

Want Linda de Mol, nou ja, what’s not te love aan Linda. De Linda vind ik ook een pareltje om te zien qua vormgeving. Plus leuke artikelen, leuke interviews, ik hou ook erg van de schrijfstijl.
Het is alleen wel een blad…nouja.. van Linda de Mol dus. Overduidelijk een “blank” tijdschrift, voor de blanke hoogopgeleide vrouw. Met een goedbetaalde baan want de make up, kleren, kinderspullen zijn megaduur. Je vindt niet een Hennesje in de Linda, hooguit een Zara.

Dat is dus het enige wat ik een beetje mis aan de Linda. Dat er ook gedacht wordt aan de multiculti vrouw. Ja ook die hoogopgeleid is, maar ook de middennoot want niet iedereen kan 350 euro voor een gezichtscreme betalen. En alsjeblieft dan ook geen blad waar dan meteen een donkere vrouw op de cover staat, want dat is ook meteen zo. Of het is blank of zwart. Of Marokkaans. Terwijl de Nederlandse samenleving uit zoveel mooie verschillende nationaliteiten bestaat.

Een blad met artikelen die ons aanspreken (en dan niet over eerwraak, maar bijvoorbeeld over relaties? Onze cultuur? Hoe het is om met een ander cultuur te zijn opgegroeid in Nederland?) met dingen die wij nodig hebben (haarproducten voor “zwart” haar, maar ook voor Aziatisch sluik haar?), mode die ons aanspreken (moderne fashion voor de moslima’s) recepten, boeken, enz enz. Het hoeft echt niet heel veel te verschillen van een typisch blank blad, maar toch net dat beetje extra dat ik als multiculturele vrouw leuk vind om te lezen. Want dat mis ik dus.

En daarom meteen mijn vraag aan de multiculti vrouw die mijn blog leest: welke tijdschriften vinden jullie eigenlijk leuk om te lezen?

(Mocht dit stukje al gelezen worden door de hoofdredactrice van de Linda: hoi Jildou, als je eens een extra Linda wil uitgeven gericht op de multiculturele vrouw: ik kan heel leuk schrijven en zoek nog werk).

 

 

 

Vorige post Volgende post

9 reacties

 • Reageer fatima 24/11/2015

  Ik ken alleen het tijdschrift ‘Hoda ‘ , maar dat is meer een marokkaans-nl tijdschrift dan multiculti. Je had vroeger Contrast maar dat was meer een tijdschrift gericht op beleid/diversiteit.

  Laatst kwam ik wel iets van multi/mixdutch online magazine tegen maar weet nog niet wat ik ervan denk. Ben de naam dan ook vergeten.

  Dus ik denk dat je het op de blogs moet houden., ik lees mee voor tips. Of nog beter een eigen tijdschrift beginnen <3

  ps. Als zelfbenoemde bieb-ambassadeur raad ik jou en je lezers een bibliotheekabbonement aan, mocht je deze nog niet hebben. Kost haaaaast niks, je kan alle soorten tijdschriften lezen (en natuurlijk veeeel afwisselen! De ene week pak ik de viva, de andere keer de Linda en daarna de quest) die je wilt (alhoewel veel uitgeleend is maar lang leve reserveren), je kindjes kunnen er in een speelhoek spelen/lezen. Je kan ontspannen, (kook)boeken lenen, er zijn activiteiten. En puntje bij paal: door lid te worden steun je de bieb, wat heel belangenrijk is voor de NL samenleving omdat mensen/kinderen met een laag inkomen er terecht kunnen, eenzame mensen, scholieren/studenten etcetc

  • Reageer fatima 24/11/2015

   Ik moet niet luisteren naar collega’s en typen. Staat er nu ‘puntje bij paal’ ipv ‘En om het helemaal af te maken’.

 • Reageer Dina 24/11/2015

  Wow, dit is best wel herkenbaar. Ik dacht laatst precies hetzelfde over Linda. Ik vind het sowieso altijd bizar in tijdschriften dat er reclame wordt gemaakt voor spullen die gewoon bijna onbetaalbaar zijn. Alsof ik € 2945,- heb liggen voor een paar schoenen, € 89,- voor een rompertje met glitters of inderdaad, zo’n gezichtscrème van € 350,-.
  Ik lees mee voor tips, want ik mis ook een beetje een multiculti tijdschrift. 🙂

 • Reageer Dionne 24/11/2015

  Start jij dat tijdschrift dan, schrijf ik wel mee. Als blanker dan blank en hollandser dan boerenkool-vrouw. Ik kan best aardig interviewen dus

 • Reageer Michelle 24/11/2015

  Ik las vroeger echt alles maar ik heb het nu gehallaliseerd. Tenminste…ik heb een abo op de Aya en voor de rest kijk ik op de voorkant maaar ik vind dat er in België ook een minder breed assortiment is. Heel jammer.

 • Reageer Iris 24/11/2015

  Wat een goed punt! De tijdschriften zijn inderdaad allemaal erg ‘standaard’. En niet alleen tijdschriften: ik vind ook dat make-upafdelingen in grote warenhuizen/parfumwinkels ook wel wat diverser mogen worden. Voor de blanke huis hebben de meeste merken toch zeker wel zes verschillende tinten foundation en dan is er ook ‘een beetje donker’ en ‘nog wat donkerder’ – als je geluk hebt!

  Overigens was ik laatst in Haarlem bij een fototentoonstelling met foto’s van een vrouw die wel honderd hoofddoeken had en op iedere foto een andere hoofddoek om had. Echt een aanrader! Daarvan is ook een eenmalig magazine verschenen (Hoofdboek).

 • Reageer marjolijn 24/11/2015

  GAT IN DE MARKT DES!!!!!

 • Reageer barbara 24/11/2015

  he, ik moet zeggen dat ik ook niet echt blij wordt van de meeste magazines. ik heb nu een abonnement op de JAN magazine en One World Magazine. die twee samen vormen in mijn ogen best wel een perfecte combinatie. die laatste kan ik je ook zeker aanraden; het is zeker geen glamour blad, niet de uitstraling van de Linda, maar heeft hele fijne, vaak positieve artikelen met inhoud, gericht op wat er in de wereld gebeurd. als je wilt stuur ik je een bubs door? (pb je adres ff op ig) denk niet drama drama wereldproblemen alles is kut, maar juist kleurrijk, positief, grappig en afwisselend!

  • Reageer barbara 24/11/2015

   na het plaatsen van deze reactie realiseerde ik mij dat ik nu totaal geen antwoord gegeven heb op je vraag. ik weet dus helaas niet welk magazine aan je wensen voldoet. de suggestie die ik gaf is een geheel losstaand iets, meer zo van ‘als je nog iets anders zoekt, dit is een leuk blad’

  Laat een reactie achter