Post pregnancy tag

08/11/2015 - 2 reacties

16581_10151215190287684_1541601563_n

Hahaha, ow men, ze verzinnen ook van alles he die bloggertjes online. En ik vind het allemaal prima want dan heb ik weer eens wat te schrijven. Vandaag de “post pregnancy tag” die ik las bij Madelon. Komtie!

(wacht even: dit is een vet leuk liedje, dus druk op play en ga lekker los (en tegelijk deze tag lezen, duhh))

Hoe oud is je kindje nu?
Ed is 2 en Joep is 1 jaar.

Hoe voel je je?
Kan niet beter. Ik voel me goed. Ik voel me heel goed zelfs. Ik heb heel hard aan mezelf gewerkt, heel veel spiegels voorgezet gekregen, maar dat is alleen maar goed. Ja, ik had behoorlijk last van mijn hormonen na de bevalling van Joep. Er zijn tijden geweest waar ik dacht “waar ben ik in Godsnaam aan begonnen, zo kort achter elkaar weer zwanger worden??” (ja eigen schuld Des. En LOML), maar ik hou met de dag steeds meer van mijn jongens. En omdat IK lekker in mijn vel zit, vind ik het ook steeds leuker met de kinderen en geniet ik er ook ontzettend van.

Nog last van kwaaltjes?
Die had ik nauwelijks. Wel heel erg last van mijn rug tijdens de zwangerschap van Joep, maar dat was meteen over na de bevalling.

Is je eetlust veranderd?
Valt mee. Ik geef nog steeds borstvoeding, maar dat wordt steeds minder dus ik merk wel dat ik minder let op mijn eten in combi met borstvoeding. Maar voor de rest vreet ik gewoon van alles.

Zwangerschapskilo’s?
Die had ik nauwelijks en waren meteen weg na de bevalling. Bij Ed was ik 3 kilo aangekomen en bij Joep 1 kilo.

Hoe kijk je terug op mijn zwangerschap?
Die van Ed vond ik “leuker” dan die van Joep.  Ik had niet echt tijd om te genieten bij de zwangerschap van Joep want ik had het druk genoeg met Ed. Maar bij beide zwangerschappen voelde ik me goed en ow men, ik zou alleen weer zwanger worden voor die prachtige zwangerschapsgloed die ik kreeg en dat volle haar. Vanavond maar even LOML verleiden   met LOML praten.

Liever nog zo’n zwangerschap of nog zo’n bevalling?
Beide!  Ik had ook nog eens het geluk dat ik 2 super makkelijke bevallingen had, vooral Joep was er binnen een scheet dus doe mij maar nog zo’n bevalling.

Zijn er dingen die je anders had gewild?
Net als Madelon had ik meer op mezelf moeten letten in combinatie met werk. Verder had ik me vooral bij Ed veel beter moeten inlezen mbt borstvoeding, dragen, slapen enz. Ed werd 6 weken te vroeg geboren en bleef 2 weken in het ziekenhuis. Het ziekenhuispersoneel zorgde geweldig goed voor hem hoor, maar ik vind het jammer dat ik totaal niet geïnformeerd werd over borstvoeding of de voordelen van dragen enz.

Hoe is het met jullie kindje(s)?
Haaaartstikke goed. Ed, ow Ed, het is zo’n lieverd. Hij praat steeds meer, super leuk om met hem te kletsen. Hij vraagt heel vaak ‘wat ben je aan het doen, mama” en dan leg ik hem uit wat ik aan het doen ben en dan knikt hij heel wijs. En het is echt een “grote broer”, hij let heel goed op Joep en is super trots op hem. En Joep is gewoon een lekker schattig popje. Hij loopt al en neemt nu van alles mee, dan komt hij de woonkamer binnen met een theedoek uit de keuken ofzo. Verder is hij Ontzettend Stout, maar dat hoort er allemaal bij.

Hoe zijn de nachten?
Tja.  Joep slaapt nog steeds niet door. Dat ben ik al aan gewend maar ik zou het natuurlijk helemaal niet erg vinden als hij eens door zou slapen.

Genietmomentje?
Samen met Ed en Joep slapen. En alleen een chocoladereep opeten.

De grootste verandering?
Tja, moeder zijn is de grootste veradering ever in mijn leven.

Aan het werk?
Ja, graag. Ik ben nog steeds druk bezig met solliciteren. Hoewel ik nu fulltime moederen met de dag steeds leuker vind, wil toch ook graag meer balans in mijn leven. Dus ter afwisseling wat meer onder de mensen zijn en natuurlijk ook financieel afhankelijk blijven.

Jouw tip voor aanstaande moeders?
Vertrouw altijd op je gevoel en durf altijd hulp te vragen.

Vorige post Volgende post

2 reacties

  • Reageer Inge 10/11/2015

    Slechts 1 en 3 kilo bijgekomen, wow, ik kan er gewoon niet bij, hoe heb je dat voor elkaar gekregen!!
    Leuke tag by the way 🙂

  • Laat een reactie achter