Loedermoeder-Tag

05/11/2015 - 8 reacties

Screenshot_2015-11-05-12-37-41

Een loedermoeder. Ja, dat is dus een moeder die een loeder is. Een niet zo’n goede moeder dus eigenlijk. En daar bestaat nu een tag van. Super leuk dus: zo kunnen jullie even oordelen over mij of ik nou een goede moeder ben of niet. Nou, zullen we maar meteen beginnen lieverds?

Hoevaak verschoon jij de luier van je kind?
Ow dit hou ik dus echt niet bij. Ik verschoon niet bij elke plas, en als ze ’s nachts wakker worden verschoon ik ook niet. Mits het een nr 2 is natuurlijk. Pas als Ed & Joep een luierkont krijgen nog dikker dan Kim Kardashian wil ik wel denken: goh volgens mij moet er een nieuwe luier omheen (grapje)(nee niet).

Eten jullie elke maaltijd aan tafel met het gezin?
Nee. En nu LOML thuis zit kan ik ook niet meer het smoesje gebruiken dat het komt omdat hij altijd laat komt van werk. Ik geef de kinderen eten in de woonkamer, en LOML en ik eten later. En ja ik geef het ook maar meteen toe: Zeppelin aan tijdens het eten geven helpt heel veel. Maar eigenlijk is samen eten aan tafel veel beter..dus ik snap eigenlijk niet zo goed waarom ik dat gewoon niet doe. Ik ga het vanavond eens op de agenda zitten voor de wekelijkse vergadering thuis.

Hoeveel minuten/uren zit jouw kind per dag achter de tv, ipad, telefoon van mama etc?
Achter de ipad en telefoon nooit. Wel bij de oma’s en opa’s natuurlijk, maar Ed weet dat hij het bij ons niet hoeft te proberen. De tv gaat ’s ochtends rond 8 uur aan, en rond 10 uur gaan we meestal naar buiten, dus is ie weer uit. En rond 17:00 uur tm 18:00 uur ongeveer, wanneer Sesamstraat afgelopen is. Bij regenachtige herfstdagen staat de tv gerust de hele dag aan, maar dat mag vind ik. En Ed kijkt nog geen uur echt tv, hij speelt tussendoor ook altijd. Kortom; het valt best mee vind ik zelf. Joep vindt de tv trouwens helemaal niets. Heel anders dan Ed die toen hij 1 jaar oud was al de hele Sesamstraat crew uit zijn hoofd kende.

Laat je jouw kind in slaap vallen in zijn eigen bed?
Ed wel. Joep niet. Die valt in slaap aan de borst, en dan leg ik hem in zijn eigen bedje. Maar halverwege de avond wordt ie toch weer wakker en dan slaapt ie in ons bed. Ik ben nog steeds aan het oefenen met hem in zijn eigen bedje te leggen, maar Joep heeft een bepaalde sensor ofzo. Zodra hij ook maar even zijn eigen matras voelt is hij wakker. En als Joep wakker wordt, wordt Ed ook wakker. En 2 wakkere kinderen rond mindernacht heb ik, vreemd genoeg, geen zin in. Dus dat oefenen met Joep in zijn eigen bed komt nog.

Etensresten, spuug, kleine poepvlekjes en/of een beetje nattigheid van een te volle plasluier op de kleren van je kind: trek je hem/haar meteen schone kleding aan?
Nope, daar ben ik allang mee opgehouden. Of het moet echt 1 grote knoeiboel zijn hoor, dan wil ik nog wel nieuwe kleding pakken. Maar voor de rest houden ze hun kleren gewoon aan, het zijn niet voor niets kinderen zeg.

Heeft jouw kind iedere dag twee dezelfde sokken aan?
Yep.

Koop jij jouw kind wel eens om met iets lekkers, tv-tijd of iets anders?
Man, ik doe soms niets anders. En daar schaam ik me ook niet voor. Ik koop niet om met “slechte dingen” ( Ed is gek op thee, dus ik koop hem weleens om met een flesje thee. Of een bakje met pruimen ). Ik heb soms gewoon geen zin om in discussie te gaan dus als Ed moeilijk begint te doen zeg ik meestal “heb je anders zin in thee/bakje met pruimen of noten?”. Dan is Ed weer even afgeleid, en is het weer klaar. Ik heb wel “regels”. Zo krijgt Ed geen ijs of kindersuprise. Het is vaak genoeg voorgekomen dat hij ligt keihard ligt te krijsen op de grond in de winkel, maar dan waarschuw ik 3x, en bij de derde keer loop ik gewoon weg, daaaag.

Hoe ziet het er achter de gesloten deuren en laatjes in jouw huis uit?

Vrij netjes, in mijn ogen dan. Nee, ik ben geen schoonmaakfreak. Er mag best geleefd worden, maar het moet wel leefbaar zijn. En dat is het bij ons wel (een beetje).

Als je een kind onder de 4 jaar hebt, geef je hem/haar elke dag nog 10 vitamine D druppeltjes?
Yep, standaard bij het ontbijt.

Tot slot; noem nog 3 dingen die loedermoeder-noemenswaardig zijn?
3 maar? Ik kan er wel 10 opnoemen.
1. ja ik ben zo’n moeder die teveel bezig is met haar telefoon terwijl Ed mij iets wil laten zien en mij 3 of 4 (of misschien wel 5) keer moet roepen om aandacht.
2. ik blijf soms heel lang op de wc, lekker tijd voor mezelf.
3. ik kam nooit het haar van mijn kinderen. Bij Joep hoeft dat niet zo, maar Ed heeft wel een flinke bos. Het komt regelmatig voor dat ik hem bij de creche afzet, hem vervolgens uitzwaai en ik denk “jeetje Des, hoeveel moeite kost dat nou, een kam erdoorheen halen”.

Vorige post Volgende post

8 reacties

 • Reageer Nicole 05/11/2015

  Heeeeeeeerlijk!

 • Reageer Dionne 05/11/2015

  N. heeft dat ook, een ‘eigen matras’-sensor. Vreemd genoeg werkt ‘ie alleen ’s avonds/’s nachts. Ze drinkt zich in slaap en het lijkt echt een zuipcoma, maar zodra ze ligt is ze weer klaarwakker. Maar ik vind het eerlijk gezegd ook wel gezellig, met z’n 3en in bed.

 • Reageer yvonne 05/11/2015

  Je bent een geweldig Loeder. 😉

 • Reageer Kleine Atlas 05/11/2015

  Waahaa! Dat van dat haar! Dat ik niet de enige ben!
  En die kousen!
  Dat daar een tag van bestaat!

  Ik vind loedermoeder wel een echt vieze term. Bah.

 • Reageer Puck 05/11/2015

  Oh wat totaal herkenbaar. Ik las bij iemand dat die bij ieder vlekje dat langs de luier ging meteen nieuwe kleertjes aan doet. Dan blijf ik wassen! Blijkbaar poepen en plassen die van mij scheef ofzo. Zo fijn om te lezen dat ik niet de enige ben, daar voelde ik me echt schuldig over.

 • Reageer Maai 05/11/2015

  Hmm hier ook eentje waar je opzich een raket naast af kan schieten als hij in mijn bed ligt maar binnen vijf minuten wakker is of net precies als ik eindelijk in slaap val, in zijn eigen bed. We stellen het hier ook even uit 😉

 • Reageer Wendy 06/11/2015

  Nou, volgens mij is er geen enkele moeder niet een moment een loeder moeder. 😉

 • Laat een reactie achter